Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Palabras Aire...



Έχουμε επισκέψεις, ετοιμαστείτε! Αύριο έρχεται η Μέρκελ! Επειδή εγώ δεν κυκλοφορώ να πάει κάποιος άλλος να την πάρει από το αεροδρόμιο. Ο Τζήμερος ας πούμε… 

Άκουσε και η μητέρα μου πως έρχεται η Μέρκελ και άρχισε να ξεσκονίζει κι έβγαλε τα καλά σεμεδάκια από το σερβάν... Όσο για εμένα, ίσα που προλαβαίνω να αερίσω το Αρμάνι… 

Πείτε με ιδιότροπη, αλλά αυτή η επίσκεψη μου θυμίζει εκείνες τις αιφνιδιαστικές του Ομπάμα στο Αφγανιστάν. 

Λέτε η κυρία Μέρκελ να διάβασε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" για την "Ελλάδα που αυτοκτονεί"; Και γι’ αυτό τον λόγο, έρχεται για να μας σώσει; 
Ή για να μας δώσει τη χαριστική βολή; 

Εν τω μεταξύ, συλλαλητήριο κατά της Μέρκελ ετοιμάζουν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αξέχαστη θα της μείνει η επίσκεψη! 

Για την περίπτωση που θέλετε να σας φέρει η Άνγκελα κάτι από τη Γερμανία, για παράδειγμα μια κρέμα προσώπου, στρούντελ, σοκολάτες απ' το Leysieffer κ.λπ. κ.λπ., η γερμανική πρεσβεία δέχεται παραγγελίες μέχρι σήμερα το βράδυ. 

Ελπίζω μόνο, τώρα που θα έρθει η Ανγκέλα να μην μας πει πάλι ότι "ματώνει" η καρδιά της για όσα περνούν οι Έλληνες γιατί άντε να βρούμε καρδιολόγο στο ΕΟΠΠΥ. Για να μην αναφερθώ στο ότι στην Καρδιολογική του ΑΧΕΠΑ δεν έχουν στεντ. Αλλά δεν βαριέστε… Είναι που είμαστε "έξω καρδιά"! 

Όλα αυτά, λοιπόν, για αύριο Τρίτη, εκτός κι αν παίξει η είδηση, όσο παίξει, και αργά τη νύχτα ματαιωθεί η επίσκεψη. 
Ίδωμεν! 

Καλή εβδομάδα!

80 σχόλια:

  1. να πάω εγώ, βρε Αθηνά μου, που κυκλοφορώ να μην περιμένη η γυναίκα! α, βγάλε μου και ένα χάρτη που να δείχνει το πως πας για τη χωματερή!

    φιλούδια και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είσαι γυναίκααα!!! Ρε γυναίκααααα!!! Μ' ακούουουους; Χωρίζουμε! Έρχεται η Άνγκελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο ένα θύμα της γοητευτικής γυναίκας-αράχνης, αχ αυτές οι καλλονές!

      Διαγραφή
    2. @dmpoumpa
      Μπούμπα, τι παίρνεις;

      @tremens
      Βασικά ο Μπούμπας είναι θύμα της πεθεράς του!

      Διαγραφή
  3. Καλεεεεεεεεεεεεεεεε ξηλωθείτε να της πάρουμε ένα δώρο της γυναίκας να μη μας πει και ζώα!!Αυτό μας έλειπε δηλαδη να μας λεει ζώα εκτός από τεμπέληδες!!

    Εγώ θελω σοκολάτες από τη γερμανια!Ερωτηση:Πρέπει να υποστώ ναζιστικά βασανιστήρια ως αντάλλαγμα;

    Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι και φάλαγγα, μη σου πω...

      Διαγραφή
    2. Α είπα και εγώ γιατί νόμιζα ότι για τιμωρια θα διναν αυξησεις!!!Πφφφ!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Που ακριβώς την είχατε, κορίτσια, τη φαγούρα;

      Διαγραφή
    2. Το φάντασμα στο κεφάλι στη θέση των βιδων που λείπουν!!:Ρ

      Διαγραφή
    3. @Αθηνά..
      νομίζω πως κι εγώ και η Μαρίνα την είχαμε..πολύ πολύ.. κοντά στην αριστερή τσέπη στο παντελόνι!

      Διαγραφή
  5. τι να μας σωσει καλε...ακομα στην ΕΕ ειμαστε - δεν εχουμε να παθουμε τιποτα λεμεεε... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α έτσι ε. Για τέτοιες επισκέψεις μιλάμε. Ε καλά κάνει η μαμά και στρώνει τα σεμεδάκια, μη σας βρει και ασυμμάζευτους πανάθε μα τη. Α ρε πανικός θα γίνει, με τις ντομάτες θα την πάρουν!
    Καλό βράδυ Αθηκάκι :) και καλώς να τα δεχτείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν αισθάνομαι άνετα. Αυτές τις μέρες η φαιδρότητα έχει ξεχειλίσει στη χώρα. 600 δις, λίστες, ξύλο στο ΓΕΣ, Φωτόπουλοι, ο Σκουρλέτης ζητάει εκλογές 2 μήνες μετά τις εκλογές. Η Μέρκελ μας έλειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Όχι, το είπε από την παρασκευή αυτό.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ γιατί τό είχα έννοια αλλά ήμουν στο εξοχικό και δεν ενημερώθηκα.

      Διαγραφή
    3. No, madame Merkel will not meet mister Tsipras!

      Διαγραφή
  9. Άντε μωρέ μην την γλωσσοτρώτε και το μετανιώσει, την περιμένουμε πως και πως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θες να πεις; Ότι εγώ η μελιστάλαχτη γλωσσοτρώω τη Καγκελάριο;

      Διαγραφή
  10. Μπορεί να ματαιωθεί.. ο Θεός είναι μεγάλος..
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να της ρίξουμε φλίτ! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να της ετοιμάσουμε μουσακά, σουβλάκι και ταξί για να την πάρει με διαδρομή αξίας 50 ευρω..και να την πάει.....στον.....(θου κύριε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι νομίζεις οτι θα πάθει με αυτά. Ισα ισα που θα μας συμπαθήσει κιολάς. Παω στοίχημα οτι βαζει και τζατζικι στο σουβλάκι

      Διαγραφή
    2. Μα είναι ωραίο το τζατζίκι στο σουβλάκι, το δροσίζει...

      Διαγραφή
    3. @Coula
      Μην συζητείς, εμείς που διαμένουμε στην επαρχία, ευτυχώς δεν θα την συναντήσουμε!

      Διαγραφή
  13. Είναι special guest star του προγράμματος Ξένιος Ζευς. Είπαν να φέρουν μια φίρμα, μπας και ανέβουν λίγο τα ποσοστά.
    Καλή εβδομάδα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτιέμαι αν είχε προγραμματιστεί από καιρό το πρόγραμμα ή αν προέκυψε λόγω της βίζιτας!

      Διαγραφή
  14. Ανδρέας Π. Φάληρο08 Οκτωβρίου, 2012 09:29

    Έρχεται το αφεντικό να ελέγξει αν δουλεύουν οι υπάλληλοι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιθεώρηση αποικίας με τους ιθαγενείς σε καραντίνα.

      Διαγραφή
  15. Λυσσάξατε πάλι με το κοριτσάκι (το ποιο;), παπαπα, εγώ θα πήγαινα να την παραλάβω αλλά δεν οδηγώ, δεν μου λέτε που έχετε και τις πληροφορίες εσείς, θα μεταβεί και σε κανένα κέντρο μεταναστών η πονόψυχη; θα δώσει και συσσίτιο σε άστεγους; ή μήπως από το στέρημά της θα προσφέρει στους αναξιοπαθούντες γενικώς; (κάτι περί παραλαβής διαφόρων ανταλλαγμάτων για την επόμενη δόση κρίνονται εντελώς αβάσιμες πληροφορίες), άντε καλή εβδομάδα να έχουμε (που δεν το πολυβλέπω δλδ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μη σου κάτσει κιόλας. Τι να πρωτοκάνει κι αυτή η έρμη;

      Διαγραφή
  16. οχι ρε γαμωτο και ξεχασα να ξεσκονισω και να κατεβασω τα κοκκινα χαλια απο το παταρι... αραγε προλαβαινω;;;; ειναι και βαριαα τα ατιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αθηνά über alles!!!
    Απολαυστική ανάρτηση όπως πάντα.
    Φιλιά και με το καλό να τη δεχτούμε την Αγγελικούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα την καψουν την Αθήνα τα ρεμάλια. Δηλαδή θα είναι διαδηλωτής ο Καμμένος και θα θελήσει να μπουκάρει για να μιλήσει και τα ΜΑΤ πρέπει να σεβαστούν τη βουλευτική Ιδιότητα του....Αγαπητά ΜΑΤ ΡΙΧΤΕ ΤΟΥ στο ψαχνο του λαλάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ετοιμαστήκαμε,ετοιμαστήκαμε!ασπρίσαμε τις μάντρες με ασβέστη και βάψαμε και τις γλάστρες!
    σας φιλώ και σας εύχομαι παρά την άφιξη της αγγελικής καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επίσης να μην ξεχάσω:
      Την υπόθεση ότι η επίσκεψη της Καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί θετικό σημάδι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης απέρριψε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό αποτελεί αντικείμενο της τρόικας, ενώ επισήμανε ότι το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας έχει σχεδιαστεί με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ως το 2020.

      «Η Καγκελάριος δεν θα μιλήσει για το αντικείμενο επί του οποίου αναφέρει η τρόικα. Η τρόικα είναι αυτή που αναφέρει σχετικά με το εάν η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το πρόγραμμα βοήθειας, διότι αυτή είναι η προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Αυτό είναι το θέμα. Τα υπόλοιπα είναι λίγο φαντασία», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος σε σχετική δήλωση βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

      Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι «για να μπορέσει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» και αναγνώρισε ότι χωρίς αυτά τα χρήματα η Ελλάδα έχει «οξύ πρόβλημα
      χρηματοδότησης». Απαντώντας, δε, σε ερώτηση σχετικώς με το εάν αρκούν «τα θερμά λόγια της Καγκελαρίου», σημείωσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ούτε στα θερμά λόγια της κυρίας Μέρκελ ούτε στην Ευρώπη, αλλά στο ότι η Ελλάδα, ως συνέπεια δικών της παραλείψεων κατά τις τελευταίες δεκαετίες, περιήλθε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση και κάνεις δεν θέλει πλέον να την δανείσει με λογικό επιτόκιο». Σχολιάζοντας μάλιστα δήλωση του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί χρηματοδότηση για τα επόμενα επτά-οκτώ χρόνια, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι με τα προγράμματα στήριξης «δημιουργούμε χρόνο για την Ελλάδα μέχρι το 2020» και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα βοήθειας είναι σχεδιασμένο ως το 2020 ώστε μέχρι τότε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, με συνολικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ. Αυτόν τον δρόμο πρέπει η Ελλάδα να τον καταφέρει. Πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. Πρέπει κάποτε να αποκτήσει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και αυτοί, οι οποίοι στην Ελλάδα λένε στους ανθρώπους ότι για τα προβλήματά τους ευθύνεται η Ευρώπη ή ακόμη και η Γερμανίδα Καγκελάριος, τους λένε ψέματα».

      Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι «η Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να παράγει όσα ξοδεύει» και επανέλαβε ότι η χώρα θα χρειαστεί μεγάλη χρηματοδότηση μέχρι να μπορέσει να απευθυνθεί στις διεθνείς αγορές, ενώ για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Η Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβή και δεν μπορεί διαρκώς να ξοδεύει περισσότερα από όσα παράγει. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το κάνει σε βάρος άλλων. Αυτό δεν γίνεται ούτε στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

      Κληθείς πάντως να σχολιάσει τις απόψεις που θέλουν την επιμονή της Γερμανίας στην λιτότητα ως αιτία των προβλημάτων, ο κ. Σόιμπλε αντέτεινε ότι η τα προβλήματα οφείλονται στα υψηλά δημόσια χρέη των κρατών. «Το να λέει κάνεις ότι τα χρέη αντιμετωπίζονται με ακόμη περισσότερα χρέη, θυμίζει οικονομία του Βαρόνου Μινχάουζεν. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει το πολύ για λίγους μήνες», δήλωσε και ανέφερε ότι «κατά άλλα, η Ευρωζώνη είναι σε καλό δρόμο, με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία να τα πηγαίνουν καλά με το πρόγραμμα προσαρμογής τους». Αν και παραδέχθηκε ότι σημειώνεται παγκοσμίως επιβράδυνση της οικονομίας, υποστήριξε ότι το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι διαφορετικό, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μετάδοσης. «Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιταλία πρέπει να πληρώνουν πολύ υψηλά επιτόκια στις αγορές, διότι οι αγορές αισθάνονται ανασφαλείς γενικά για την Ευρωζώνη. Και αυτό γιατί τα ελληνικά προβλήματα μεταδίδονται και σε άλλους στην Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.....

      Διαγραφή
  20. Mήπως να πάρουμε ότι ληγμένο και σάπιο έχουμε στο ψυγείο μας να πάμε να της το πετάξουμε? Ανακύκλωση... Ετσι όπως είναι η μάπα της μόνο καλό μπορούν να της κάνουν τα ελληνικά ληγμένα προϊόντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γιαουρτάκια όχι σε παρακαλώ. Στείλτα μου εμένα. Τα βάζω μάσκες ομορφιάς!

      Διαγραφή
  21. Τα 'μαθες κι εσύ για τον ΕΟΠΠΥ ε? Ήξεραν παιδί μου πότε να προαναγγείλουν απεργίες. Ταμάμ για έκτακτα περιστατικά το timing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  22. Αδέρφια ΣΩΘΗΚΑΜΕ!
    Σηκωθείτε όλοι όρθιοι από τα ντιβάνια, πολυθρόνες, καρέκλες ,πουφ, σκαμπό, βγείτε απ τα πιθάρια, να υποδεχτούμε τη ΣΩΤΗΡΑ!

    Η Γιωργία τι λέει για το ραντεβού αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πει η Γιωργία; Θα βάλει τα καλά της και θα περιμένει!

      Διαγραφή
  23. Έλα, έχουμε επισκέψεις; Να βγάλω τη σφουγγαρίστρα; Πού την έχω χώσει δε θυμάμαι η ανοικοκύρευτη και ... τώρα πανικοβλήθηκα! Έχω περγαμόντο; Τα σοκολατάκια είναι με το αλουμινόχαρτο ή από τα άλλα τα ντεκαντάνς; Θα τρελαθώ, θα πηδηχτώ από το παράθυρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. βασικά να μην ξεχάσω να στρώσω το κόκκινο χαλί!!
    το είχα έννοια τεράστια όλο το Σαββατοκύριακο!έλεγα..από μέσα μου θα έρθει,δεν θα έρθει!!γι αυτό δεν έχω φάει εδώ και κάτι μέρες!
    θα έρθει η Καγκελάριος να γίνει της...το κάγκελο!
    πφφ...χαιρετώ και ασπάζομαι την αγαπημένη μου Αθηνά και τους συναδέλφους του ιστολογιού!για να μην λέτε!:P
    chaw!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. χαχαχαχαχχα πως τα λες βρε Αθηνα! :)

    Αυτη η επισκεψη ειναι σαν την παροιμια: ελα παππου μου να σου δειξω τ' αμπελια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, έλα παππού μου να σου δείξω που το έχει η γιαγιά μου!

      Διαγραφή
  26. Όλοι στο Ελ Βελ για να υποδεχτούμε την Άνγκελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλώς να έρθει το κορίτσι απ τα ξένα, καλώς να έρθει να γεμίσει ηλιαχτίδες η γκρίζα πόλη με αυτό το υπέροχο χαμόγελό της!

    μόνο μια ένσταση. Τελευταία στιγμή μου το πε και δεν έχω προλάβει να πάω κομμωτήριο, με τα βραστά το βράδυ να σταθεί λίγο το μαλλί γιατί το επιμελημένα ατημέλητο δεν το θέλει η φράου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σου έλεγα αγάπη μου, κάνε μια ελαφριά περμανάντ, θα είχες γλιτώσει από πολλά. Λίγο αφρό κι έξω απ' την πόρτα!

      Διαγραφή
    2. Μα θα ήμουν σα Βουλγάρα καθαρίστρια

      Διαγραφή
    3. Άστα αυτά! Μια θεά θα ήσουν έτσι κι αλλιώς!

      Διαγραφή
  28. τελευταία στιγμή μου τα λες αυτά. πότε να κάνω τη λίστα με το τι θέλω να την πάω στην πρεσβεία, πότε να αερίσω το σπιτι, πότε να φτιάξω ένα μουσακά κάτι βρε παιδί μου! πως θα την υποδεχτούμε την κορτσούδα; χωρίς ένα φοντάν; ένα κουαντρό, ένα κάτι τέλος πάντων...

    πω πω πω, δεν προλαβαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ωχ Παναγία μου.. Παρ' ολα αυτα καλή εβδομάδα Αθηνουκα.. Ειδες πόσο γλυκά σου μιλώ.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πρωτοκάνει κι η Παναγία;
      Μερσί δια το μελιστάλαχτον!
      Φιλί.

      Διαγραφή
  30. Αναστατωμένη η Ελλάς με την άφιξη της Μέρκελ! Μέχρι και η μπλογκογειτονιά -που λες κι εσύ- ταράχτηκε! Αυτά είναι!
    Ελπίζω να προφτάσεις με το αρμάνι, έτσι; Πώς να την υποδεχθείς αλλιώς;

    Σοβαρά τώρα κι εμένα με ''φοβίζει'' λίγο αυτή η ''επίσκεψη''. Μήπως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μας αποτελειώσει μόνος του και χρειάζεται και την εξωτερική βοήθεια; (Παραδοσιακά πράγματα, μια ζωή η εξωτερική βοήθεια μας ''σώζει''!)

    Όσο για τις τυχόν παραγγελίες θα σε μαλώσω...
    ΛΙΤΟΤΗΤΑ! Άκου κει σοκολάτες και κρέμες...
    ΕΤΣΙ θα σώσουμε τη χώρα μας; Τς τς...μην το μάθει η Ανγκέλα... :P

    Εγώ, πάντως, θα ευχηθώ να'χουμε καλή εβδομάδα
    όσο ουτοπικό και αν ακούγεται αυτό!
    Αισιοδοξία βρε παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πέρα απ' την πλάκα,ποτέ δεν ξέρεις τα πραγματικά αίτια της επίσκεψης.Άγνωσται αι βουλαί...
    Εμείς αύριο no Λύκειο λόγω Μέρκελ.Λέω να κατατάξουμε την ενάτη του Οκτώβρη στις εθνικές μας επετείους!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλέ δεν πρόλαβε η μοδίστρα να με τελειώσει...λέω να πάω με τα εσώρουχα ...λες να με παρεξηγήσουν...
    ΥΓ....Καλησπέρα Αθηνούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να πας; Από τη ΓΑΔΑ ανακοινώθηκε ότι απαγορεύονται στο κέντρο της Αθήνας οι συναθροίσεις 09.00 της Τρίτης ως τις 22.00 της ίδιας μέρας.
      Καλό βράδυ Μία μου!

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.