Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Φράσεις που υποδηλώνουν...

...μεταφορικώς ότι κάποιος μας κούρασε, μας ζάλισε, μας φόρτισε και αφορούν στους όρχεις, όπως οι ακόλουθες: Μας τα πρήξανε, μας τα έχουν κάνει νταούλια, μας τα έκαναν παγούρια (σ.σ. αν και θεωρώ ότι καλύτερη είναι η λέξη νταμιτζάνα, διότι είναι πιο ευμεγέθης από το παγούρι), μας τα έχουν κάνει μπαλόνια (ή αερόστατα ή ζέπελιν), μας τα έχουν κάνει κρεμμυδασκέλες*, μας τα έχουν κάνει τσουρέκια! (σ.σ. αν και θεωρώ ότι καλύτερη είναι η λέξη πανετόνε, διότι είναι υπερδιπλάσιο του τσουρεκιού σε μέγεθος), σας είναι λίγο πολύ γνωστές.
Τι γίνεται όμως όταν όλα τα παραπάνω πάψουν να είναι μεταφορικές έννοιες και γίνουν πραγματικότητα; Εάν, δηλαδή, όντως σας πρηστούν οι όρχεις, πράγμα που φυσικά απεύχομαι για τους άρρενες φίλους του παρόντος ιστολογίου!
Αλλά, επειδή άνθρωποι είμεθα και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί το κακό (σ.σ. κούφια η ώρα που τ’ ακούει ή μάλλον που το διαβάζει), να μην ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε;
Για αυτή την αντιμετώπιση έχει φροντίσει, προ αμνημονεύτων ετών, ο Μοναχός Αγάπιος, ο οποίος μέσα στο βιβλίο του, το οποίο φέρει τον τίτλο «Γεωπονικόν», παρέχει συμβουλές, μεταξύ άλλων, για το τι πρέπει να κάνει ένας άνδρας εάν πρηστούν οι όρχεις του.


Ναι, πολύ σωστά διαβάσατε!
«Εισέ πρίσμα ορχιδίων. ΚΕΦ. ΡΞΒ΄.
Βράσαι κουκκία τζακισμένα ωσάν φάβα. Βάλετα εισέ λινόν σακκούλι. Και ούτω ζεστά τα βάνε εις το παθόν. Και κάμε το πολλαίς φοραίς ημέρα και νύκτα.
ΕΤΕΡΟΝ. Στούπισον πήγανον και βάνε τον.» 

Εις το βλογ Ορθόδοξα Βιβλία, εκεί όπου βρήκα το σύγγραμμα, σας δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσετε σε πε.ντε.εφ. ολόκληρο το «Γεωπονικόν» του Μοναχού Αγάπιου.

* Η κρεμμυδασκέλα είναι η γνωστή αυτοφυής κρεμμύδα που κρεμάμε την πρωτοχρονιά στα σπίτια μας (Scilla Maritima), η οποία είναι αρκετά μεγάλη για να προσομοιάζει με πρησμένους όρχεις. 

Καλό Σαββατοκύριακο!

ΥΓ. Άι σιχτίρ κι αυτοί και τα στικάκια τους!

56 σχόλια:

  1. Αχ Αθηνά μου!!!!
    Να σαι καλά ξελιγώθηκα στα γέλια LOL
    Επεσα απ' την καρέκλα μου, δάκρυσαν τα μάτια μου!!
    Φιλάκια πολλά πολλά:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που μπορώ να βρω πήγανο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι ξέρεις τι είναι ο πήγανος και το μόνο που αναρωτιέσαι είναι που θα τον βρεις; Άσε μας ρε Μπούμπα!

      Διαγραφή
    2. Το πήγανο, ε.ο. (επιστημονική ονομασία) -θα γράφω με συντομογραφίες- “peganum harmala” είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των νιτραριιδών και εξαπλώνεται από τις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου ως την Ινδία. Αν και έχει εξωτερικές ομοιότητες με τον απήγανο ruta gravolens, στην πραγματικότητα ανήκει σε δειαφορετική οικογένεια φυτών. Στους πολλούς λαούς που κατοικούν αυτές τις περιοχές, το φυτό έχει μεγάλη σημασία και ως φαρμακευτικό βότανο και ως μαγικό.
      Είναι θαμνώδες και συνήθως φτάνει στο ύψος των 30-80 εκ., ενώ οι ρίζες του σε περιο΄χες όπου επικρατεί πολλή ξηρασία κατεβαίνουν στα 6,1 μ. μέσα στο έδαφος. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να ψηλώσει ως το 1 μ. Οι παλιοί βλαστοί του ξυλοποιούνται και τα φύλλα του είναι ανοιχτοπράσινα, μήκους 5 εκ. και φτεροειδή. Ανθίζει από Ιούνιο-Αύγουστο με λευκά άνθη διαμέτρου 2,5-4 εκ. με 5 πέταλα. Από τα άνθη αυτά προκύπτουν το φθινόπορο καρποί σε μορφή ξηρών καψουλών διαμέτρου 1-1,5 εκ. διαχωρισμένες συνήθως σε 2-4χώρους, οι οποίοι περιέχουν πάνω από 50 σπόρους. Οι σπόροι περιέχουν τα φαρμακευτικά ενεργά αλκαλοειδή, ενώ το υπόλοιπο φυτό περιέχει μηδαμινές ποσότητες απ’αυτά.
      Το φυτό είναι καλά προσαρμοσμένο στις σκληρές συνθήκες επιβίωσης του περιβάλλοντός του. Διατηρεί μέσα του αρκετό νερό και αυτό σε συνδυασμό με τις βαθιές ρίζες του το κάνουν πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία. Επίσης αντέχει σε χώματα με υψηλή αλατότητα.
      Για να ευδοκιμήσει στην καλλιέργεια, χρειάζεται ένα ξηρό, ελαφρύ, αμμώδες χώμα, αν και ωφελείται με την προσθήκη λίγων οργανικών υλικών. Χρειάζεται υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και έκθεση στον απευθείας ήλιο όλες τις εποχές. Σε αρκετά θερμές περιοχές μπορεί να φυτευθεί στο έδαφος για όλο το χρόνο, αλλιώς μπορεί να καλλιεργηθεί σ’ένα δοχείο ή να ξεριζώνεται και η ρίζα ν’αποθηκεύεται σε υγρό μέρος και να φυτεύεται πάλι τον επόμενο χρόνο. Αντέχει αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες ως τους -20 βαθμούς, αρκεί το περιβάλλον του να μην έχει πολλή υγρασία. Συχνά με τις παγονιές χάνει το υπέργειο τμήμα του, αλλά επανέρχεται κάθε άνοιξη. Η αναπαραγωγή γίνεται με σπόρο, ο οποίος ζωντανός είναι δυσεύρετος. Σπέρνονται Απρίλιο-Μάιο σε έδαφος 50% άμμο και 50% χώμα. Τα σπορόφυτα είναι πολύ ευαίσθητα στο υπερβολικό πότισμα και θα πρέπει να ποτίζονται μόνο αφού η επιφάνεια του χώματος έχει στεγνώσει. Τον πρώτο χρόνο μεγαλώνουν σε γλαστράκια και μετά μπορούν να τοποθετηθούν στην οριστική τους θέση.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ:
      Στους λαούς της Ασίας το πήγανο είχε μεγάλη μαγική σημασία. Μια περσική ζωροαστρική αντίληψη επιβιώνει ακόμα και έχει διαδοθεί και σε πολλές γειτονικές χώρες όπως στο Αζερμπαϊτζάν, στην Τουρκία, στο Ιράκ. Οι κάψουλες του φυτού καίγονται μαζί με κάρβουνα και ο καπνός πάει γύρω από το κεφάλι κάποιου ο οποίος έχει έρθει σ’επαφή με ξένους, ώστε ν’εξουδετερωθεί η πιθανόν αρνητική ενέργειά τους. Στα περσικά λέγεται εσφάντ. Στην Τουρκία, όπου λέγεται γιουζερλίκ, πιστεύεται ότι προστατεύει από το κακό μάτι και κρεμιέται σε σπίτια και αυτοκίνητα.
      Εχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως λιβάνι και οι σπόροι τους ως παραισθησιογόνο. Ακόμα, από τους σπόρους εξάγεται μια κόκκινη βαφή η οποία χρησιμοποιείται για το βάψιμο χαλιών και μαλλιού. Η εκχύληση με οινόπνευμα δίνει το κόκκινο χρώμα, ενώ η εκχύληση με νερό δίνεινει ένα φθορίζον κίτρινο χρώμα. Η κίτρινη βαφή δε χρησιμοποιείται τόσο συχνά.
      Ως φαρμακευτικό, έχει χρησιμοποιηθεί ως αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες. Ήταν γνωστό απ’τους Αρχαίους Έλληνες. Στην Υεμένη χρησιμοποιούταν ως αντικαταθλιπτικό. Με έρευνες έχει αποδειχθεί ότι ένα από τα αλκαλοειδή του, η χαρμαλίνη είναι αναστολέας της μονοαμινοξειδάσης, δηλαδή ένας τύπος αντικαταθλιπτικού φαρμάκου. Ο καπνός του σκοτώνει φύκη, μύκητες, πρωτόζοα και έντομα. Η ρίζα του έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τις ψύρες. Έχει χρησιμοποιηθεί ως ανθελμυνθικό. Παρουσιάζει επίσης αντιβακτηριακή δράση, αλλά και αντιπρωτοζωική, ιδιαίτερα εναντίον της ελονοσίας και της λεϊσμανίασης, όπως έχει αποδειχθεί από εργαστηριακές μελέτες. Κατά άλλες μελέτες ένα άλλο αλκαλοειδές του φυτού, η χαρμίνη παρουσιάζει αντικαρκινική δράση σε κύτταρα λευχαιμίας καλλιεργημένα στο εργαστήριο, ενώ στο Μαρόκο κονιορτοποιημένοι σπόροι χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος. Τέλος, δύο αλκαλοειδή του φυτού, η βασικίνη και η βασικινόνη είναι μητροτονικά και μπορεί να προκαλέσουν αποβολές εμβρύων.
      Οι σπόροι του φυτού περιέχουν αρκετή ποσότητα αλκαλοειδών. Τα χαρακτηριστικά αλκαλοειδή του φυτού λέγονται χαρμαλοαλκαλοειδή τα οποία είναι α αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης και είναι τα: χαρμάνη 0,16%, χαρμίνη 0,44-1,84% (κυρίους στους φλοιούς των σπόρων), χαρμαλίνη 0,25-0,79%, χαρμαλόλη 3,90% και τετραϋδροχαρμίνη σε ιχνώδεις ποσότητες. Αυτά είναι τα χαρμαλοαλκαλοειδή και σύμφωνα με μια μελέτη αποτελούσαν συνολικά το 5,9% του ξηρού βάρους των σπόρων. Υπάρχει εντούτοις μεγάλη ποικιλία ανάμεσα σε σπόρους διάφορων φυτών όσον αφορα την περιεκτικότητα τους σε αλκαλοειδή από 2%-7%. Τα άλλα δύο μητροτονικά αλκαλοειδή: βασικίνη ή πηγανίνη 0,25% και βασικινόνη αποτελούν μόλις το 0,007%. Τα βλαστητικά μέρη του φυτού περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες αλκαλοειδών που συνήθως δε χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά, γιατί η συγκέντρωση είναι πολύ μικρότερη: βλαστοί 0,36, φύλλα 0,52 και ρίζες το περισσότερο, 2,5%.
      Τα αλκαλοειδή αυτού του φυτού σε σχέσςη με άλλα είναι εύκολα στην εκχύληση με τη βοήθεια διαλύματος όξινου νερού και έπειτα την εξάτμηση του μείγματος. Πολύ περιληπτικά.

      Διαγραφή
    4. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ:
      Μεγάλες δόσεις των σπόρων του φέρνουν δηλητηριώδη αποτελέσματα και άσχημα συμπτώματα. Γενικά, αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως αναστολέας μονοαμινοξειδάσης, 3-5 γραμμάρια σπόρων (περίπου 1,5 mg χαρμαλοαλκαλοειδή ανά κιλό σώματος) (πάνω απ’αυτή τη δόση δεν αυξάνεται η δράση), ενώ αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως παραισθησιογόνο, η δόση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Πάνω από 8 γραμμάρια η δόση γίνεται επικίνδυνη. Όμως, στις ποσότητες που χρεισιμοποιείται για ψυχοενεργούς σκοπούς παρουσιάζονται και κάποια ανεπιθύμητα συμπτώματα.
      Τα αλκαλοειδή των φυτών δεν έχουν δημιουργηθεί για δική μας χρήση, αλλά εξελίχθηκαν για να προστατεύουν το φυτό από τις επιθέσεις εντόμων, ζώων και μικροοργανισμών. Πολλά από αυτά μπορεί να είναι δηλητηριώδη για τον άνθρωπο και οι φαρμακευτικές δόσεις που λαμβάνονται είναι συγκεκριμένες και συνήθως μικρές, ανάλογα με την ουσία. Η κατάχρησή τους συνεπώς συχνά είναι επικίνδυνη. Επίσης, αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης δεν μπορεί να πάρει όποιος θέλει, αυτό γίνεται θεωρητικά μόνο με συνταγή γιατρού και αν υπάρχει λόγος. Τέτοιες ουσίες μπορεί ν’αποβούν επικίνδυνες για τη ζωή αν δε χρησιμοποιηθούν σωστά. Π.χ. ο ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγει πολλά φαγητά κατά τη θεραπεία, αλλιώς η ζωή του μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο από τις ουσίες διαφόρων τροφών που δε μεταβολίζονται λόγω μη λειτουργίας του ενζύμου της μονοαμινοξειδάσης. Ακόμα, αυτοί οι αναστολείς έχουν γενικότερες παρενέργειες στο σώμα. Τα χαρμαλοαλκαλοειδή δρουν για μικρο χρονικό διάστημα 12-17 ώρες, δηλαδή θα μπορούσαν να θεωρηθούν πιο ασφαλή, αλλά η δράση και η επικινδυνότητά τους παραμένει η ίδια όπως και σε άλλα παρόμοια φάρμακα. Γι’αυτόν άλλωστε το λόγο σήμερα οι αναστοελίς της μονοαμινοξειδάσης, κάποτε χρησιμοποιημένοι ευρέως ως καταθλιπτικά, έχουν αντικατασταθεί από ασφαλέστερες ουσίες.

      Διαγραφή
    5. Και πες μου τώρα ποιος δεν ξέρει τι είναι ο πήγανος;

      Διαγραφή
    6. λιγομίλητος κύριε μπούμπα...σαν και μένα...

      Διαγραφή
    7. Μπούμπα, το τερμάτισες σήμερα!!!

      Διαγραφή
    8. christina
      Είναι επειδη το λακωνίζειςν εστί φιλοσοφείν!!!!!

      Διαγραφή
    9. Αθηνά...
      Επιτέλους αναγνωρίζονται οι ικανότητες μου!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Eγώ νόμιζα ότι οι μοναχοί γενικά επικοινωνούν ελάχιστα με τον κόσμο εκτός του μοναστηρίου, άρα δεν καταλαβαίνω τί θα μπορούσε να ενοχλήσει τόσο τν μοναχό Αγάπιο ώστε να του πρηστούν οι όρχεις. Τί θα μπορούσε να είναι τόσο εκνευριστικό στη μοναστική ζωή τέλος πάντων? Μπορεί βέβαια να ήταν απλά το κλίμα, ίσως π.χ. το καλοκαίρι να πρήζονται ευκολότερα! Οι γυναίκες τωρα τι να ξέρουμε απ' αυτά..

    Γειά σου ρε Αθηνα με τις hysterical αναρτήσεις σου!!! Καλό Σ/Κ! :**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν το καλοκαίρι να πρήζονται πιο εύκολα, δεν ξέρω...
      Θα μπορούσα ρωτήσω τον κ. Μήτσο, αλλά επειδή υπάρχει η πιθανότης να μου πει ότι του τα πρήζω το ίδιο χειμώνα - καλοκαίρι, δεν θα το ρισκάρω!
      Μην πηγαίνω και γυρεύοντας να τα ακούω!
      Όμως ο περι ου ο λόγος μοναχός, έχει γράψει για πάααααρα πολλές ασθένειες με ποια βότανα υπάρχει γιατρειά! Ε, μέσα σε αυτές είναι και το πρήξιμο των όρχεων!

      Γεια σου κι εσένα Yuna! Είναι μεγάλη μου χαρά που είσαι εδώ!

      Διαγραφή
  4. Ααααααααααχαχαααααχχαααα μαρήηηηηηηη!!!!!!! Ευτυχώς να λέω που δεν εχω αρχίδιαααα!!!!! Ααααχαχαχαχαχαααχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Στούπισον πήγανον και βάνε τον'' λέει...Αχαχαχαχαχαχαχα κλαίωωω βρε Αθηνάααα!!!
    Όσα χρόνια κι αν περάσουν τελικά,νομίζω ότι ένα "στ'αρχίδια μου", παραμένει η πιο ολοκληρωμένη και πειστική επιχειρηματολογία σε κάθε σχεδόν περίπτωση...φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, το "στ' αρχίδια μου" είναι κάτι που πρέπει πολύ σοβαρά να το σκεφτούμε. Διότι μήπως τελικά το πολύ γράψιμο στους συγκεκριμένους αδένες τους πρήζει περισσότερο;

      Φιλιά κι από εδώ!

      Διαγραφή
  6. Ευτυχώς που δεν έχω για να μου πρηστούν...
    Όσο για το μεταφορικό της υπόθεσης, νομίζω ότι αυτό μας συμβαίνει καθημερινά λίγο ως πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα το έχω στα υπόψη! :) Μακριά από μας!!!
    Καλημέρα!

    "Και ούτω ζεστά τα βάνε εις το πάθος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχε το στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Τώρα με το νέο φορολογικό, μπορεί να χρειαστεί!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. Α γεια σου! Αυτό εννοούσα κι εγώ!

      Διαγραφή
  8. Ευτυχώς που τα έγραψες από κάτω γιατί ο αστιγματισμός μου χτύπησε κόκκινο με τον π. Αγάπιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις με την πρεσβυωπία τι τράβηξα να τα ξεχωρίσω!

      Διαγραφή
  9. Χαχαχαχαχαχα, ή απλά υπέκυψε στις γενετήσιες ορμές σου και τράβα έναν, δύο, τρεις βρε αδερφέ αυνανισμούς για να ξεπριστούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο βολική μου ακούγεται η δική σου πρόταση. Γιατί, άντε τα κουκιά τα βρίσκεις, τον πήγανο που τον μαζεύεις;

      Διαγραφή
  10. χεχεχε
    Εδω την κρεμμυδασκέλα την λεμε αρκοσhυλλα (=αγρια σκυλλα - ισως γιατι αν προσπαθησεις να την φας, "δαγκωνει" σαν σκυλλα) :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πόσες γνώσεις έχεις πια?πόσες?πές μου πόσες?????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα επιτέλους μια ανάρτηση με χρηστική σημασία!
    Αααχ, Αθηνούλα συνέχισε με θέματα βγαλμένα από τη ζωή, είσαι η σωτηρία μας (αχρείαστη να είσαι δηαλαδής!) σε δύσκολες ώρες :-Ρ

    Καλή χρονιά κούκλα, με υγεία και χαμόγελα σου εύχομαι! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχρείαστη να είμαι, αλλά καλού κακού να τα ξέρουμε αυτά διότι ποτέ δεν ξέρεις!

      Ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι τα καλύτερα!

      Διαγραφή
  13. Αυτά τα οτιναναιπαπαδίστικα πολυ μ' αρέσουν, έχουν τρελό γέλιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά Αθηνά, έγραψες. Κι εσύ κι ο μοναχός Αγάπιος που έκατσε και τα κατέγραψε.
    Μια φάβα στους όρχεις την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εγώ έγραψα, εσύ με την παροιμία που έφτιαξες υπέγραψες!
      Φιλάκι μπισκότο μου!

      Διαγραφή
  15. Από ώρα σε ώρα βλέπω να δημιουργείται και ιατρική σελίδα...
    Βάζεις και μια μίνι χρέωση στις απαντήσεις, χρησιμοποιείς
    και την Ρία για τα επείγοντα και καλή σταδιοδρομία!
    Κοίτα μην με χρεώσεις το αυριανό τηλέφωνο μόνο...
    και φυσικά το επόμενο θέμα να είναι η εξαγωγή - ο πελάτης είναι στην αναμονή
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω! Λες από ola de palabras να το μετονομάσω σε ola gia tin ygeia;
      Πάντως όλος ο συλλογισμός δεν είναι κακός. Καθόλου κακός!
      Όταν συναντηθούμε θα συζητήσουμε εκτενέστερα το κόνσεπτ!
      Κίσιζ!

      Διαγραφή
  16. ΑΘηνά μηπως έχει σπουδάσει κρυφά γιατρός και μας το παίζεις μη σπουδάζουσα για ξεκάρφωμα;;Όχι πες μου δηλαδή!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, αλλά με τόσα που έχω πάθει εγώ αλλά και το άμεσο οικογενειακό μου περιβάλλον, όσο να 'ναι όλο και κάτι έμαθα!!!

      Διαγραφή
  17. Θα το μεταβιβάσω στο αφεντικό μου ,με ΣΤΙΚΑΚΙ ! ,μιας και όλη την ώρα φωνάζει για να μας ακούσουν και στα Τρίκαλα ,σε περίπτωση που δεν... πως μας γράφει "και στα'αρχίδια του...όλους".
    Να κάνω μια καλή πράξη ,ε? Αθηνούλα μου , τι λες?
    Πολλά φιλιά αγαπημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανόνισε να χαθεί το στικάκι και να έχουμε ιστορίες!
      Φιλιά και από εμένα!

      Διαγραφή
  18. Δεν παίζεσαι!!!
    Εγώ νόμιζα πως μόνο μεταφορικά πρήζονται αυτά..τελικά πρήζονται και θέλουν και περιποίηση ε?
    Τι μαθαίνει ο άνθρωπος..!!..και τι παθαίνει επίσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρήζονται, πρήζονται! Είχε πρηστεί και του γιου μου σε ηλικία 7 ετών. Ενώ είχε σπάσει το χέρι του, επέμενε να κάνει ποδήλατο. Μη παιδάκι μου, του έλεγα, που να ακούσει αυτό. Αγύριστο κεφάλι, σαν την μάνα του (εμένα δηλαδή). Ήρθε, που λες, και πρήστηκε ο αριστερός όρχις και τρέχαμε πανικόβλητοι στο "Παίδων". Τέλος πάντων, μετά από μια αγωγή επανήλθε. Αλλά αν ήξερα τότε την φυτική θεραπεία του μοναχού Αγάπιου θα είχαμε γλιτώσει τα φάρμακα!
      Άντε, καλό μεσημέρι να έχουμε!

      Διαγραφή
  19. Αα πρήζονται στ' αλήθεια δηλαδή.
    Μάλιστα..τώρα που ενημερώθηκα θα φύγω ήσυχη από αυτο τον μάταιο κόσμο!
    Φιλιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, έτσι, όλα πρέπει να τα ξέρουμε! Χώρια που βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι αν ξέρεις τέτοιες θεραπείες!!!
      Κισιζ!

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα και καλή χρονιά. Περάσαν λίγες μέρες καθότι μου πρήξανε τα ούμπαλα με τις εργασίες του αλλά επανερχομαι σιγά σιγά. Το θέμα λοιπόν είναι που μας πρήξανε τα ούμπαλα .... αλλά υπομονή . Αν και δοκιμάζω ορισμένα βοτάνια το συγκεκριμένο και να είχα πρόβλημα δεν θα το δοκιμαζα με τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημασία έχει ότι είσαι στο σωστό βλογ για την πάθησή σου αγαπητέ Ιωάννη δε γκρέητ! Κι αν δεν ακολουθήσεις τα μαντζούνια του μοναχού Αγάπιου, δεν βλάπτει να τα γνωρίζεις. Μπορεί να χρειαστούν οι γνώσεις σου σε κανέναν γνωστό σου!

      Διαγραφή
  21. χαχαχα.. πέφτω από το κρεβάτι τώρα.. άκου πανετόνε.. αχ βρε Αθηνά μου..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες; Η αλήθεια είναι ότι επηρεάστηκα διότι προσφάτως μας έφεραν πανετόνε στο σπίτι (το οποίο και ετσάκισα φυσικά) και το είχα έντονα στη μνήμη μου!
      Κίς!

      Διαγραφή
    2. ας μη το διαβάσει αυτό η οδοντίατρος σου :) καλή εβδομάδα Υπέρτατη!

      Διαγραφή
    3. Αχ καλή μου Μαρί... Και να μην το διαβάσει, βλέπει τα δοντάκια και το καταλαβαίνει!

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.