Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Palabras Aire...



Πολλές δηλώσεις ακούστηκαν για τα μέτρα και ήταν τόσο δραματικές που, κανονικά, θα έπρεπε να συνοδεύονται με ήχο από δακρύβρεχτη πενιά μπουζουκιού στο βάθος. 

Στην 13η θέση της λίστας του αμερικανικού περιοδικού "Worth" με τους 100 πιο ισχυρούς παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας συγκαταλέγεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας πίσω τους Μιτ Ρόμνι, Τίμοθι Γκάιτνερ, Γιοργκ Άσμουσεν, αλλά και τον Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή της Microsoft. 
Ωραία! Εμείς τώρα ως χώρα κερδίζουμε κάτι από αυτό; 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν χαμηλά εισοδήματα μέχρι και πέρυσι θα υποστούν μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση. Ο Ιονέσκο τώρα δικαιώνεται! 

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει "την τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση", καθώς και πως "οι συνθήκες αλλάζουν". Ανέφερε ακόμη πως "ψάξαμε επισταμένως, αλλά δεν βρήκαμε καμία εναλλακτική λύση". Δίπλα στις νουαζέτες έψαξαν;

Μπεγλίτης: "Οι διαφωνούντες/αποχωρούντες από το ΠΑΣΟΚ δε σώζουν την ψυχή τους". Σωστά, η συμφωνία με τον διάβολο είναι παντοτινή. 

"Ο προϋπολογισμός 2013 συνεχίζει τη σκληρή προσαρμογή για τον έλεγχο της δημοσιονομικής πορείας που εκτροχιάστηκε το 2009. Η χώρα κάλυψε τα 2/3 της απόστασης από τον στόχο" δήλωσε ο Φίλιππος Σαχινίδης. Δηλαδή φάγαμε τον γάιδαρο και μας έχει μείνει η ουρά. Μήπως σας βρίσκεται καμιά σόδα;

Πάντως πρέπει να είναι η πρώτη φορά που η χώρα έχει το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον. Προς την Τετάρτη συγκεκριμένα. 

Και τώρα δείτε και αυτό, για να περάσει η ώρα!

Καλή εβδομάδα!

51 σχόλια:

  1. Αθηνααααααα

    αυτη η ωρα που περνα...ειναι ολα τα λεφτα...


    καληνυχτα με φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι, νομίζω ότι το starxidiamas.com δημοσιεύουν πολύ πετυχημένα θέματα!
      Καλό βράδυ Κούλα!

      Διαγραφή
  2. Κουμπαρούλα μου αρέσει που περνάμε την ώρα μας στα ίδια στέκια χαχαχα. Πολλά φιλιά, καλή βδομάδα, και καλό κουράγιο. Θα το χρειαστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν ταιριάζαμε, δεν θα κουμπαριάζαμε, λέει μια παλιά κινέζικη παροιμία!
      Φιλί.

      Διαγραφή
    2. @Fri
      Ε ναι, ξέρεις τώρα, αστεϊσμοί!

      Διαγραφή
  3. Ανδρέας Π. Φάληρο05 Νοεμβρίου, 2012 01:20

    Τώρα Στουρνάρα πες και τ' άλλο το πετυχημένο "μνημόνιο ή χάος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ξένοι βάζουν τον ΓΑΠ ως τον 71ο εγκέφαλο στο πλανήτη,τώρα βάζουν το Σαμαρά στους 13 πιο ισχυρούς!Δύο περιπτώσεις υπάρχουν ή καπνίζουν όσο χόρτο παράγεται στην Ελλάδα και στο κόσμο ή πάσχουν από μαλάκυνση!Δε πάνε καλά!

    Έχω και μια πρόταση για νέα μέτρα!Να πληρώνουν φόρο τα αδέσποτα!Εμ κυκλοφορούν χωρίς να αποδίδουν τέλη κυκλοφορίας ε θέλουν και συμμετοχή σε συσσίτια!Φόρος τώρα

    Αυτά!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Ρας,το πρώτο σκέλος σκεφτόμουν να γράψω κι εγώ πάνω-κάτω!

      Όλο μαλακίες (ουπς,«υποσχέσεις» ήθελα να πω) ο Στουρνάρας!

      Καλή βδομάδα,Αθηνά μου.

      Διαγραφή
    2. Ή τα μεγάλα πνεύματα συναντιόνται ή παραδέξου ότι είμαι μέσα στο μυαλό σου!!:Ρ:Ρ

      Μαλακουποσχέσεις ακούγεται καλύτερο!:Ρ

      Διαγραφή
    3. @Ρασκόλνικωφ
      Ούτε χόρτο, ούτε μαλάκυνση. Τους ψεκάζουν και αυτούς. Τι νόμιζες; Μόνο σ' εμάς το κάνουν; Μουάχαχαχαχα!

      Διαγραφή
    4. @Κ. †
      "Μαλακίες",μια χαρά τα λες.

      Διαγραφή
    5. Πολύ ψέκασμα έχει πέσει βρε παιδιά, μήπως με το χόρτο να αντιστρέφαμε τα αποτελέσματα;

      υ.γ. Σε περίπτωση που ψάχνετε τον 71ο εγκέφαλο στο πλανήτη, θα τον βρείτε εδώ: Wednesday, November 7, 2012, 5:30PM Cocktails; 6:30PM Dinner, Fairmont Royal York Hotel, 100 Front Street West, Toronto, ON M5J 1E3, Keynote Speaker: George Papandreou, former Prime Minister of Greece
      Με τις υγείες μας!

      Διαγραφή
    6. @Fri
      Ευχαριστώ τα μάλα για την πληροφορία! Με ενδιαφέρει διότι τον παρακολουθώ στενά!

      Διαγραφή
  5. Στουρανα θέλω κάτι ποιο φρέσκο οχι άλλο κάρβουνο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια σόδα οπωσδήποτε να χωνέψουμε το γάιδαρο, -μα τί γάιδαρος ήταν αυτός..
    Λες γι'αυτό να ασπρίσαν τα μαλλάκια του Σαμαρά ;
    Για να δούμε τι θα γίνει και δω με τις εκλογές που ο Ρόμνι θέλει να απαγορεύσει τις εκτρώσεις άμα βγει λέει... που ζούμε Θεέ μου..
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από υποσχέσεις.. άλλο τίποτα!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η 13η θέση δεν είναι τυχαία... απλά δεν έχει καμία τύχη να μας σώσει από το χρέος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική σκέψη. Δεν το είχα συνδυάσει με αυτά που ακούγονται για τον αριθμό 13!!!

      Διαγραφή
  9. Επίσης στις 16 τελειώνουν τα λεφτά. Μετά...... δε θέλω να πω τίποτα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. του παραλόγου εντελώς, έχεις δίκιο στην αναφορά περί Ιονέσκο, τα καλύτερα έργα του θα έγραφε σε (για) αυτή την χώρα, φιλιά καλημέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι κάτι ξέρουμε από Ιονέσκο εδώ πέρα μέσα.
      Φιλιά καλησπέρας.

      Διαγραφή
  11. Άραγε ο Σαμαράς είναι προληπτικός; Εάν ναι, τότε είμαι σίγουρη ότι ο Τσίπρας έβαλε το χεράκι του για να τον βάλουν στην 13η θέση....

    Καλή εβδομάδα σε όλους, στ' αλήθεια όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίζει να είναι και το χεράκι του επίτιμου!
      Καλό βράδυ Φαούδι μου!

      Διαγραφή
  12. Ξέρεις πως δεν θα μακρηγορήσω,όπως επίσης γνωρίζεις πως πάντα λέω λίγα πράγματα καλά και μεστά.Διότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια που λέει και ο λαός.Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τα παραπάνω και η άποψη μου είναι η εξής:

    Για χρεοκοπία και έξοδο της χώρας από το ευρώ σε περίπτωση που καταψηφιστεί ο Προϋπολογισμός ή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2013, θέτοντας το νέο δίλημμα. «Τα ψέματα και οι εκβιασμοί κάποτε τελειώνουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό εναντίον των νέων μέτρων.
    Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως ο Προϋπολογισμός και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα αποτελέσουν «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν. «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
    Επιπλέον ανέφερε πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει την «τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση» και πρόσθεσε:
    «Κάναμε πολλά, σηκώσαμε πολλά βάρη και μείναμε όρθιοι. Γι' αυτό είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν. Άλλωστε ψάξαμε επισταμένως, αλλά δεν βρήκαμε καμία εναλλακτική λύση. Κανείς δεν μπόρεσε να μας πει κάτι διαφορετικό. Κι αν είπε, αυτό οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ».
    «Πολλοί λιποψυχούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, πολλοί μπορεί να το επιδιώκουν κιόλας. Η κυβέρνηση όμως θα επιτελέσει το έργο της. Είμαι βέβαιος πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επίσης σε αυτό το κομβικό σημείο μην ξεχάσω να πω:
    Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η υπερψήφιση των μέτρων είναι έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και καλεί τους βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη στάση στο «δίλημμα μνημόνιο και κατεδάφιση της ελληνικής κοινωνίας ή ανατροπή του και νέα στρατηγική εξόδου από την κρίση».
    Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση ο «φαύλος κύκλος» της λιτότητας και της ύφεσης δεν θα λάβουν τέλος όσο συνεχίζεται η ίδια πολιτική, που στόχο έχει «τη διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών».
    «Η χρεοκοπία του μνημονίου συμπαρασύρει τους εκφραστές του, έχοντας οδηγήσει την κυβέρνηση στην πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωση» αναφέρει και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρά τις υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ακολουθεί «πιστά και απαρέγκλιτα» την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, με νέους «εκβιασμούς» προς τον ελληνικό λαό. «Τα ψέματα και οι εκβιασμοί όμως κάποτε τελειώνουν» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
    «Καθήκον» η μέγιστη λαϊκή πίεση για να μην περάσουν τα μέτρα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλώντας τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη απεργία, την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.
    «Ο ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα πρέπει να γίνει η αρχή εργατικής - λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και μονομερή διαγραφή του χρέους» σημειώνεται στην ανακοίνωση, προκειμένου ο λαός να απαλλαγεί από τα «βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήθελα να στο πω πιο πάνω, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσεις να γίνεις πιο αναλυτική στα σχόλιά σου. Σκέψου το...

      Διαγραφή
    2. Δεν θέλω να κουράζω γι'αυτό και δεν κάνω αναλύσεις επί αναλύσεων...

      Διαγραφή
    3. @christina
      Α έτσι πες μου, διότι προς στιγμήν ανησύχησα!

      Διαγραφή
  14. χαχαχα.. " Δίπλα στις νουαζέτες έψαξαν; " Καλά σε λέω Υπέρτατη! Καλή εβδομάδα καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι θέμα. Είναι που προσποιούμαι η ίδια ότι χάνω πράγματα για να πηγαίνω να ψάχνω δίπλα στις νουαζέτες και να τις τσακίζω. Αντιλαμβάνεσαι...
      Καλό βράδυ marie!

      Διαγραφή
  15. Κι ο Ιονέσκο κι ο Μπέκετ δικαιώνονται!
    Εμείς πάλι όχι....
    Περιμένουμε σα μελοθάνατοι την Τετάρτη.
    Καλή βδομάδα με πολλά φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς το μέλλον έχει στραμμένο το βλέμμα η χώρα?..ποιο μέλλον?..
    οι πολίτες προς τα που να ρίξουν τα φάσκελα?
    πολλές ερωτήσεις έκανα πάλι..και δεν έχω και νουαζέτες να πάω να ψάξω τις απαντήσεις..
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις νουαζέτες; Και που ψάχνεις;
      Καλό βράδυ και σε σένα!

      Διαγραφή
  17. Eμ πως! κάτι κερδίζετε!!!!! αλλα τα έκρυψες επιμελώς...εκεί στο εδώ που έβαλες!!!!!!

    Ήθελα να ξερα με τόσο ισχυρούς ηγέτες ρε πως τα καταφέραμε έτσι ^%$£$"!!!!! φαντάσου για να ήσανε και ανίσχυροι!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίτηδες τα έκρυψα! Για να ψάχνω στις νουαζέτες!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  18. "Δίπλα στις νουαζέτες έψαξαν;" χαχαχχαχα

    Ετσι θα το πανε τωρα? Καθε πακετο μετρων θα ειναι το τελευταιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α πα παααααααααα... Τι υπαινίσσεσαι;
      Ότι μας λένε ψέμματα πως θα είναι τα τελευταία μέτρα;
      Άντε καλέ, γιατί να το κάνουν αυτό;
      Αφού μέχρι σήμερα μόνο αλήθειες μας λένε. Όχι;

      Διαγραφή
  19. Ποιες νουαζέτες και ποιες σόδες; Με τέτοιες προσωπικότητες για αρχηγούς θα μας γράψουν στα κατάστιχα της ιστορίας οι μελλοντικές γενιές! Των άλλων, γιατί τις δικές μας θα τις έχει φάει η μαρμάγκα...
    Καλημέρα μας κι άιντε να δούμε τι μας περιμένει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επανήλθα με ετεροχρονισμένα Χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου καθότι δεν σε ξεχνώ!
    ΚΑΛΗ "ΠΟΡΕΙΑ" σε σένα και σε όλους εμάς τους υπόλοιπους του ελληνικού γένους, και με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!!!
    Φιλάκια βρε..
    Φένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέεεεεενιαααααα!!!
      Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που πέρασες!!!
      Ευχαριστώ για τα ετεροχρονισμένα!
      Φιλιά και από εμένα!

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.