Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ξημερώνοντας...

...τις προάλλες η 1η Απριλίου του σωτηρίου έτους 2013, έφερε στα υπέροχα ροζ αυτάκια μου τον ήχο ενός τραγουδιού. 
Το περί ου ο λόγος άσμα ξεκινούσε με την φωνή του Σωκράτη Μάλαμα και συνεχιζόταν με την φωνή του Βασίλη Καρρά (Ανδριάνα, Άγγελε, τώρα δικαιώνεστε!). 
"Δεν μπορεί, κάποιος μου κάνει πλάκα", σκέφτηκα. "Πρωταπριλιά είναι και κοίτα τι σκαρφίστηκαν για να μας κάνουν το σχετικό με την ημέρα πείραγμα", συνέχισα την, καθ’ όλα, ώριμη σκέψη μου. "Αλλά πάλι, ποιος φτιάχνει ένα 45άρι απλώς έτσι για πλάκα;", ήλθε η φωνή της λογικής να με συνεφέρει. 
Και άρχισα να το ψάχνω. Και προς μέγιστη ικανοποίησή μου διαπίστωσα ότι είναι πέρα για πέρα αληθινό!
Χάρηκα, χάρηκα πολύ, χάρηκα τρελά! 
Χάρηκα μόνο και μόνο σκεπτόμενη τις θιγμένες μουρίτσες των απανταχού οπαδών του "έντεχνου", που μετά από τυχόν τέτοιες συνεργασίες αισθάνονται προδομένοι. 
Οι οποίοι οπαδοί έχουν, φυσικά, την αμέριστη συμπαράστασή μου στο δράμα το οποίο βιώνουν μέσα στην αφέλειά τους να πιστεύουν ότι οι λεγόμενοι "έντεχνοι" είναι υπεράνω χρημάτων. 
Ξυπνήστε μωρά μου, όλοι για τα λεφτά δουλεύουμε. 
Γιατί θα πρέπει ο Μάλαμας να δουλεύει για την ψυχή της προγιαγιάς του; Για να ικανοποιείτε οι οπαδοί του "έντεχνου" την όποια μισαλλοδοξία σας έναντι της συμπαθούς τάξεως των "εμπορικών - μποζουκόβιων", όπως τους αποκαλείτε; 
Αφήστε στην άκρη τα όποια κόμπλεξ σας. Η μουσική δεν έχει όρια. Δεν ανέχεται επάνω της ταμπελάκια. Γι’ αυτό πάψτε να χτυπάτε αλύπητα τον Μάλαμα. Του άρεσε και το έκανε και μπράβο του! Και μακάρι να δούμε κι άλλες τέτοιες συνεργασίες. 
Γιατί, άσχημα θα ήταν ένα ντουέτο Φοίβου Δεληβοριά-Άντζελας Δημητρίου; Να δούμε έναν Δημήτρη Ζερβουδάκη με μια Πέγκυ Ζήνα μαζί; Στην ανάγκη, έναν Μίλτο Πασχαλίδη με ένα Πλούταρχο βρε αδερφέ!
Και τότε φωνάξτε με για να ξαναδώ την απόγνωση στα μουτράκια σας! Έτσι, για να χαίρομαι!

Καλό Σαββατοκύριακο!

ΥΓ. Αγαπητή δια βίου ανέραστη "ποιοτικιά", ψευτοκουλτουριάρα Δ. και φίλτατε Κ., σας εύχομαι περαστικά και καλή ακρόαση! 

54 σχόλια:

  1. συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.....αν τοχαν γράψει αυτοί το άσμα όμως και τους κατεθεταν ενα καλό ποσό από ευρώ να δω τι θα έκαναν....

    εγω είμαι φανατικός με τον μαλαμα και συνεχίζω μαζί του....ο σωκράτης ειναι μια σταθερή αξία...τα τραγούδια του τα γράφει για να τα ακούμε και όχι για να του πούμε ποιος θα τα τραγουδήσει...

    τα σέβη μου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνεις και συνεχίζεις μαζί του. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι ορισμένοι γνωστοί μου καταφέρονται εναντίον του, τη στιγμή που δεν ενοχλήθηκαν καθόλου για την συνεργασία Βαρδή-Τερζή-Κατσιμιχα φερ' ειπείν. Πως να σου πω... Αυτό το ποστ είναι περισσότερο προσωπική μου βεντέτα...

      Τα δέοντα στη σύζυγο!

      Διαγραφή
  2. Να αγιάσει ο στόμας σου αρτίστα μου και καλά έκανε ο Μάλαμας και που του έδωσε και τη πριγκηπέσα να τη πει και που κάνει και το ντουέτο με το Καρά! Και να το αφιερωσω το τραγούδι στο Χρόνη το μπετατζή που έχει μεινει άνεργος γιατι παει κατά διόλου η οικιδομή και που τα πίναμε μαζί προχτές στα Πετράλωνα!!!!!!!!! Εγώ θέλω να δω συνεργασία Σταμάτη Γονίδη με Γιάννη Αγγελάκα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φιλιά μου στον Χρόνη,και στην αδερφική φίλη την Γεωργία την σφυρηλατημένη!

      Διαγραφή
    2. @Μαρίνα Ζέας
      Όλοι για τα μπετά δουλεύουμε.

      Διαγραφή
  3. κλαίει τώρα στους λόγγους η Χιονάτη και πνίγει τα δάκρυα στα ζουμπούλια...τη Άνοιξη κι αυτή που περνάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χέσε μέσα λέμε.
      με έχει ξετινάξει η αλλεργία!

      Διαγραφή
    2. @mitsopd
      Έννοια σου και αν το είχε πάρει χαμπάρι η παγκροσκαλού η φαρμακοτρίφτρα, θα έπεφτε κι αυτή σε κατάθλιψη. Κι αυτή ποιοτικιά είναι...

      Ἀκόμα τούτη τὴν ἄνοιξη,
      ραγιάδες, ραγιάδες,
      τοῦτο τὸ καλοκαῖρι,
      ὅσο νὰ ῾ρθεῖ ὁ Μόσκοβος,
      ραγιάδες, ραγιάδες,
      νὰ φέρει τὸ σεφέρι
      Μοριᾶ καὶ Ρούμελη...

      Διαγραφή
  4. Το Λεκανοαδέρφι Άγγελος τώρα διακιώνεται...
    Αν στο ντουέτο δεν τραγουδούσε η λατρεία μου, ο αυτοκόλλητος μου Μάλαμας,τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
    Έτσι για να φάνε την σκόνη του Βασιλάρα επιτέλους οι έντεχνοι φανς.
    Που είπε την Πριγκιπέσσα και την απογείωσε.
    Είναι το μοναδικό άσμα του εξαποδώ που θα παίξω με χαρά στην εκπομπή μου.
    Το μοναδικό άσμα τυ ακατανόμαστου που θα αιτηθώ να μπει στις λίστες του τζάζλερ με φωτεινά νέον γράμματα!
    Άντε Σωκράτη αγόρι μου και εις ανώτερα,του χρόνου με τον Τσαλίκη στο Ρομέο να του ανοίγεις το πρόγραμμα!μουαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
    Δεν θα με χαλούσε ένα ντουετάκι με την Πέπυ Τσεσμελή!
    Γιατί όντως η μουσική δεν έχει όρια και ταμπέλες όπως λες φίλτατη κατέ!

    Και γιατί το αφιέρωμα στον λατρεμένο Βασιλάρα έρχεται με δρασκελιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατέβασέ το και ρίχτο κατευθείαν στον τζάζλερ και μετά άσε να σε πάρει τηλ. η Χιονάτη να σου πει "δεν βάζεις και κανέναν Μάλαμα;". Και τότε άφησέ το να παίζει! Θα έχεις πάρει την εκδίκησή σου για όλα αυτά τα χρόνια!!!

      Διαγραφή
  5. Άντε Σωκράτη αγόρι μου να κάνεις και "Τα Καγκέλια" ντουετάκι με την Γωγούλα την Τσαμπά:
    http://www.youtube.com/watch?v=BQnu6Yhq9MM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε Σωκράτη παληκάρι μου και το καλοκαίρι της Αγίας Παρασκευής στο πανηγύρι στου Κιναμπάρδι μαζί με τον Τάσο τον Κόλλια στο κλαρίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είναι το Κιναμπάρδι;

      Διαγραφή
    2. Δίπλα από το Αβδίμπεη!

      Διαγραφή
    3. που έβαλες το GPS μαρήηηηηηηηη

      Διαγραφή
    4. GPS ήταν αυτό; Κι έλεγα γιατί το έχει κλειστό το κινητό του ο Δημοσθένης που τον έπαιρνα τηλέφωνο...

      Διαγραφή
  7. Όταν διάβασα το κείμενο και πριν πάω στα σχόλια ένα όνομα μου ήρθε στο μυαλό: Χριστίνα!

    Μετά διαπίστωσα ότι ευτυχώς που πήγε 3 παρά η ώρα και την πήρε ο ύπνος! χαχαχαχα

    Αφεντικό, περιμένω τη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλο που το ποστ είναι προσωπική μου βεντέτα, ήξερα ότι θα ενδιέφερε και την Λεκάνα. Η οποία, σημειωτέον, δεν αρέσκεται στον καλλιτέχνη.

      Χμ, όπου να 'ναι θα ξυπνήσει και ίσως συνεχίσει...

      Διαγραφή
  8. Θερμή οπαδός του έντεχνου ούσα δεν μ'αρέσει να βάζω ετικέτες πριν ακούσω το αποτέλεσμα.
    Συμφωνούμε λοιπόν!
    Καλό σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα Τζίνα, εγώ στην εκπομπή παίζω μόνο ξένη μουσική, στο σπίτι μου ακούω επίσης ξένη, αλλά εάν τύχει μπορώ να ακούσω μόνο ότι ηχεί ευχάριστα στα αυτιά μου. Είτε αυτό είναι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, είτε Κατερίνα Στανίση ή ακόμα και το "Γιάννη μου το μαντήλι σου γιατί είναι λερωμένο".

      Διαγραφή
  9. Η δικαίωση της κουμπαρούλας ήρθε (ήταν κι αναμενόμενη για μένα να πω την αλήθεια), θυμήθηκα τώρα όταν πριν αρκετά χρόνια ο Κότσιρας σε κάποια του παράσταση διακωμωδούσε το έντεχνο και γενικότερα τις ετικέτες τραγουδώντας Ζήνα σε έντεχνη μορφή, φιλιά ανεκπλήρωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, να πάρει μια χαρά κι η κουμπάρα σου.
      Φιλιά; Δεν ξέρω. Θα το σκεφτώ.

      Διαγραφή
  10. Επειδή, η αγαπημένη μας, αυτή ντε που προάγει τον πολιτισμόν δια μέσου του μπλογκ της, αυτή τη φορά ξεχάστηκε και δεν μας ενημέρωσε, αναλαμβάνω εγώ, αυτοβούλως, αυτήν την υποχρέωση:
    Το έντεχνο τραγούδι εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1950 - αρχές δεκαετίας του 1960 με πρωτεργάτες τους: Μάνο Χατζιδάκι (Ο Κύκλος με την κιμωλία, Παραμύθι χωρίς Όνομα)
    • Μίκη Θεοδωράκη (Επιτάφιος).
    Ο όρος ΄΄έντεχνο-λαϊκό΄΄ περιέχει δύο αντιφατικές έννοιες, δηλωτικές του διχασμού του Νεοέλληνα ανάμεσα στην λαίκή παράδοση και τον δυτικό προσανατολισμό. Ο Μίκης Θεοδωράκης ορίζει το έντεχνο λαϊκό τραγούδι ως: «ένα σύγχρονο σύνθετο μουσικό έργο τέχνης που θα μπορεί να αφομοιωθεί δημιουργικά από τις μάζες». Αφετηρία της προσπάθειας αυτής είναι ο «Επιτάφιος» (1958, σε ποίηση Ρίτσου), για τον οποίο ο Θεοδωράκης αναφέρει: «δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πάντρεμα ανάμεσα στη σύγχρονη ελληνική μουσική και στη σύγχρονη ελληνική ποίηση».
    Ως αποτέλεσμα δημιουργείται μια παράδοση μελοποιημένης ποίησης που ονομάζεται «έντεχνο τραγούδι». Διαφέρει από το λαϊκό κυρίως στο στίχο, αλλά και στη μουσική (ενορχήστρωση, ύφος). Ο χαρακτήρας του είναι περισσότερο δυτικός όσον αφορά στα συνθετικά μέσα, δεν έχει όμως καμία σχέση με τη φόρμα του δυτικοευρωπαϊκού ρομαντικού και μεταρομαντικού έντεχνου τραγουδιού Ληντ (Lied). Το ελληνικό έντεχνο τραγούδι αποκτά γρήγορα μεγάλη απήχηση στις πλατιές μάζες, φαινόμενο πραγματικά σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Σε αυτό συνέβαλε και ο ενεργός πολιτικός ρόλος του συγκεκριμένου είδους κατά τη περίοδο της δικτατορίας.
    Μερικά χαρακτηριστικά της παράδοσης αυτής του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού είναι:
    1. Οι κύκλοι τραγουδιών: δίσκοι με ενότητες τραγουδιών που ακολουθούν μια ενιαία κεντρική ιδέα. Πρόκειται για μελοποιημένη ποίηση σύγχρονων – κυρίως Ελλήνων – ποιητών ή στιχουργών.
    2. Καθιέρωση του λαϊκού τραγουδιστή και του λαϊκού μουσικού οργάνου (μπουζούκι) ως αυθεντικών εκφραστών του γνήσιου ποιητικού πάθους.
    3. Νέα μορφή επικοινωνίας με το κοινό με την καθιέρωση της λαϊκής συναυλίας σε ανοικτούς ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με μαζική συμμετοχή.
    Ενδεικτικοί κύκλοι τραγουδιών που θεωρούνται σήμερα κλασικοί του έντεχνου τραγουδιού είναι:
    • Μίκης Θεοδωράκης: Άξιον Εστί («λαϊκό ορατόριο», Ελύτης).
    • Μάνος Χατζιδάκις: Μεγάλος Ερωτικός (διάφορα ποιήματα με κοινό θέμα: Σαπφώ, Ευριπίδης, Σολωμός, Καβάφης, Ελύτης, Γκάτσος κ.ά.).
    • Γιάννης Μαρκόπουλος: Ιθαγένεια, Χρονικό (Μύρης).
    • Θάνος Μικρούτσικος: Ο Σταυρός του Νότου (Καββαδίας).
    • Σταύρος Ξαρχάκος: Κατά Μάρκον (Γκάτσος):
    Άλλοι σημαντικοί συνθέτες που υιοθέτησαν το τραγουδιστικό κλίμα του έντεχνου ήταν οι: Μάνος Λοΐζος, Δήμος Μούτσης, Χρήστος Λεοντής, Δημήτρης Λάγιος, Νίκος Μαμαγκάκης και από πλευράς στιχουργών οι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου κ.ά.
    Η πιο αυθεντική έκφραση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού -από ερμηνευτικής πλευράς- θεωρείται η Μαρία Φαραντούρη, ενώ άλλοι ερμηνευτές που εκπροσωπούν αυτό το είδος μουσικής είναι η Δήμητρα Γαλάνη, η Μαρία Δημητριάδη, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Μάριος Φραγκούλης, η Έλη Πασπαλά, ο Βασίλης Λέκκας κ.α. Στην παράδοση του έντεχνου τραγουδιού προστέθηκαν αργότερα, μέσω της διάδοσης των μπουάτ, οι "τραγουδοποιοί", που γράφουν τη μουσική, το στίχο και τραγουδούν οι ίδιοι τα τραγούδια τους . Πρωτεργάτης θεωρείται ο Διονύσης Σαββόπουλος, ενώ ανάμεσα στους σημερινούς εκπροσώπους του είδους είναι ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Μανώλης Λιδάκης, o Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Ορφέας Περίδης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Αγγέλακας (στην περίοδο της Σόλο καριέρας του) κ.ά. Από τη δεκαετία του '70 και μετά, εμφανίζεται και το ελληνικό ροκ που πατάει κυρίως σε δυτικές μουσικές φόρμες αλλά χρησιμοποιεί ελληνικό στίχο. Σημαντικοί εκφραστές του είδους θεωρούνται ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας και ο Δημήτρης Πουλικάκος. Στις επόμενες δεκαετίες ακολουθούν τα γκρουπ Τρύπες, Μωρά στη Φωτιά, Ξύλινα Σπαθιά, Διάφανα Κρίνα, Ενδελέχεια, κ.ά.

    Εν κατακλείδι:

    ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλώς έπραξες και ανέλαβες την ενημέρωση, διότι η Λεκάνα είναι τόσο χαρούμενη που με αυτή την συνεργασία παίρνει η δόλια, κατά κάποιο τρόπο, το αίμα της πίσω, που δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνει!

      Ζήτω ο Βασίλης Καρράς!

      Διαγραφή
    2. Ο Βασίλης Καρράς (γεννημένος ως Βασίλης Κεσογλίδης, γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953), είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές.
      Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι του νομού Καβάλας. Το 1969 και σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Έχει σταθερή πορεία στη δισκογραφία με πάνω από 40 δίσκους, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ' έχεις κάνει αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή. Αυτή τη περίοδο εμφανίζεται στο "Teatro" μαζί με τους Πάολα Φωκά και Παντελή Παντελίδη.

      Δισκογραφία
      1979, Παράγκες Και Παλάτια (Vasipap)
      1980, Αλησμόνητες Ώρες (Vasipap 268 LP- CD)
      1982, Τι Λες Καλέ (Vasipap 325 )
      1984, Γιατί να χωριστούμε (Vasipap 368 LP)
      1985, Μη χαθείς (Vasipap 483 LP 536 CD)
      1986, Αποκλειστικά για σενα (Vasipap 452 LP)
      1987, Απ τη Θεσσαλονίκη με αγάπη (Vasipap 458 LP)
      1989, Αυτή τη Νύχτα (Vasipap 449 LP &11 CD)
      1990, 10 χρόνια Β. Καρράς (Vasipap 465 LP &15 CD)
      1990, Είσαι παντού (Vasipap 474 LP - CD)
      1991, Λέγε ότι Θες (Minos 981 LP - CD)
      1992, Τραγούδια από το Συρτάρι (Vasipap 522 LP - 27 CD)
      1992, Δεν Πάω Πουθενά (Minos 478707 LP-CD)
      1993, Νύχτα Ξελογιάστρα (Vasipap 539/40 2 LP & 45/46 2 CD)
      1993, Πως Τολμάς (Μinos 480051 LP - CD)
      1994, Στην Σαλονίκη Μια Φορά (Minos 480249 LP - CD)
      1994, Χρέωσέ το σε Μένα (Minos 480594 LP - CD)
      1995, Φταις Εσύ (Minos 836933 LP - CD)
      1995, Μια βραδυά στα Νέα Δειλινά(live) (Minos 846993 LP - CD)
      1996, Τηλεφώνησέ μου (Minos 855238 LP - CD)
      1997, Μ' έχεις κάνει αλήτη (Minos 493568 CD)
      1998, Φαινόμενο (Minos CD Single)
      1999, Επιστρέφω (Minos CD)
      1999, Αυτοπεποίθηση (Minos CD)
      1999, 20 Χρόνια Βασίλης Καρράς (Minos CD)
      2000, Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες του Β. Καρρά 1991-1999 (Minos CD)
      2001, Γύρισε (Minos CD)
      2002, Τα Δικά μου Τραγούδια (Minos CD)
      2002, Λόγια της Νύχτας (Minos CD)
      2003, Πάρε το Δρόμο κι Έλα (Minos CD)
      2004, Τα Καλύτερα Τραγούδια του Β. Καρρα (Minos CD)
      2004, Βασίλης Καρράς 1991 - 2003 on DvD (DvD)
      2005, Όλα Ένα Ψέμα (Virus Music)
      2007, Όνειρα (Virus Music)ok
      2008, Όλα μου τα χρόνια live (Sony BMG)
      2009, Όπως παλιά
      2010, Αχ Μοναξιά Μου
      2010, Σ' τα Είπα Όλα (Επτά)
      2011, Έτσι Λαϊκά (Universal)
      2013, Προσοχή Δαγκώνει

      Δώσε πόνο Βασιλάρα!!!

      Διαγραφή
    3. όχι που δεν θα έγραφες!!!! χεχεχε

      Διαγραφή
    4. @ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ
      Όχι που θα το γλιτώναμε!

      Διαγραφή
  11. Άκου να δεις Αθηνούλα μου …
    κι εγώ οπαδός του πιάνου και του βιολιού είμαι που όσο και να το κάνεις στο πγιοτικό ανήκουν αλλά σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής μου περνούσα μέσα από το χωριό με τέντα τα ηχεία στ΄ αμάξι να τρίζουν τα τζάμια στο ‘’ καλύτερο μπεγλέρι είναι τα κλειδιά στο χέρι’’ …
    Η μουσική είναι μουσική τελεία και παύλα.
    Και τα κλαρίνα θα ακούσουμε στο πανηγύρι του χωριού της Αγ. Παρασκευής ( όπως και να το κάνουμε ο Βιβάλντι δεν ενδείκνυται με σούβλα και κρασόμπυρες ) και ανάλογα με την ψυχολογία και την ώρα πάει και η μουσική.
    Ο Τσαρούχης που γούσταρε τα ζεμπέκικα έχασε την ποιότητά του ??
    Έλλλααααα μην τρελαθούμε εντελώς λέμε … που τα έχουμε κάνει αχταρμά στο κεφάλι μας όλα !

    Άντε καλό Σαββατοκύριακο κορίτσι μου , φιλιά και μακριά από τους ψευτοκουλτουριάρηδες που ακούνε στα φανερά το ‘’έντεχνο’’ και χοροπηδάνε κρυφά στα ‘’άτεχνα’’ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όπως έχει πει και η Φλώρα Μπαρμπαρίτσα "Αν δεν υπάρχει ταξίμι, πενιά και μπαγλαμάς δεν μπορείς να νιώσεις στον ύψιστο βαθμό τον πόνο, τη χαρά και τον έρωτα... Γιατί το ντέρτι θέλει ρε ματζόρε..."

      Εγώ πάλι, στα δύσκολα προτιμούσα κάτι πιο ντεκαντάνς: "Για να μην τρελαθώ γυρίζω τις νύχτες, για να μην τρελαθώ χορεύω στις πίστες" Αντύπας!!!

      Και γενικότερα, ότι ηχεί ευχάριστα στο αυτί μου, αναλόγως με την ψυχική μου διάθεση!

      Φιλιά και από εμένα!

      Διαγραφή
  12. μάλιστα...
    καλά, εγώ δεν ακούω τοιαύτη μουσική και δεν μπορώ να το εκτιμήσω!

    τι φκιάνετε; πως περνάτε στο άργος; πως είναι ο καιρός εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, εσύ είσαι του τανγκό και συναφών ειδών!

      Εργαζόμεθα αόκνως και μετά προθυμίας σήμερα στο Άργος και έχουμε έναν κίτρινο, από τη σκόνη της Αφρικής, ουρανό!
      κατά τα λοιπά, τίποτα. Είμαστε καλά παιδιά!

      Διαγραφή
  13. Nα αγιάσει ο στόμας σου!!!
    Ακούω έντεχνο και ροκ και το έχεις παρατηρήσει λογικά,αλλά ποτέ δεν κρίνω αν δεν ακούσω...και άκουσα και μου άρεσε!!
    Το επόμενο που θέλω είναι να πει ο Β.Παπακωνσταντίνου το ''δε σου κάνω τον Άγιο,αααααααααχχχχ αμάρτησαααα''...
    Φιλάρεεεεςςς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,το έχω παρατηρήσει!
      Κι εγώ ακούω ότι αρέσει στα αυτιά μου!
      Καλό γουηκέντ να έχετε εκεί εις την Κρήτη!

      Διαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Καλά, από εμένα δεν γεννάται θέμα και ούτε και θα σου χαλάσω το χατήρι! Όχι Πλούταρχο!

      Διαγραφή
  15. γιατί δεν είναι Καρράς έντεχνος? τι εννοείς?? Επίσης ποιος φτιάχνει 45άρια στις μέρες μας??? Επίσης θέλω ντουέτο Μποφίλιου-Πάολα τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι αγάπη μου, για τον Μάλαμα ο λόγος, μην φανταστείς...

      Ξέρω και κάποιους άλλους που έκαναν 45άρι, αλλά επειδή κωλύομαι δεν θα σου το πω από εδώ πέρα μέσα!

      Κάτσε να πάρω τη Χέβεν να το διευθετήσω!
      Ή μήπως να πάρω τη Σόνι;

      Διαγραφή
  16. επίσης το τραγούδι είναι τόσο χάλια που δεν άντεξα να ακούσω πάνω από 1,5 λεπτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακούω πολλά και διαφορετικά πράγματα, λάθος, είδη...
    Κρατώ μυαλό ανοικτό και αυτιά...
    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ...
    Αγαπώ Μάλαμα και θα συνεχίσω να ακούω Μάλαμα...
    Το τραγούδι δεν το ήξερα. Μου άρεσε όμως. :)

    " Ποιόν είδες μάτια μου να είναι τέλειος " ;;
    " Ποιόν είδες να στεγνώνει στην βροχή ";;

    Kαλό Σ/Κ να έχεις Αθηνάαααα...ααχχχ μαρή Αθηνά!
    Φιλώ σε :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό εννοώ κι εγώ. Επειδή έχω κόλλημα με τον Nick Cave για παράδειγμα, δεν σημαίνει ότι θα ντραπώ να πάω σε ένα παρακμιακό μπαρ ένα βράδυ και άμα μού 'ρθει να χορέψω τσιφτετέλι να το κάνω!
      Το λέω διότι μου έχει συμβεί το εξής περιστατικό: Είμαστε σε ένα καπηλειό σε ένα χωριό της περιοχής, με μια παρέα και ξεκοκαλίζουμε παϊδάκια. Ο κάπελας είχε βάλει κι ακουγόντουσαν, σε χαμηλή ένταση, κάποια ωραιότατα αρχοντορεμπέτικα. Και λέει ένας από την συντροφιά ότι θα προτιμούσε να ακούει Rolling Stones.
      Ε δεν πάνε μάνα μου οι Stones με το παϊδάκι, πως να το κάνουμε!
      Άντε καλό βράδυ, πάρε κι ένα φιλάκι!

      Διαγραφή
    2. you can't always get what you want ήθελα να πω ...με όλες αυτές τις αλλοδαπές τα χω λίγο μπερδέψει...

      Διαγραφή
    3. Ε, τι να πεις, καθένας με το τυχερό του!
      Εσένα σου ήταν γραφτό να πάρεις κορίτσι απ' το Σικάγο!

      Ααααα, εσύ ήσουν τελικά που ζήταγες Στόουνς στο Μπολάτι; Κι εγώ γιατί θυμόμουν ότι ήταν η παγκροσκαλού η φαρμακοτρίφτρα;

      Διαγραφή
  18. Απαπα!
    Αυτό θα πει προσωπική βεντέτα! χιχιχι!
    Εγώ παιδιά είμαι ο καλός ο μύλος που όλα τα αλέθει... ακούω πολύ μουσικη αλλά θεωρώ ότι κάποιες στιγμές έχω συρθεί σε περίεργα μονοπάτια που ποτέ δεν περίμενα να πάρω γιατί πάντα τα κορόϊδευα... (θες η παρέα, θες η ψυχολογική μου κατάσταση έπεσα στο ατόπημα να ακούσω κατι πέραν του ποιοτικού)
    Προς στιγμήν είπα να αυτομαστιγωθώ... έπειτα σκέφτηκα "καλοκαίρι έρχεται μην έχω σημάδια" καλύτερα και πιο ανώδυνο μου έρχεται να απενεχοποιηθώ... :-p

    Παιδιά ας μεγαλώσουμε λίγο!
    Ας σπάσουμε τις ρημάδες τις ταμπέλες!
    Ας ρίξουμε τα συρματοπλέγματα που βάζουν όρια!

    Αφιερωμένο εξαιρετικά στην παρέα το ατόπημα:
    http://www.youtube.com/watch?v=qSl_JPJczBk

    Φιλιά και καλό Σαβ/κο εύχομαι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά καλέ το ατόπημα!
      Έχω χορέψει με Άντζι Σαμίου εγώ, τόσο που πιο χαμηλά δεν πέφτει άνθρωπος!
      Καλό μεσημέρι!

      Διαγραφή
  19. Συμφωνώ μαζί σου και μάλιστα εκνευρίζομαι όταν με ρωτάνε «Χορεύεις εσύ τέτοια;»,εάν με δουν να χορεύω τσιφτετέλια ή να μου 'χει κολλήσει κάποιο λαϊκό τραγούδι.Και τέτοια ακατανόμαστα χορεύω κι από τ' άλλα,no problem.Όρεξη να υπάρχει και δεν θα μου πέσει η μύτη...

    Όμως,επειδή το Δεληβοριά τον λατρεύω και η Λαίδη μου τη δίνει (δεν έχει να κάνει με το είδος της μουσικής τους),έτσι και δω ντουέτο,θα τραβήξω τα βυζιά μου!

    Κιςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοτσίδες. Δεν έχεις κοτσίδες να τραβήξεις; Τα βυζιά να μην τα τραβάς γιατί χαλαρώνουν!
      Τέλος πάντων, για να μην τραβάς τίποτα, αν ακούσω για πιθανή συνεργασία των δύο, θα φροντίσω να την χαλάσω!

      Κις και από εμένα!

      Διαγραφή
  20. Ν' αγιάσει ο στόμας σου! Στον ανοιχτό το νού, χίλιοι καλοί χωρούνε.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερσί μποκού! Έτσι είναι, να ακούμε ότι μας αρέσει χωρίς ντροπές! Ανάλογα με την διάθεσή μας!
      Καλό μεσημέρι!

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.