Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

舊中國諺語...



...好將軍永遠不會衝動,
優秀的領導者是從來沒有傲慢.

Ναι, ωραία, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε;

ΥΓ. Όπως έχετε ήδη αντιληφθεί, είμαι σαφέστατα επηρεασμένη από την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Κίνα, καθώς και των 73 επιχειρηματιών που τον συνοδεύουν. 
Παρεμπιπτόντως, τι έγινε; Έφτασαν καλά; Πήραν κανένα τηλέφωνο; Τι καιρό έχει εκεί;

58 σχόλια:

  1. Χαχαχα,είσαι θεά,τέλος!

    Λες να έφαγαν σούσι,να τους πείραξε το φύκι και το ωμό ψάρι και να τους πήγε χαρτοπόλεμος;

    Κις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιιιιιιιιιιιιιιιιιι, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πως ίσως έπαθαν τέτοια πράγματα! Πως θα πείσουν τους επενδυτές μετά από αυτό;

      Σματς.

      Διαγραφή
  2. Να ρωτήσω τη μετάφραση της παροιμίας ή θα με βρίσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο έχων 2 χιτώνια να δώσει το ένα
      ο έχων 2 εκατομμύρια να πάρει μίζα άλλα 2

      Διαγραφή
    2. Λες ε; Θα περιμένω να δω τι θα πει κι η Αθηνά!

      Διαγραφή
    3. Παλιά κινεζική παροιμία: ο καλός στρατηγός δεν είναι ποτέ παρορμητικός και ο καλός ηγέτες δεν είναι ποτέ αλαζζζζόνας.
      Τίποτα τυχαίο...
      Ο ανώνυμος Κινέζος αναγνώστης του OLA...

      Διαγραφή
    4. @dmpoumpa
      Μπούμπα τι είναι αυτά που λες; Να σε βρίσω εγώ; Πότε μου ζήτησες την μετάφραση ή την σημασία μιας λέξης και στου αρνήθηκα; Πότε;
      Μπούμπα θα σε μαλώσω!

      Διαγραφή
    5. @Πρόεδρος Α.Π.Ι.
      Μπα, της ανώνυμης από πάνω είναι η σωστή μετάφραση...

      Διαγραφή
    6. @Ανώνυμος
      Κι εσύ που έμαθες κινέζζζζικα;

      Διαγραφή
    7. @dmpoumpa
      Έτσι Μπούμπα, έτσι. Να περιμένεις πάντα να δεις τι θα πει και η Αθηνά!

      Διαγραφή
  3. Εχεις ενα ορθογραφικό λάθος στη παριμοία κι εγώ αμα δεν είναι σωστά δε σχολιάζω!!!!!!!!!
    Το 秀 γραφετε έτσι ~秀א!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα θα σου έλεγα κάτι εσένα για την ορθογραφία, αλλά έχε χάρη που είμαι ευγενική. Την ορθογραφία μου μέσα...

      Διαγραφή
  4. Το έβαλα στη μετάφραση της google και λέει "Καλή γενική ποτέ παρορμητικός, καλός ηγέτης δεν είναι ποτέ αλαζόνες" Πειράζει που δεν βγάζω άκρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τα παρατάς Μπούμπα!
      Συνέχισε.
      Είσαι σε καλό δρόμο!

      Διαγραφή
  5. Επειδή δε θέλω να με φάνε οι δρόμοι και να χάνομαι στη μετάφραση, λέω - αν δεν έχετε αντίρρηση - να καθίσω εδώ να περιμένω τα επόμενα Palabras Aire.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 我什么都不瞭解!
    Πάντως ο Σαμαράς, καλά θα κάνει να πάει να δει πως ζουν οι περισσότεροι κινέζοι με μισθούς πείνας. Γιατί έτσι θέλει να κάνει κι εμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, να μην σας αφήσω παραπονεμένο. Η μετάφραση είναι: Οι καλοί στρατηγοί δεν είναι ποτέ παρορμητικοί, οι καλοί ηγέτες δεν είναι ποτέ αλαζόνες.

      Διαγραφή
  7. Να τον κρατήσουν μπορούν να ησυχάσουμε? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά τι θα κάνω χωρίς αυτόν;
      Θα μου μείνει μόνο ο Βενιζέλος να έχω να λέω;
      Όχι, δεν θέλω να τον κρατήσουν!

      Διαγραφή
  8. 你好女友
    需要木材白痴

    ελπίζω να έγινα σαφής!
    καλημέρα και φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που να ρίξει κεραυνό στο αεροπλάνο..
    σόρυ κιόλας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε καλέ! Εκφράσου όπως θέλεις! Μεταξύ μας είμεθα!

      Διαγραφή
  10. Το Ταό Τε Κινγκ (ή Τσινγκ) έχει κι άλλα καλά αποφθέγματα-προτροπές για τους ηγέτες (και όχι μόνο).
    Namaste.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο σου και τις γνώσεις σου!
      Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτή την ζωή!
      Δικαίως είσαι Μεγαλειοτάτη!

      Διαγραφή
  11. Μόλις μου τηλεφώνησε ο Αντώνης, ο οποίος είναι ενθουσιασμένος με την Κίνα τόσο που έχει πάρει και την Κινέζικη προφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, μπράβο FLORA GIA, διότι όσο να πεις, υπερατλαντικό ταξίδι είναι, ανησυχούσα!
      Ευτυχώς που με ενημέρωσες!

      Διαγραφή
  12. Ααααχ, που πανάθεμα το κεφάλι μας και τους ηγέτες μας! Και καλά πήγε και καλά συζήτησε και καλά τι περιμένει να κάνει μετά; Βρε να μείνει εκεί και να κανταποτιστεί! Ο Πρωθυπουργός, όχι η Κίνα! Αν και τώρα που το σκέφτομαι ... [http://xamogelakia.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html] [http://xamogelakia.blogspot.gr/2013/04/2.html]

    Καλημέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χο χο χο χο, τα θυμάμαι πολύ καλά τα γράμματα από την Κίνα!!!
      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  13. Λάθος φωτογραφία έβαλες χρυσό μου !
    Θα πήγαινε καλύτερα ένα κρεβάτι μασάζ .... εκεί που με τσιμπιματάκια, πιέσεις, δονήσεις, εντριβές και σφιξίματα συνέρχεται ο .... ασθενής!!
    Καινούργιοι βρε θα μας έρθουν και δεν το εκτιμάμε καθόλου , τσάμπα τους πληρώνουμε το ταξίδι?

    φιλιά Αθηνά μου
    βοήθειά μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλά, κοροϊδεύουμε εμείς όταν όμως θα σφάζονται οι επενδυτές ποιος θα πρωτοεπενδύσει στη χώρα να σε δω τι θα λέμε!!!

      Καλό βράδυ!
      Κίσιζ!

      Διαγραφή
  14. Κοίτα να δεις πως έχει το πράγμα:
    Η Ελλάδα κέρδιζει το στοίχημα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του "ελληνικού success story".
    Η Ελλάδα κέρδισε ξανά την αξιοπιστία της κάτι που πέρυσι δεν ήταν καθόλου δεδομένο, τόνισε ο κ. Σαμαράς. Αυτό φαίνεται, όπως σημείωσε, από τη μείωση των spread και από τις εκτιμήσεις των αγορών. Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης, στη μείωση του ΑΕΠ περίπου κατά 25% και την ιδιαίτερα υψηλή ανεργία που αγγίζει το 27% και στους νέους το 60%.
    Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην οικοδόμηση στρατηγικής σχέσης μακράς πνοής με την Κίνα. Αναφέρθηκε στον αρχαίο πολιτισμό που έχουν Ελλάδα και Κίνα και στην αίσθηση του ιστορικού χρόνου που μοιράζονται, ωστόσο, όπως σημείωσε, θέλει να επικεντρώσει στο κοινό μέλλον που μπορούν να χτίσουν οι δύο χώρες.
    Ξέρω ότι η Κίνα επενδύει παντού είπε ο κ. Σαμαράς και την κάλεσε να επενδύσει στη χώρα μας. Υπογράμμισε ότι, υπάρχει μεγάλο περιθώριο στον τομέα των υποδομών, στον τουρισμό, στην αξιοποίηση των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων που διαθέτει άφθονα η χώρα μας, αλλά και στην επιστήμη και τη γνώση, καθώς η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό με σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Δύσης.
    Πάντως, ήδη, έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για συγκεκριμένους τομείς που θα επενδύσουν κινεζικά κεφάλαια όπως οι σιδηρόδρομος, το αεροδρόμιο Αθηνών και περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια. Οι Κινέζοι θα προτιμούσαν απευθείας αναθέσεις ωστόσο έχουν αποδεχθεί και την διαγωνιστική διαδικασία.
    Μετά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς και η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκαν στην Απαγορευμένη Πόλη. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στη παρουσίαση ντοκιμαντέρ της κινεζικής τηλεόρασης σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ με τίτλο "glamorous Greece".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συμπληρώνω:
    "Ο 'Έλληνας είναι φιλόξενος και στην ψυχή του έχει πείσμα για να ξεπερνά τις δυσκολίες", ανέφερε σε δήλωσή του.
    H Ελλάδα βγαίνει από την κρίση της και χρειάζεται επενδύσεις
    "Θέλουμε κινεζικές εταιρείες για να δουλέψουμε μαζί. Οι κινέζικες επιχειρήσεις μπορούν να επενδύσουν στα logistics για να φέρουν πιο κοντά την Ευρώπη με την Κίνα" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και ανέφερε τέσσερις τομείς που προσφέρονται για περαιτέρω ανάπτυξη.
    Πρώτα μίλησε για τον Τουρισμό, σε συνδυασμό με τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Ακολούθως, για τα ελληνικά προιόντα, τονίζοντας ότι "είμαστε περήφανοι για προϊόντα μας, όπως το ελαιόλαδο και τα φρούτα μας, που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής".
    Συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα μας έχει τεράστια ακτογραμμή που δίνει δυνατότητες για οικονομική αξιοποίηση, από τον τουρισμό μέχρι την αλιεία.
    Τέταρτος τομέας είναι η κουλτούρα και ο πολιτισμός, είπε ο κ. Σαμαράς. «Φανταστείτε έναν διάλογο μεταξύ δυτικής και ανατολικής κουλτούρας, έναν διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στη φιλοσοφία, στην επιστήμη, στα μαθηματικά. Έχουμε χιλιάδες νέους που έχουν σπουδάσει σε ελληνικά και δυτικά πανεπιστήμια» τόνισε.
    Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη γεωστρατηγική θέση της χώρας που αφήνει περιθώριο γεωπολικής συνεργασίας των δύο χωρών. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, ωστόσο λόγω της θέσης της διαδραμματίζει σημαντικό ρόλο στην σταθερότητα της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, είπε και ευχαρίστησε τους Κινέζους για τη μέχρι τώρα βοήθειά τους.
    "Σε δύσκολες εποχές η COSCO έκανε μία σημαντική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, τώρα μπορεί να αξιοποιήσει τη θέση της χώρας και να επενδύσει στα λιμάνια της Κρήτης, όπως και στο αεροδρόμιο της Αθήνας", ανέφερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και:
    "Η Ελλάδα αλλάζει. Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί η Κίνα στέκεται δίπλα μας και στήριξε και την παραμονή μας στην ΕΕ. Το ελληνικό come back φαίνεται ήδη.
    Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν είχαμε στρίψει το πλοίο και δεν είχαμε εξασφαλίσει το come back. Ότι έχει αποδώσει μέχρι τώρα στην σχέση μας θα το ενισχύσουμε, ότι δεν δούλεψε θα το φτιάξουμε και θα το κάνουμε να δουλέψει. Χτίσαμε την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη και δεν ήταν εύκολο, τώρα την διευρύνουμε. Η Ελλάδα χτίζει ένα success story και θέλουμε η Κίνα να γίνει μέρος της ιστορίας αυτής" κατέληξε ο πρωθυπουργός.
    Ο κ. Σαμαράς απάντησε και σε ερωτήσεις φοιτητών της Ακαδημίας. Σε ερώτηση για τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησή του απάντησε:
    "Τα μέτρα σταθεροποίησης ήταν απαραίτητα γιατί το δημόσιο χρέος είχε ξεφύγει. Αν θέλεις να σταθείς στα πόδια σου πρέπει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα χρέους. Αυτό δημιούργησε τον κίνδυνο του grexit και αυτό ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε.
    Έχουμε πραγματικό πρόβλημα ανεργίας που έχει φθάσει στο 27%, έχουμε 60% ανεργία στους νέους, έχουν αυτά μεγάλο κοινωνικό κόστος. Το αντιμετωπίζουμε με ενισχύσεις από την ΕΕ, προσελκύοντας επενδύσεις. Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε ρευστότητα στην οικονομία και προσδοκούμε από τον Τουρισμό. Θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες εφέτος και θέλουμε να είναι 18 εκατομμύρια του χρόνου από αύξηση των Κινέζων που θα επισκεφθούν την χώρα μας".
    Απάντησε όμως και για τη σχέση που θέλει να οικοδομήσει με τη δεύτερη οικονομία του πλανήτη:
    "Η στρατηγική σχέση δεν είναι τακτική και είναι μακρού χρόνου. Δεν μπορείς να ζητήσεις από κάποιον να σε βοηθήσει όταν κινδυνεύεις και να τον ξεχάσεις όταν περάσεις τον κίνδυνο.
    Πρέπει να οικοδομήσουμε σχέσεις μακράς διάρκειας, σιγά και σταθερά, χωρίς να υπόσχομαι πράγματα που δεν μπορούν να συμβούν. Κινέζοι επιχειρηματίες με έχουν επισκεφθεί στο γραφείο μου. Ξέρουμε ότι η Κίνα μπορεί να μας βοηθήσει, επενδύει σε όλο τον κόσμο και η Ελλάδα είναι η πύλη της Ευρώπης. Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. για να μην κουράσω θα πω εν κατακλείδι:
    Glamorous Greece
    To πρωί ο κ. Σαμαράς παραβρέθηκε σε παρουσίαση ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα που είναι συμπαραγωγή της κινεζικής τηλεόρασης και της ΕΡΤ, με τίτλο "Glamorous Greece".
    Στον σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι «στην ψυχή του Ελλήνα είναι η φιλοξενία και το πείσμα του να ξεπερνά τις δυσκολίες». Πρόσθεσε ότι οι Έλληνες τρέφουν βαθιά εκτίμηση στον κινεζικό πολιτισμό και κάλεσε τους Κινέζους να επισκεφθούν τη χώρα μας, σημειώνοντας ότι «η προοπτική αυτή θα βελτιωθεί από την στρατηγική σχέση που οικοδομείται και με την τωρινή του επίσκεψη».
    Απαγορευμένη πόλη
    Μετά την ομιλία του στην Ακαδημία, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε ιδιωτικά στην Απαγορευμένη Πόλη, η οποία "απαγορεύτηκε" για τους τουρίστες, όσο ο Έλληνας πρωθυπουργός και η συνοδεία του ξεναγούνταν στα αξιοθέατα.
    Το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του και αύριο με τον πρόεδρο Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ να κουράσεις; Ποτέ να μην το ξαναπείς αυτό!!!

      Διαγραφή
    2. χοχο, Αθηνά πες μου ότι σχολιάζεις χωρίς να την διαβάζεις! ;-)

      Διαγραφή
    3. @Fri
      Μα τι είναι αυτά που πιστεύεις Φρι μου;
      Τα θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν;
      Θα σε μαλώσω!
      Όχι απλά διαβάζω αυτά που γράφει, αλλά τα μελετώ επισταμένως, τα διασταυρώνω, τα συζητώ διεξοδικά με όλη την οικογένειά μου και στο τέλος τα αποστηθίζω κιόλας!
      Διότι εγώ σέβομαι τον μόχθο της φίλης που κάθεται και γράφει ακάματη την άποψή της εδώ πέρα μέσα!!!

      ΥΓ. Εντελώς μεταξύ μας, τώρα που δεν μας ακούει, εννοείται ότι δεν τα διαβάζω, αλλά μην της το πεις γιατί την έχει χωρίσει κι ο αρραβωνιάρης της και κουβαλάει σταυρό μεγάλο γι' αυτόν τον λόγο - σημειωτέον δε οι ώμοι της κλαράκια είναι και θα σπάσουν - και πόσες πίκρες να αντέξει η δόλια;

      Διαγραφή
  18. "Οι καλοί στρατηγοί δεν είναι ποτέ παρορμητικοί, οι καλοί ηγέτες δεν είναι ποτέ αλαζόνες." Ε, ε.. το βρήκα; Μυστικά του μεταφραστή.. και καλά.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε Μαρί! Πολύ σωστά δουλεύει ο μεταφραστής σου!

      Κις.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Υπέρτατη :) Μπορείς στο εξής να με φωνάζεις και φυτό! Είμαι μεταφράστρια.. έτσι για την ιστορία, αλλά όχι της κινεζικης.. Καλό σαββατοκύριακο Αθηνουκα .. πάω για ύπνο.. με εξάντλησε η τόση σκέψη.. σματς!

      Διαγραφή
    3. Αααααααααααα ώστε εσύ είσαι η μεταφράστρια και όχι ένα ηλεκτρονικό λεξικό ή κάτι τέτοιο!
      Ας το έχουμε υπ' όψιν μήπως χρειαστούμε κάτι εις την εφημερίδα τώρα που θα έρχονται τα δελτία τύπου σωρηδόν από τους Κινέζους επενδυτάς!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  19. Δεν κατέχω την κινεζική!!Παρακαλώ μια ματάφραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι.
      Διότι θα παρεξηγηθεί ο Μπούμπας και θα λέει ότι εσένα σου μεταφράζω και εκείνου ποτέ!

      ΥΓ. Τώρα που δεν μας ακούει κανείς πήγαινε ακριβώς από πάνω στην marie και δες την μετάφραση!

      Διαγραφή
  20. εγω θα κάνω το κινέζο...μπας....
    τσιν χο πιν.....που σημαίνει να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά θα κάνεις! Ποτέ δεν ξέρεις τι καλό μπορεί να βγει από αυτό!
      作為良好!!!

      Διαγραφή
  21. Ω ναι, τηλεφώνησαν!
    Είπαν αν αργήσουν να φάμε, να μην τους περιμένουμε..ξέχασαν όμως να γεμίσουν το ψυγείο φεύγοντας...δε γίνεται να χαθούν εκεί στα ξένα και να μην τους βρει ούτε η Νικολούλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι, εν τω μεταξύ ο Αντώνης πήρε τηλέφωνο και την FLORA GIA μόλις έφτασαν!

      Δε μου λες; Άμα δεν γυρίσουν, με τι θα ασχολούμαι; Θα μου πεις μένουν άλλοι 299. Σωστό κι αυτό!

      Καληνυχτούδια!

      Διαγραφή
  22. Α κι εγώ νόμισα έλεγες καμιά αρχαία κινέζικη παροιμία από τις τόσες που ξέρεις.
    Τελικά η Χριστίνα, μόνο τον για τον καιρό δεν μας είπε και θα μείνουμε με την απορία..
    Καλημέρες Αθηνάκι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι, είναι τιμής ένεκεν που πήγε στην Κίνα ο Πρωθυπουργός!
      Αχ ναι! Το Χριστινάκι είναι κατ' εξοχήν της ανάλυσης στα θέματα της επικαιρότητας!
      Καλό απόγευμα και φιλί!

      Διαγραφή
  23. Ρε συ Αθηνά αυτή την κότα που έχεις εκεί κάτω αριστερά στην οθόνη που μπορώ να τη βρω? Έφαγα τον τόπο να την ψάχνω! Α κι αν με πεις θέλω και μάνιουαλ εγκατάστασης. Δεν το 'χω το θέμα που διαπραγμετεύεσαι, έκοψα την επικαιρότητα. Δε με το κάνεις ψιλλοκομένο να το καταλάβω? Ανοιχτήκαμε στην Κίνα? Θα δουλέψει πάλι το λιμάνι της Σαλονίκης? Μη με πεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε κλικ πάνω στην κότα και θα σε βγάλει στο σάιτ. Εκεί έχει πολλά και διάφορα ωραία ζωάκια. Σου λέει και τις οδηγίες.

      Δεν είναι τίποτα, απλά ο Πρωθυπουργός έχει πάει στην Κίνα.

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.