Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τεκνοσκριβού...

...από την Μαρίνα Ζέας 


Πω πω ρε παιδί μου πως περναει έτσι ο καιρός!! Πότε κοντέυουν να φτάσουν τα Χριστούγεννα μήτε και το κατάλαβα η καψερή. Είναι που άμα περνάς καλά περνάνε κι οι μερες γρήγορα. Ε και μεις σαν έθνος περνάμε όχι μόνο καλά μα βάλε και κάτιτις παραπάνω.
Του λόγου μου με τις γιορτές καμία σχέση. Δεν τις πάω ρε παιδί μου πώς να στο πω…… Δεν είναι που θα με πει κανείς τελείως αθεη ή άπιστη και που την Παναγία καλού κακού τη θυμάμαι μόνο στον κίνδυνο. Ξέρεις για να βάλει το χέρι της και να μου λυθούνε όλα. Όχι δεν είναι γι αυτό. Απλώς δεν έχω σχέση μ όλα αυτά. Παρεκτός με τα Χριστούγεννα.
Θες τα φωτάκια που τα βάζουν με τους τόνους στο Κουκάκι; Θες που στολίζουν τις βιτρίνες; Δε ξέρω….
Τώρα πούπα βιτρίνες από κάτω στην πολυκατοικία που μένω έχει Μπουτίκ η Νίτσα με το πλατινέ μαλλί, ξέρεις.... Δεν ξέρεις; Καλά δε χάνεις και τίποτα!!!!!!! Γυναικεία ενδύματα έχει. Το τι στρας αυτές τις μερες στα ρούχα το τι πούλιες το τι αυγερινούς τι χρυσα κι ασημιά κορδόνια καλέ μόνο εγώ λείπω από δαύτα. Είναι λες και βγάλαν στο σφυρί τα ρούχα του Φλωρινιώτη σε γυναικεία. Αφού κι εγώ που είμαι και γυναίκα του κεφιού και δεν υπολογίζω και το θελω το στραφταλιζέ μου, τόσο πολύ φαντεζί δε το φοράω το ρούχο ρε παιδι μου….
Τεσπα στο θέμα μας. Να μη γρινιάζω κιολας μερες πούρχονται. Τη μουρμούρα την αφήνω για την κατέ. Μη μου πλακώσει και κάνα φάντασμα των Χριστουγέννων και τρέχω και δε φτάνω με τα ταντελωτά τα μπέυμπιντόλ στη Ζαν Μορεάς νυχτιάτικα ….
Έχει που λες μιαν ατμόσφαιρα αυτές τις μέρες άλλο πράμα. Με τα χαμόγελα όλοι, με τα δώρα τους όλοι, με τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά όλοι, μεσ τη γλύκα και τη καλοσύνη ένα πραμα είναι όλοι. Μέχρις και οι συγγενείς που όλο τον υπόλοιπο χρόνο χεστήκανε για το αν ζεις ή αν πέθανες σε παίρνουν στο τηλέφωνο και ξαφνικά ενδιαφέρονται και ρωτάνε πως είσαι τι κάνεις που θα πας για σκι και άλλα τέτοια. Μη χέσω……..
Αλλά κάτι κάνει η ατμόσφαιρα που σούλεγα και ακόμα κι εμένα μου μοιάζουν συμπαθιτικές οι κουλές ερωτήσεις τους.
Μπορεί να είναι αυτό που το λένε το Πνεύμα των Χριστουγέννων…. Αφού να σκεφτείς κι εγώ τους μιλάω ευγενικά. Τους ρωτάω που θα πάνε τις γιορτές, πως πάει με το λουμπάγκο η θειά Φρόσω τι κάνει ο προστάτης του θείου Λεφτέρη τέτοια……
Αλλά μπορεί να είναι και τα παιδάκια της γειτονιάς που λέν τα κάλαντα και νάναι αυτό που με κάνει και μ αρέσουν τα Χριστούγεννα. Έρχονται και με ξυπνάνε και μου τραγουδάνε με τα τριγωνάκια κι εγώ ανοίγω διάπλατα τη πόρτα του σπιτιού να φαίνεται από μέσα το στολισμένο μου το δέντρο και είναι τόσο ωραία όλα. Και τους δίνω και λεφτούλια αλλά τους δίνω και μπισκοτάκια που φτιάχνω μόνη μου σε σχήμα έλατου αστεριού και καμπάνας. Αυτά τα μπισκότα αφού τα ψήσω τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και γίνονται πάρα πολύ ωραία.Την έχω τη συνταγή απ τη νουνά μου. Χρυσοχέρα γυναίκα ήτανε θεός σχωρέστην.
Δε ξέρω μπορεί να είναι και τα δώρα που με κανουν αλλιώς. Κι αυτά που παίρνω αλλά πιο πολύ αυτά που δίνω. Άχρηστα δώρα μικρά και φτηνά όχι τίποτα του πανακρίβου δεν είμαστε για τέτοια τώρα. Αλλά αυτό το πάρε δώσε μου αρέσει βρε παιδί μου. Κι όπως μου είπε προψες η κατέ που κάποιος μεγάλος το έχει πει αυτό, ¨Οσκαρ Γουάλντ μου τον είπε, δεν τον κόβω κιόλας (το λαιμό μου, μη πάει ο νους σου αλλού), «Ζούμε σε μια εποχή που τα άχρηστα πράγματα είναι οι μόνες μας ανάγκες». Έτσι μου το είπε ή κάπως έτσι.
Και μη ξεχάσω και τα γλυκά. Ααααααααααχ τα γλυκά των Χριστουγέννων. Να δεις που τελικά γι αυτό μ αρέσουν τα Χριστούγεννα. Για τα γλυκά τους!!!!! Μελομακάρονα κουραμπιέδες δίπλες. Τι είπα; Δίπλες; Αμαν και πέρασε η ώρα!
Πάω τώρα για να προλάβω να φτιάξω δίπλες.

ΥΓ. Καλά Χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά με υγεία και αγάπη με τις οικογένειες σας. Εμείς θα τα πούμε του χρόνου.

87 σχόλια:

  1. Του χρόνου;;;; Λίγο μακριά δεν είναι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που πας Αθηνά ?? την κοπανάμε?? Δίπλες το λέμε τώρα ??? τέλος των πάντων....καλή επιτυχία με τις δίπλες και τις τρίπλες της ζωής σου...φιλάκια και χαρούμενα να περάσεις μωρέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη Τερζή δεν είναι μακρυά εξ άλλου μια φορά το μήνα γράφω εδω μια τεκνοσκριβού για να περνα η ώρα. Καλές γιορτές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mia δεν είμαι η Αθηνά η Μαρίνα Ζέας είμαι και δε πάω πουθενά. Θα πεταχτώ στο χωριό λιγες μερες να δω τη μάνα μου μετά τα Χριστούγενα. Η Αθηνά δε θα πάει πουθενα γιατί δουλεύει και σιγά μη ξέρει αυτή να κάνει δίπλες. Η άχρηστη. Να περ'ασεις και συ καλά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φταίει κανένας άλλος, εγώ φταίω που σε έχω κάνει φίρμα εδώ πέρα μέσα για να με λες και άχρηστη που δεν ξέρω να φτιάχνω δίπλες.
    Θα σου έλεγα τίποτα τώρα, αλλά έχε χάρη που θέλω να κρατήσω το επίπεδο το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν μου!
    Και του βλογ επίσης!

    ΥΓ: Μπράβο Μαρινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρινάκι κι εγώ λατρεύω τα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η εικόνα του να τρέχεις και να μην φτάνεις "με τα ταντελωτά τα μπέυμπιντόλ στη Ζαν Μορεάς νυχτιάτικα" απλά με έστειλε! Μπράβο Μαρίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αθηνά...τι θα μου πεις μαρή αρτίστα του βωβού αφου μ αγαπάς σαν τρελή στο βάθος!!!!!!!!!!!

    ΥΓ. Σε φχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. dmpoumpa Γεια σου ρε Μπούμπα γι αυτό σ αγαπάω!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. alter ego και που να με δεις και σε ζωντανό με τα μπέιμπυντόλ να πάθεις ζημιά γερή!!!!!!!!
    Φχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανδρέας Π. Φάληρο16 Δεκεμβρίου, 2011 01:22

    Δεν μένουμε και πάρα πολύ μακριά! Να βρεθούμε για καφέ καμιά μέρα όταν επιστρέψεις από το χωριό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εγώ το έχω έθιμο να δίνω εκτός από χρήματα και γλυκά στα παιδάκια που έρχονται για τα κάλαντα. Συνήθως μελομακάρονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην παρασυρθείς και φτιάξεις δίπλες με στρας,την Αθηνά την έχω ικανή να το κάνει...καλά Χριστούγεννα Μαρίνα και καλή αντάμωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρίνα μου να περάσεις καλές γιορτές και να είσαι πάντα καλά! Φιλιά από τη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α φιλενάδα Μαρίνα σήμερα με γοήτευσες! Καλέ τη γλύκα και ευαισθησία σου βγήκε! Βούρκωσα! Αυτό το σαλόνι στη φωτό δικό σου έιναι? Ωραία το έχεις στολίσει! Να με πεις τη συνταγή απ τα μπισκοτάκια σε παρακαλώ θερμώς! Τα θέλω για να κάνω το γιο μου κανονικό Cookie monster! Ψάχνω τη συνταγή για τα νοστιμότερα μπισκότα! Κάνω συλλογή όχι αστεία! Κάποια στιγμή θατις ανατήσω όλες να τις μάθεις κι εσύ! Καλές γιορτές μαναμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλες γιορτες..υγεια να 'χετε και χαμογελο :)

    καλημερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαρίνα μου ....η ώρα φταίει ....και η ήλικία της όρασης...να περάσεις καλά καλά....

    ΥΓ Εσύ Αθηνά αργότερα τις ευχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ έρχονται οι γιορτές, οι άδειες και τα ταξίδια! Έρχονται τα δώρα και τα κάλαντα και τα γλυκά! Γλυκές γιορτές να έχετε και υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαρινάκι μου θα επανέλθω τρέχω να προλάβω.. με την ησυχία μου θα σε απολαύσω αλλά δεν κρατήθηκα να μη σου πω μια καλημέρα η τρελόγρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κοιτα ένα περίεργο πράγμα ...για τα ίδια μ αρέσουν τα Χριστούγεννα!
    Εύχομαι να περάσεις υπέροχες γιορτές όπου κι αν πας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μη μου πεις ότι φτιάχνεις ΚΑΙ δίπλες! Καλά κάνουμε και σου λέμε ότι είσαι μια θεά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πισω απο τα καλιαρντα και τις θανατηφορες ατακες κρυβεται μια πολυ ευαισθητη ψυχη που μας εδωσε αυτο το υπεροχο κειμενο.
    Ειναι απο τα πιο αληθινα πραματα που εχω δει μεχρι στιγμης για τις μερες των γιορτων!!!
    Καποιες φορες δε χρειαζεται οτι υπερβολικη χρυσοσκονη ,ουτε τεραστιες ποσοτητες προσποιητης χαρας για να δειξεις τι σημαινουν για τους ανθρωπους αυτες οι μερες ,πως οτι και να εισαι γαληνευεις για λιγο προτου ξαναβαλεις στο max τις στροφες.

    Μαρινα σου ευχομαι να περασεις οσο ομορφοτερα γινεται και να συνεχισεις να μας συγκινεις με την ειλικρινεια και την αθωωτητα σου.

    Υ.Γ.Στο Κουκακι που στολισαν;
    Οπου κι αν περασα δεν ειδα τιποτα!
    (Για να σου λυσω την απορια δουλευει η μικρη Συνταγμα και την παω οταν εχει απεργιες ή οταν δε κυκλοφορω μεσα απο Κουκακι και μετα απο το μουσειο της Ακροπολης ,περναμε Πλακα και κατεβαινουμε εκει που εργαζεται- με τα ποδια και βλεπω ...και βλεπει και αυτη οταν γυρναει με το 15 το τρολευ καποιες φορες.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. είδες Μαρίνα μου πώς περνάει ο καιρός άμα περνάς καλά...???
    άμα έχεις κράτος κοινωνικό,που σε προσέχει,σε κανακεύει,σου έχει λυμένα όλα τα προβλήματα και η μόνη έννοια είναι να σου πετύχει το μιζανπλί κι η δίπλα...???
    γι'αυτό σε λέω καλέ...
    άντε να σιάξεις μπουκλωτή τη δίπλα και κράτα και μερικές όπως θα ρχεσαι στη γυναικοσύναξη με την Αθηνά...
    γιατί θα ρθετε...δεν το συζητώ...
    θα θάψουμε όσες δεν έρθουν και πολύ θα μου στοιχίσει να λείπετε...
    καλές γιορτές και πολλά φιλιά...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. και εγώ καταλήγω πως τα χριστούγεννα μου αρέσουν για τα γλυκά...όπου γλυκό και γιορτή η βασίλω πρώτη που λέει και η παροιμία(όπου βασίλω βάλε εμένα)....

    σαν καλή γραμματέας που είμαι κλείνω τις σημειώσεις αυτής της χρονιάς και θα ανοίξω καινούργιες!!
    πολλά φιλιά και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ρε κοπελια, εσύ στο άργος δεν είσαι; πως μένεις στο κουκάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανδρέα Π. Φάληρο τώρα εσύ μου την πέφτεις για ιδέα μου είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. olga pieridi μπράβο σου που είσαι παραδοσιακιά σαν και μένα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. high fidelity ας στρωθεί η κατέ να φτιαξει μια φορά στη ζωή της δίπλες κι ας είναι και με στρας που εκείνος ο έρμος ο Μήτσος δε προλαβαίνει να πληρώνει στα ζαχαροπλαστεία!!!!!!! Καλές γιορτές και καλή αντάμωση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Aστέρη φχαριστώ και συ ότι ποθείς. Φιλιά απ το Κουκάκι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Georgina Kassavetes δεν είναι το σαλόνι μου αυτό αλλά κάπως μοιάζει με το δικό μου. Φχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλές γιορτές κι εσύ και να χαίρεσαι το παιδάκι σου και τον άντρα σου!!!!!
    Σου γράφω και τη συνταγή για τα μπισκότα.
    380 γ. αλεύρι
    150 γ. άχνη ζάχαρη
    250 γ. βούτυρο
    2 κρόκους αυγών
    2 κ.γλ. κονυακ
    Να φτιάξεις τη ζύμη από αλεύρι, 150γ. ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και τους κρόκους αυγών. Να τυλίξεις τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο και να τη βαλεις στο ψυγείο για μισή ώρα.
    Να προθερμάνεις το φούρνο στους 180. Θα χωρίσεις τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Θα ανοίξεις σε φυλλο το κάθε κομάτι και θα κόψεις σχέδια χρησιμοποιώντας εκείνα τα ειδικά σαν φορμάκια που είναι για γλυκά. Θα τα βάλεις σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
    Θα τα ψήσεις στους 180 πάνω κάτω θα καίει ο φούρνος σου για 10 λεπτά.
    Καλη επιτυχία!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. iLiAs να είσαι καλά παληκάρι μου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. mia άντε βρε μη λες ψέματα αφου δε σε κόβω για πάνω από 30 χρόνων. Τι με πέρασες; Το έχω δει το μπλοκ σου και φαίνετε που είσαι μικρή ακόμα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. tremens σε φχαριστώ κι εσύ να περάσεις όμορφα με όσους αγαπάς παρέα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γιαγιά Αντιγόνη με την ησυχία σου εγώ δε φεύγω εδώ θάμαι μέχρι και τη Κυριακή!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΧΑΡΑ κι εσύ το ίδιο να κάνεις να περάσεις ωραία με τους ανθρώπους που αγαπάς και σ αγαπάνε! Κι έχεις κι ωραίο όνομα. Χαρά!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Io τι θαρούσες ότι ήταν τυχαίο που με λεν και θεά; Φτιάχνω απ όλα τα γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Evil Chef σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και χαίρομαι που σ άρεσε γιατί στο βάθος αυτή είναι η Μαρίνα Ζέας. Το Κουκάκι μπορεί να μη το στόλισαν ακόμα μα εμένα μ αρέσει με τη φαντασία μου να το βλέπω στολισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. SpIrToKoYto άμα έχει γυναικοσύναξη να έρθω άμα μπορέσω μα με την Αθηνά μαζί δεν ξέρω γιατί είναι και κομάτι αντικοινονική η κατέ. Μα αυτό θα τόχεις καταλάβει τώρα θα τη μάθεις; Ευκαιρία ναρθώ μόνη μου για να τη θάψουμε!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. christina να πεις στη κατέ να σου πάρει καινούργιο βιβλίο για τον καινούργιο χρόνο και θα της τα στείλω τα λεφτά με τηλεφωνική επιταγή γιατί βλέπεις είναι και πολυάσχολη και δε προλαβαίνει ν ανέβει στην Αθήνα που μαύρα μάτια κάναμε να τη δούμε. Οχι ότι μου έλειψε αλλά λέμε τώρα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ria εγώ είμαι η Μαρίνα Ζέας συνεργάτιδα εδώ πέρα μέσα και είμαι στο Κουκάκι. Η Αθηνά είναι στο Άργος. Καλές γιορτές νάχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μαρίνα κούκλα μου,πάρε το μεγάλο φτυάρι...
    έγώ να φανταστείς ξέθαψα του παππού ( το φτυάρι ) κι ετοιμάζομαι..
    μόλις τα δει αυτά η Αθηνά,τρέχοντας θα έρθει...trust me...
    σε φιλώ και ανυπομονώ...
    ( κάτσε να γράψω και τη συνταγή σου επί της ευκαιρίας της δοθήσης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. οπου γλυκάκια βοηθώ και γω στην κατανάλωση μέχρι να πονέσουν οι τραπεζίτες απο τα σοροπια.....!!!!αλλα και στην παρασκευη καθ'οτι χρυσοχέρα και η καλη νοικοκυρά είναι δουλα και κυρά!!καλα να περνάτε οτι και αν κάνετε!!!kisses!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γειά σου Μαρίνα, γεια σου Αθηνά ... ήρθα να ευχηθώ κι εγώ για να μη λέτε ότι σας ξέχασα...
    Καλά χριστούγεννα κι απο μένα λοιπόν και ελπίζω να σας πετύχουν τα γλυκά!!!

    Αθηνούλα θα τα πουμε καλύτερα με μαιλ εμείς -μια απο αυτες τις μέρες θα απαντήσω-.

    Αντε και πάλι καλές γιορτες σας εύχομαι!
    antinetrino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @SpIrToKoYto
    Μπορείτε να με θάψετε όσο θέλετε!!!
    Όπως έγραφε ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος
    "Όσο πιο πολύ με θάβουν, τόσο πιο πολύ φυτρώνω".
    Μουαχαχαχαχαχα!!!


    @antinetrino
    Δεν περιγράφεται το πόσο μου αρέσουν αυτές οι αναπάντεχες επισκέψεις σου, antinetrino μου!
    Εγώ εδώ θα είμαι και το βλογ θα παραμείνει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια των εορτών οπότε θα τα πούμε και πάλι!
    Καλό βράδυ antinetrino!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ΧΑΡΑ
    Ως καλή οικοδέσποινα να μου επιτρέψεις να σε καλωσορίσω!
    Καλώς ήλθες Χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλά να περάσεις..άντε και του χρόνου πάλι εδώ..αφήνεις και το πεδίο ελεύθερο στην κατέ να κάνει παιχνίδι..
    Καλά χριστούγεννα και καλές γιορτές μα πολλά χαμόγελα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Έστρωσες τραπέζι?
    Ήρθα!χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. SpIrToKoYto τι να μας φτάσει το φτιάρι εσκαφέα θα φέρω!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Antinetrino ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου καλές γιορτές και νάσαι πάντα καλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. NOSTOS να δω τι θα κάνει χωρίς εμένα. Αρώστια της είμαι της αρτίστας του βωβού. Μα κι αυτή για μένα αρώστια είναι. Μαζί δε κάνουμε και χώρια δε μπορούμε!!!!!!
    Τώρα που είπα για την κατέ την είδε κανείς σήμερα; Δεν φάνηκε πουθενά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Dark13Sun καλωσήρθες και μακάρι νάχα καλεσμένους σαν κι εσένα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. mia τι λες παιδί μου εγώ είμαι τάφος δε μου παίρνει κανείς κουβέντα. Εγώ πάντως δε λέω. Τα κρύβω γιατί είμαι ανύπαντρη και καταλαβαίνεις….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ολο αυτό το ξεσήκωμα των ημερων είναι για να ξεφεύγουμε λίγο απο την καθημερινότητα και να νιώσουμε κατι διαφορετικό......να μου πείτε και μένα πλίζζζζζ που και πότε κανετε εκπομπές.. να σας ακούω κορίτσια.... φιλακια πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ρουλα Σμαραγδενια και να ξεφεύγουμε και να κτατάμε και τις παραδόσεις μας. Η Αθηνά είναι η ραδιοφονατζού΄εγώ καμια σχέση.¨Ομως θα σου πει εκείνη γιατι δεν ανακατεύομαι στα χωράφια της. Σου στέλνω κι εγώ φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αγαπημένο μου Μαρινάκι σου εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και το Νέο Έτος να σου φέρει κάθε ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πάνω που σκεφτόμουν ότι τα λίγο πιό ανάλαφρα ιστολόγια δεν με πολυκαταδέχονται ...Πολύ ευχάριστα πέρασα διαβάζοντας την δημοσίευση σου, φοντανάκι δεν βρήκα (δεν είναι σωστό να παραπλανάς το κόσμο) και τα κέρατα μ' άρεσαν τρελά! Επίσης νιώθω ότι είμαι στο σωστό μέρος για να καταγγείλω ότι τόσο καιρό έχω την Χριστίνα φίλη εδώ, το άλλο μου ιστολόγιο δεν το έχει ανακαλύψει...κατά συνέπεια χάνει την υποψηφιότητα για τον ρόλο του αστυνόμου Σαίνι. Καλές γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Επειδή μέχρι να φτάσω στο σπιτάκι μου (Δευτερα!) η άλλη θα σε βγάλει...να αφήσω τις Ευχές μου για καλά Χριστούγεννα με υγεία πάντα...

    Καλά το τι τραβάει αυτός ο Μήτσος...δε λέγεται Μαρίνα μου και πληρώνει και από πάνω!!!!!!Το είδα με τα ματια μου καλε!!!!Άσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Και μόλις πρόσεξα την παραπλάνηση νούμερο 2... η δημοσίευση είναι από την Μαρίνα Ζέας τα εύσημα λοιπόν στο σωστό άτομο(εκτός αν με περιμένει κι άλλη παγίδα)Καλές γιορτές και στις δύο λοιπόν (αν υπάρχει κι άλλος πείτε το τώρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @k.Mer
    Καλώς ήλθες!
    Ναι, είσαι στο σωστό μέρος για καταγγελίες, ξεκατινιάσματα και τελευταίως ξεμπροστιάσματα.
    Το ότι βρήκα αμέσως το άλλο σου ιστολόγιο οφείλεται στην τάση να ψάχνω τα πράγματα λίγο παραπάνω. Μάλλον είναι μικρόβιο ατόμων που ασχολούνται με τα ΜΜΕ.
    Που να βρεις φοντανάκι; Είχα μια υπογλυκαιμία χθες τη νύχτα και τα τσάκισα όλα.
    Δεν παραπλανούμε κόσμο εδώ πέρα μέσα. Απλώς δεν είδες τις καρτέλες στην κορυφή του βλογ που αναφέρονται οι συνεργάτες. Υπάρχουν λεπτομέρειες για τον καθένα μας.
    Πήγαινε να ρίξεις μια ματιά και θα τα δεις όλα.
    Στην κυριολεξία!
    Όποια άλλη απορία προκύψει μη διστάσεις να ρωτήσεις.
    Και πάλι καλώς ήλθες!


    @ElenaG
    Ναι, μη χάσεις εσύ και δεν πάρεις το μέρος του Μήτσου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πολλές ευχές, ούτως ή άλλως, Αθηνά. Για περισσότερες, στο Χριστουγεννιάτικο blog μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Φτάχνεις και δίπλες;; Μπράβο! Λίγο τα γλυκά που είπες, λίγο που όλοι έχουν μια καλή διάθεση παρόλες τις κακουχίες (βλ. Μέρκελ), θα περάσουμε καλές γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Βρε Μαρινάκι με συγκίνησες! Να είσαι καλά κοπέλα μου και καλές γορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μαρίνα τώρα το ξέρω! Εσένα έπρεπε να έχω παντρευτεί και όχι τη γυναίκα μου που αγοράζει όλα τα γλυκά από το ζαχαροπλαστείο! Που ήσουν κοπέλα μου τόσο καιρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. τα γλυκα χριστούγεννα τα καλύτερα...να σαι καλά ..καλές γιορτές....α...ζαν μωρεας ειπές ερχομαι με το τριγωνάκι μου να στα πώ..έταξες γλυκό..ε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Μαρίνα Ζεας,
    σου ευχομαι ολόψυχα Καλές γιορτές και ελπίζω να μη με ξεχάσεις με το νεο ετος!
    Και να λαβω το πολυποθητο μειλ!

    Ελπίζω να λαβεις κι εσυ ομορφα δώρα κι όχι μονο να κανεις!

    Και να σου πω την αληθεια;
    Ουτε εγω χωνευω τα Χριστουγεννα, αλλα με την αναρτηση σου, νομιζω πως γλύκανα λίγο! Εχεις δικιο! Κρυβουν μια μικρη μαγεία, που αν την ανακαλύψουμε, περναμε ωραια!

    φιλια πολλα θεά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. paezano κι εσύ ότι ποθείς. Υγεία κι ευτυχία!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. k.Mer καλά το δες είμαι η Μαρίνα Ζέας και σου εύχομαι καλές γιορτές!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ElenaG έχεις δίκιο θα με βγάλει τη Κυριακή το βράδυ η κατέ. Και σ αυτά που λες για το Μήτσο εχεις δίκιο. Μια μόνο φορά στο παρελθόν το είχα δει και αμέσως κατάλαβα τι τραβάει ο καψερός από την Αθηνά!!!!!!!!!! Καλές γιορτές Έλενα με υγεία κι ευτυχία για σένα και τους δικούς σου ανθρωπους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Dinos-Art Είμαι η Μαρίνα Ζέας και σου εύχομαι καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Hfaistiwna δεν ανυσηχώ καθόλου. Όλα θα πάνε καλά και θα περάσουμε ωραιες γιορτινές μέρες. Αγάπη μεταξύ μας να υπάρχει και υγεία να έχουμε κι όλα τα άλλα βρίσκονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μαργαρίτα Γκωτιέ Νάσαι καλά Μαργαρίτα κι εσύ ότι ποθείς!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ξένος τι να σου κανω πήγες και βιάστικες να παντρευτείς!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. homemade και βέβαια ναρθείς να μου πεις τα κάλαντα. Κι επειδή μάλλον είσαι ενήλικας θα σε τρατάρω και λικεράκι. Έφτιαξα τσέρι το καλοκαίρι!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Coula δε ξέρω γιατί μα το μύνημα σου αυτό με συνγκίνησε πάρα πολύ. Κι όχι επειδή με λες θεά μα επειδή μούπες πως νομίζεις πως γλύκανες λίγο. Κι εγώ Coula σου εύχομαι καλές γιορτές με τους ανθρώπους που αγαπάς και δώσε μου χρόνο γιατί είμαι και λίγο ντροπαλή μη με βλέπεις έτσι και θα σου στείλω αυτό που περιμένεις φτάνει να βρω το θάρος. Μα και να μη στο στείλω μη μου κρατήσεις κακία. Δεν θα είναι που αρνιέμαι την τιμή που μου κάνεις μα είναι που δεν εχω συνιθήσει σε τέτοια. Coula σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εννοειται πως δε θα σου κρατήσω κακία.
    Αλλωστε τιποτα δεν ειναι υποχρεωτικό εδω στα διαδικτυα οπου σερνομαστε!

    Μα αληθεια ευχομαι να βρεις το θαρρος και να μου τα πεις ολα!
    Μη ντρεπεσαι καθολου! Να ντρεπονται άλλοι πρεπει.. οχι εμεις!

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Μαρίνα πρόσεξε μη σε πάρει στο Ζαν
    Μην κανονίσεις ραντεβού μαζί της...και άμα κανονίσεις πάνε 2 ώρες μετά!!!!
    Αν όμως υπερπηδήσεις τα εμπόδια και τη συναντήσεις...
    τέρμα θα την ερωτευθείς!!!! Τη Coula καλε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Είμαι σίγουρος ότι φτιάχνετε εξαιρετικά γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Μαρινάκι καλά Χριστούγεννα και η καινούργια χρονιά να σου φέρει ότι ποθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μαρίνα πολύ όμορφο το κείμενο, σου εύχομαι καλές γιορτές
    Αθηνά είσαι πολύ καλή οικοδέσποινα (αλλά κι αυτό γνωστό είναι), φιλιά και στις 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ElenaG μα μπορεί να ερωτευτώ και το Ζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Γιώργος Βλαστός μια δοκιμή θα σε πεισει!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. zouzou κι εσύ ότι επιθυμείς για σένα και τους ανθρώπους που αγαπάς!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. BLUEPRINTS ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και τις ευχες κι εσείς ότι ποθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Μαρίνα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Δε μπήκα προχθές! Να είσαι καλά που μπήκες στον κόπο και μου την έγραψες και τόσο αναλυτικά! Θα τη φτιάξω σίγουρα!!!Ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.