Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Palabras Aire...

 

"Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Αγρία Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων". 
Εσείς μπορείτε να το πείτε από μνήμης; 

Τα καλύτερα πανεπιστήμια τσακώνονται για το πιο ποιο θα τον πρωτοπάρει! Μετά το Πανεπιστήμιο του Harvard, όπου τελείωσε ο κύκλος των διαλέξεών του, ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε για την Άνοιξη και στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Τώρα, δύο τινά συμβαίνουν: Ή κάτι παίρνουν εκεί έξω ή εμείς είχαμε υποτιμήσει τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου και δεν είχαμε κατανοήσει το μεγαλείο του ανδρός! 

Τελικά, από ότι κατάλαβα, δεν έφταιγε η κυβέρνηση Καραμανλή που καταλήξαμε στο Μνημόνιο. Κάποιος Γεωργίου έφταιγε! Μα, είπα κι εγώ...

Γιάννης Στουρνάρας: "Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια. Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το σκάφος". Ναι χρυσό μου. Πολύ ωραία τα λες. Και ποιητικότατα! Μόνο που ξεχνάς κάτι. Τα βράχια έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ.

Η Προανακριτική Επιτροπή εξέλεξε το προεδρείο της: Πρόεδρος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αντιπρόεδρος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και γραμματέας ο Ανδρέας Κουτσούμπας. Όλα μου τα λεφτά στον Μαρκογιαννάκη!!! 

Λύστε μου μια απορία: Πως ο κ. Κασιδιάρης την στιγμή που είναι υπόδικος, είναι μέλος της Προανακριτικής για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ; 

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε μαζί με τη χώρα, αλλά και θα ανεβεί μαζί της". Αν είναι να γίνει έτσι όπως τα λέει, τότε να το σκεφτούμε καλύτερα πριν τη σηκώσουμε. 

Δείτε και αυτό

Καλή εβδομάδα!

34 σχόλια:

  1. Δε μου λες μαρή; Ο Βενιζέλος έχει υπαρξιακα προβλήματα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του Βενιζέλου δεν είναι τίποτα. Ο Λοβέρδος να δεις...

      Διαγραφή
  2. Θα σταθώ στην απορία σου, όχι για να την λύσω ούτε για να ξαποστάσω, αλλά για να σου κάνω παρέα.
    Το μαντείο της κότας λέει τίποτα; Παρεμπιπτόντως νομίζω ότι ξέχασαν να της ζωγραφίσουν το ένα μάτι...
    Καλή εβδομάδα
    Φιλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την συμπαράσταση!
      Η κότα είναι χειρότερη μάντις από την Πυθία!
      Όχι, όχι έχει και τα δύο ματάκια της!
      Φιλί και από εμένα!

      Διαγραφή
  3. Xaxaxaxaxa!!Αυτό με τα βράχια και με το Βενιζέλο είναι γαματα!:Ρ

    Σε χαιρετώ γιατί έχω πηξειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ πιστεύεις ότι θα ανέβει ποτέ η χώρα, την κατρακύλα που έχει πάρει;
    Ο Βενιζέλος πάντως το πιστεύει.... Τέτοιο αισιόδοξο άνθρωπο δεν έχει ματαγεννήσει η φύση.
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όρεξη που την έχεις!

    και το κοτόπουλο, πολύ με αγχώνει!
    το βλέπω με χοντρό μακαρόνι και κόκκινη σαλτσούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου κόβεται εμένα η όρεξη; Όχι.
      Η κότα είναι πολύ αδύνατη ακόμα. Να την παχύνω πρώτα και βλέπουμε!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα! Ποιά βράχια; Βουνό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Ξύπνησα με πονηρή διάθεση σήμερα και σκέφτομαι ανάποδα.
    1. Μήπως είναι μια οργάνωση που έγινε απο πολιτικούς και επιχειρηματίες για να τους επιστρέψει η φρουρά τους? Όλως τυχαίως λέει μετά τις επιθέσεις η φρουρά υψηλών προσώπων επανέρχεται στα ίδια λόγω του κινδύνου της τρομοκρατίας.
    2. Όταν έχεις χορηγό την Γιάννα Αγγελοπούλου μπορούν να σε καλέσουν παντού. Το θέμα όμως είναι μήπως όλο αυτό είναι ανταπόδωση των κερδών του Αθήνα 2004 που ποτέ δεν αποδόθηκαν στο Ελληνικό κράτος οεο
    3. Αν κάνουνε συνδρομητική την συνεδρίαση της Προανακριτικής μέχρι που ξεχρεώνουμε ενα μέρος απο το χρέος. Ξέρεις τι είναι να έχεις στο ιδιό δωμάτιο Αδωνι, Κωνσταντοπούλου, Κασιδιάρη, Καπερνάρο?
    Όσο για τον Βενιζέλο είναι φυσικό να σκέφτεται έτσι. Εκανε τόσα για να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και τώρα που τα καταφέρε κινδυνεύει να διαλύθει το κόμμα.
    Α αγαπητή Αθηνά είχατε υποσχεθεί και μια απάντηση σε ενα ερωτηματολόγιο για σήμερα. Το ξεχάσαμε βλέπω αλλά σας το υπενθυμίζω για την επόμενη ανάρτηση... αλλιώς θα σκεφτώ την πιθανή τιμωρία σας....
    Όχι επειδή δεν απαντήσατε αλλά έπειδη το είχατε υποσχεθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Ναι τα έμαθα για τις φρουρές!
      2. Έχει γούστο...
      3. Καλύτερο κι από ταινία του Ταραντίνο!

      Ναι. Έχετε δίκιο. Και φαίνομαι τώρα ότι αθετώ τις υποσχέσεις μου, πράγμα που ουδόλως ισχύει. Πασχίζω για να είμαι συνεπής τόσο σε αυτά που υπόσχομαι, όσο και στις ώρες και τις ημερομηνίες. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση έδειξα το αντίθετο ενώ δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Νόμιζα ότι 28 Ιανουαρίου είναι Τρίτη. Η ανάρτηση είναι ήδη φτιαγμένη και προγραμματισμένη για την Τρίτη 12.01 π.μ. δηλαδή σήμερα μετά τα μεσάνυχτα!
      Αγαπητέ Ιωάννη δε γκρέητ, κάντε την καρδιά σας πέτρα και μην με τιμωρήσετε!
      Ζητώ την επιείκειά σας!
      Μερσί!

      Διαγραφή
    2. χαχαχα. Μην φοβάστε απλά σας υπενθύμισα τις υποχρεώσεις που υποσχεθήκατε να πραγματοποιήσετε. Είμαι καλός άνθρωπός δεν είναι καλή συμβουλή σε εμάς τους καλόκαρδους να λέτε κανε την καρδιά σου πέτρα....Ε καλά οχι και τα μεσάνυχτα....

      Διαγραφή
    3. Μην σας ανησυχεί η ώρα! Η ανάρτηση είναι προγραμματισμένη έτσι κι αλλιώς διότι σήμερα προβλέπεται να τελειώσω από την εφημερίδα κατά τις 2 μετά τα μεσάνυχτα! Οπότε κανένα πρόβλημα!
      Και εντάξει, αφού την γλίτωσα την τιμωρία, μην κάνετε την καρδιά σας πέτρα! Αφήστε την ως έχει!

      Διαγραφή
  8. Είδα την ομιλία του κυρίου Στουρνάρα και επειδή με ενδιέφερε τόσο πολύ την απομνημόνευσα και σας την παραθέτω έτσι όπως την θυμάμαι:
    "Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
    Θα ήθελα να κάνω μία σύντομη ενημέρωση στο Σώμα για την προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.
    Για πρώτη φορά στο Eurogroup, η Ελλάδα δεν ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής. Η συζήτηση τελείωσε σε λιγότερο από 10 λεπτά. Υπάρχει μεγάλη ελπίδα και αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, κάτι που είναι φανερό και από τις τοποθετήσεις όσων μίλησαν, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που οι αναλύσεις λένε ότι θα βγουν στις αγορές. Υπήρξε μία νότα αισιοδοξίας, μετά από πολύ καιρό για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην Ευρωζώνη.
    Πήραμε τα 9,2 δισ. που περιμέναμε, από τα οποία τα 7,2 δισ. θα είναι σε ομόλογα EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δισ. για εσωτερικές ανάγκες.
    Υπάρχει μείωση των spreads, οι επιτοκιακές διαφορές έχουν πέσει σε επίπεδο 2010. Αυτό δεν με εφησυχάζει, απλώς έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια. Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το σκάφος.
    Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών συγκαλείται, σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης, την οποία νομοθετήσαμε και υλοποιούμε, για πλήρη ενημέρωση της Βουλής από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου σχετικά με συμβάσεις αποκρατικοποιήσεων.
    Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δείχνει εμπράκτως τη βούληση της κυβέρνησης για συναίνεση και διαφάνεια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την παροχή αγαθών κοινής ωφέλειας, στην προκειμένη περίπτωση στον τομέα των υδάτων.
    Απώτερος στόχος της σημερινής συνεδρίασης είναι η πλήρης ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την διαδικασία αξιοποίησης της ΕΥΑΘ, αλλά ταυτόχρονα και η δυνατότητα διατύπωσης χρήσιμων προτάσεων και παρατηρήσεων, εκ μέρους των βουλευτών προς τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.
    Η επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την επίτευξη δημοσιονομικής σταθερότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
    Ταυτόχρονα, θα πρέπει να διασφαλισθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου.
    Θα ήθελα να τονίσω ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων δεν θα έχει μόνο δημοσιονομικό όφελος, αλλά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια στρατηγική αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων επιχειρήσεων, με επενδυτική στροφή σε νέους τομείς και υπηρεσίες, δημιουργώντας πολλαπλασιαστική αξία, τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, όσο και για τον τελικό καταναλωτή.
    Κατά συνέπεια, η προστιθέμενη αξία των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι εισπρακτική, αλλά είναι η αναπτυξιακή προοπτική που αυτή θα φέρει, με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
    Αναμένεται να δημιουργηθεί αρκετά μεγάλος αριθμός νέων θέσεων εργασίας και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών κοινωνιών, όπου λειτουργούν οι υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες.
    Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα εξηγήσει στη συνέχεια αναλυτικά τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην ΕΥΑΘ Α.Ε., εταιρεία με αξιόλογο χαρτοφυλάκιο, με κερδοφορία και ελκυστικούς όρους αποτίμησης.
    Επίσης, θα παραστούν και οι αρμόδιοι συνάδελφοι υπουργοί, προκειμένου να υπάρχει μια πλήρης ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης στο υπό συζήτηση θέμα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε συ! Τι μνήμη είναι αυτή που έχεις; Πόσα γκίγκα; Έχω μείνει μαλάκας για ακόμα μία φορά! Φτου σου μαρή μη σε ματιάσω!

      Διαγραφή
    2. Έχω ξεφύγει από τα γκίγκα....έχω περάσει στα τέρρα!!!!!
      Φτύσε με φτύσε με!

      Διαγραφή
    3. Ξανά φτου σου, Λεκάνα μου!

      Διαγραφή
  9. Τον ΓΑΠ τον έχουνε για να τον δείχνουν με το δάχτυλο και να κοροϊδεύουν: Κοίτα ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ βγάζει η Ελλάδα!

    έμμεσα βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλοι οι πρόεδροι / πρωθυπουργοί / βασιλιάδες που έχουν οι άλλες χώρες είναι γαμάτοι!

    Πρόεδρος ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ εύχομαι να τον ακολουθήσει και ο συμμαθητής του, Ο Σαμαράς, σε αυτή την ακαδημαϊκή καριέρα, μήπως και προλάβουμε και γλιτώσουμε τίποτα!

      Διαγραφή
  10. Είμαστε ικανοί να στρίψουμε το σκάφος 180 μοίρες και μετά να βάλουμε όπισθεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προκειμένου να σωθούμε ακόμα και αυτό θα κάνουμε αγαπητό μου Παρτάλι!

      Διαγραφή
  11. Και τώρα η ώρα του παιδιού!!
    Ξεκινάμε με μια σπαζοκεφαλιά...
    Είσαι στο αμάξι και φεύγεις στη στροφή και αρχίζεις να πέφτεις
    στον γκρεμό!
    Τι μπορείς να κάνεις για να ανακόψεις την πορεία του;

    1- Πατάς φρένο με προσοχή μην κολλήσει το ABS!
    2- Πετάς μέσα την όπισθεν!
    3- Τραβάς χειρόφρενο και βγάζεις τα κλειδιά από την μίζα!
    4- Ψεκάζεις το παρμπρίζ και βάζεις τους υαλοκαθαριστήρες να δουλεύουν για να απολαύσεις την θέα!
    5- Ανοίγεις το ραδιόφωνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι ξένοι πίνουν;
    Εμείς που τον είχαμε πρωθυπουργό 2 χρόνια;
    Για το στουρνάρι μη λες σε παρακαλώ.
    Δεν το αντέχω.
    Τελικά όσοι είναι στη κυβέρνηση μιλάνε ή για τρένα, ή για 'απάνεμα λιμάνια'(το θυμάσαι;)....
    Αλληγορικά μιλάνε πάντα.
    Και αναρωτιέμαι γιατί;
    Ψέματα λένε.
    Θέλουν να τα λένε και με στυλ;

    Καλή βδομάδα Αθηνά μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για τρένα μιλάνε και για στρατηγούς ανέμους και τώρα τελευταία ζητούν και την βοήθεια του Θεού, όπως θα έχεις παρατηρήσει!
      Και οπωσδήποτε με στυλ. Φαίνεται ότι το μότο μου "για ένα στυλ ζούμε" το έχουν υιοθετήσει και οι πολιτικοί!
      Φιλάκι Σερενάτα!

      Διαγραφή
  13. Συνιστώ ψυχίατρο για την περίπτωσή του Βενιζέλου αδιαμφισβήτητα...και όχι μόνο αυτουνού.
    Όλο θέλω να σε ρωτήσω κι όλο το ξεχνάω..στην φωτο προφιλ εσύ είσαι;;
    Κις:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βαριέσαι... Στο τέλος θα χρειαστούμε όλοι οι υπόλοιποι ψυχίατρο...
      Ναι εγώ είμαι. Την έχει τραβήξει ο συνεργάτης mitsopd και έχει βάλει και τα κλαδιά μπροστά. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί πριν από 2,5 χρόνια! Ήμουν ακόμα νέα τότε! Είχα μόνο μισό αιώνα ζωής στην πλάτη μου!

      Διαγραφή
  14. Τι να πεις..στην κοσμάρα τους όλοι..
    Κι ο άλλος ο χαζός...ε είναι που "έτυχε" και κατέβηκε η χώρα..στο τέλος θα μας πουν πως η χώρα κατέβασε το πασοκ...τι πίνουν πια?
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω γι αυτούς. Εγώ όπου να 'ναι αρχίζω τα λεξοτανίλ!

      Διαγραφή
  15. Έλα τώρα... έλα τώρα!!! Μην ακούω πως κάτι παίρνουν! Φυσικά και υποτιμήσαμε τον τιτανομέγιστο άντρακλα!!! Εγώ είμαι μαζί τους!!! Μπορείτε και χειρότερα παιδιάααα!!!!!
    Καλή εβδομάδα, Αθηνά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τείνω να συμφωνήσω μαζί σου Τίνα!!!
      Καλό βράδυ αγαπητή μου!

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.