Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τεκνοσκριβού...

...από την Μαρίνα Ζέας


Μια τεκνοσκριβού το μήνα δεν είναι μπλοκιν, μουνόπασχα είναι. 
Μα αμα ήθελα μπλοκιν θάχα και το δικό μου μπλοκ. Θάμουν μπλοκερ σαν τη αρτίστα του βωβού καλη ώρα. Τι ποια είναι αυτή πάλι; Η κατέ ντε. Η Αθηνά. Αλλά εγώ δεν είμαι ίσα κι όμοια με δαυτην. Είμαι διαφορετική. Και το διαφορετικό είναι μια λέξη εύκολη που την καταλαβαίνω.
Αυτό το λέω γιατί τωρα τελευταια ακούω και τη λέξη διαφορετικότητα αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι πάει να πει. Δεν ξέρω κι αν υπάρχει και στα λεξικά γιατί που να ψάχνω τώρα ασε κιόλας που δεν τους βάζω σπίτι μου τους Μπαμπινιώτιδεςςς, μένω και μόνη τι θα πει κι ο κόσμος, α πα πα πα. Τεσπα πήγα στης Βιολάντως της μπόμπας το σπίτι που εχει ένα λεξικό του Γιοβάνη και ψάχναμε απο δω ψάχναμε από κεί τίποτα. Πούναι μαρή Βιολάντω η λέξη της λέω; Δεν την έχει ρε Μαρινάκι μου λέει αυτή μασουλόντας σοκολατάκια και αρμυρά κρακερς όλα μαζί παρέα.  
Να μου πεις τη λέξη διαφορά να σου πω εντάξει τη καταλαβαίνω. Έχει κι άλλη ίδια. την ανομοιότητα. Έχει και το αντίθετο της δηλαδή την ομοιότητα. Αυτά με τα αντίθετα και τα ίδια μου τα εξήγησε η Ασήμω του Κόυλη η γυναίκα του λογιστή που μένουνε στον τέταρτο στην πολυκατικία. Αυτή τέλειωσε το λύκειο και ξέρει.
Αλλά τη διαφορετικότητα μόνο σε κάτι μεσημεριανά της τηλεόρασης την ακούω τη λέξη. Τη λέει κι η Βαλιανάτου. Θα ειναι καθωσπρέπει λέξη για να τη λενε εκει. Αλλα και πάλι γιατί δεν τη λένε διαφορά αφου στη τελική αυτό θέλουν να ενοήσουν; Έτσι κι αλλιώς όταν τη λένε για αντίθετα μιλάνε. Άμα κάτι δεν είναι δεξί είναι αριστερό, αμα δεν είναι μαύρο είναι άσπρο. Αμα δεν είναι στρέητ είναι αδερφή, αμα δεν είναι ψηλός είναι ζουμπάς. Και αυτό το λένε διαφορετικότητα. Και δε πειραζει που δε το βρίσκουμε με τη Βιολάντω στα λεξικά. Αλλά ξέρω εγώ γιατί δεν το βρίσκουμε. Γιατί ορισμένα πράγματα δεν χρειάζονται εξηγήσεις για να στέκουν. Αυτό μου το έμαθε ο κυριος Παύλος ο δάσκαλος στο δημοτικό που πήγαινα στο χωριό. Ασε που αυτά τα πράματα μπορεί να μην είναι στο τελος και τόσο διαφορετικά. 
Γι αυτό καλά θα κάνεις να σκεφτείς πριν πετάξεις στα σκουπίδια κάτι που είναι διαφορετικό απ αυτό που έχεις συνιθήσει μόνο και μόνο επειδή το φοβάσαι.
Πάω τώρα γιατί έχω αφήσει τη μπουγάδα στη μέση.

ΥΓ. Μμμμμμμμ μούβαλε και βιογραφικό μη χέσω. Σελίδα το λέει η κατέ. Δίπλα σ αυτό του mitsopd. Πάνω πάνω στη κορφή. Συνεργάτης κι εγώ βλέπεις. Και τι θέλει; Να της πω ευχαριστώ;

56 σχόλια:

  1. να μου γνωρισεις την βιολαντω μαρινακι γιατι και εχω θελω να τρωω σοκολατακια και αλνυρα μαζι!!!!!!δεν ξερω να στο εχω ξαναπει αλλα εισαι θεα αγαπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά σας τα έλεγε ο δάσκαλός σας, αγαπητή Μαρίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμένα μου αρέσει να ανακατεύω αλμυρά με γλυκά στη ζωή μου όπως η Βιολάντω η μπόμπα. Και δεν έχω χάσει. Μάλλον έχω κερδίσει. Μπράβο Μαρίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τη christina.Δε θέλει τίποτα λίγη προσπάθεια μόνο και αγάπη και για τα δυο και για τα αλμυρά και για τα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς το Γιώργο Βλαστό.Κι εγώ ήμουνα καλό παιδί τότε και τον ακουγα το δασκαλο.Και καλά έκανα γιατι μόνο σε καλό μου βγήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τη zouzou. Πως αλλιώς αφου φίλη της Αθηνούλας είσαι. Της αρτίστας ηθελα να πω.Κι η αρτίστα ξέρει απ αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτική η προσέγγιση σου. Μπράβο! Ναι Μαρινάκι είναι ωραία η πολυχρωμία στη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαζί με τα αλμυρά και τα γλυκά να βάλουμε και τα ξινά??? Πολλή καλό σας ξημέρωμα μανδάμ μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο κείμενο, ωραία φωτογραφία. Μπράβο Μαρινάκι! Να ήξερα τι και τι είναι το μουνόπασχα θα ήμουν ευτυχής!

    ΥΓ. Επειδή την ξέρω από τα παλιά την Αθηνά μην της πεις ευχαριστώ. Δεν χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς τον dmpoumpa. Α να κι ο Μπούμπας!!!Φχαριστω Μπούμπα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς το mahler76. Ε μα δε γινεται η ζωη χωρίς τα ξινά. Ειδικά εδω περα που μερικοί μερικοί είναι του ΙΕΚ Ξινή. Ασε που όποιος πει οτι δεν του αρέσουν τα ξινα ψεματα θα πει!!!!!Καλό ξημέρωμα κια σε σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς την olga pieridi. Φχαριστώ. Τη φωτογραφία τη διάλεξε η κατέ και καλύτερη δε θα μπορούσε να βρει. Μουνόπασχα δε σου λεω τι ειναι.Δεν θα της πω τίποτα της αρτίστας. Δε χρειαζεται. Ασε που δεν είμαι και καλή στα λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δεν υπηρχε η μπουγάδα Μαρίνα της Ζέας, το κείμενο σου θα εξελισσόταν σ΄ένα από τα καλύτερα γραπτά για την διαφορετικότητα. Οχι οτι τωρα δεν είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον ΑΝΤΡΕΑ ΤΣΙΑΚΟ. Ευχαριστώ μετράει η γνωμη του ποιητη κι αμα ειναι κι ωραιος ακόμα καλιτερα. Α και πούσαι την άλλη φορα νάρθεις να βάλεις εσύ τη μπουγάδα κι εγώ μονο να γραφω!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρινα Αθηνα...με μπερδεψατε.. :P

    καλημερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητή Μαρίνα,
    θα ήθελα να σε παρακαλέσω όταν γράφεις να μην μπουγαδιάζεις ταυτόχρονα. Μια φορά το μήνα σε διαβάζουμε (σε δική ανάρτηση εννοώ), οι μπουγάδες, οι σφουγγαρίστρες και τα πιάτα μπορούν να περιμένουν.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστυχώς Μαρινάκι μου το πρόβλημα είναι ότι δεν αφιερώνουμε χρόνο να διαπιστώσουμε τη μοναδικότητα του διαφορετικού και να συνειδητοποιήσουμε σε πόσα σημεία μπορούμε να ταυτιστούμε με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ Μαρίνα μου για να κατορθώσει η κοινωνία να διαπεράσει στα μέλη της τις ιδανικές πανανθρώπινες αξίες, θα πρέπει να έχει προσχηματιστεί το κατάλληλο πνευματικό και γόνιμο έδαφος. Αλλά δάσκαλοι σαν τον κύριο Παύλο μάλλον δεν έχουν απομείνει πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξενέρωσα .... δεν σχολιάζω. Δεν είμαι άσχετη ή άβγαλτη (λόγω μπουγάδας κι όλας) αλλά μου έπεσε κομμάτι βαρύ και δύσπεπτο. Δεν σχολιάζω λέμε..... ξενέρωσα.

    ΥΓ. Φιλιά στην Αθηνά ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρώτον να πω ότι δεν μπόρεσα να απαντήσω στα σχολιά σας γιατί το διαδύκτιο πηδιέται στην περιοχή μας, τώρα όμως που αφήνει να μπαίνουμε χωρις πρόβλημα θέλω να πώ στη Μαρίνα ότι το κείμενο ΓΑΜΑΕΙ!!!!!!
    Πάντως όλα τα πράγματα έχουν εξηγήσεις,απλά οι περισσότεροι δεν θέλουν να ξέρουν γιατί η αλήθεια και ενοχλεί και σηκώνει κουρτίνες που κρύβουν απαγορευμένες απολαύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πολλά θέματα άγγιξες και θέλουν σχολιασμό, αλλά ούτε καφέ δεν ήπια ακόμα, οπότε καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαρίνα έχεις πολύ πλάκα,άπαιχτη, σαν την φίλη σου την Αθηνά!Γέλασα πολύ,μήπως να το ξανασκεφτείς και να γράφεις κάθε δεκαπενθήμερο?

    Όσο για την διαφορετικότητα νομίζω έχει περισσότερο ενδιαφέρον απο την ομοιότητα...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διαφορετικότητα για μας τους Έλληνες,θα ήταν ίσως η πολιτική-αγωνιστική ομοιότητα...έστω και μια φορά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαρίνα Ζέας , σήμερα σε λάτρεψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Μαρινάκι Ζέας

    Δεν θα πω μουσαντογλειψού αλλά μαρή μια χαρά τα γράφεις. Άντε κι για πάρτη σου θα βάλω το μουγκαφόν να παίζει για σένα κι θα ανάβω με καγκελοκαρικεντέ τα κεριά για να κάνω κι ατμόσφαιρα. Α, δεν σου πα, γνώρισα ένα θεομιλιονάρη με μια μπάρα τεράστια, θεομπούκουρα μωρή περνάω και στα δικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εσύ κοπέλα μου δεν έβαλες απλά μπουγάδα...
    έβγαλες με τη καμία και τη σκόνη που κρύβεται κάτω από τα χαλιά...-:))

    ( Αθηνά,κοίτα μη τη ζητήσει το Κοσμοπόλιταν και τη χάσεις...
    κάνε της συμβόλαιο...)
    καλό ΠΣΚ σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς τον iLiAs. Γιατί μπερδευτηκες καλέ; Συνεργάτις είμαι. Δες επάνω στις σελιδες. Καινούργιος εισαι εδώ παλικάρι μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς την Koueen. Αν δεν είχα τη μπουγάδα μπορει και να γραφα ακόμα. Αλλά όπως με κουράζει να διαβαζω σεντονια άλλο τοσο με κουραζει να τα γραφω. Μ αρέσεις όμως εσύ εισαι ευγενικιά. Φαίνετε ρε παιδί μου ότι είσαι βασίλισα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς τον ξένο. Αυτό τωρα δεν το πολυκατάλαβα αλλά μάλλον για καλό το λες. Συμφωνώ. Άλλες φορές η αγαπη και μονο φτανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς τον Aστέρης Αντώνογλου. Ο δάσκολος μας τελείωσε και για κακη μας τυχη δεν είχε απογόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς την Ginger. Ξενέρωσα…δεν απαντάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς τον mitsopd. Είναι κι αυτοί που κρύβονται πισω απ το δάχτυλο τους. Μη τους ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς την ria. Καλό Σαβατοκύριακο. Ετσι κι αλλιώς είναι μικρός ο χωρος για να πιασουμε τετοια μεγάλα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς τον antinetrino. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά μια φορα το μηνα καλά είναι. Αλαργα το φιλι νάχει και νοστιμάδα είναι μια παροιμία. Μακάρι να σκεφτονταν κι αλλοι σαν και σένα για ολους διαφορετικούς. Θα ειχαμε γλιτωσει από πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς τον Πιπεράτος. Κάτσε τώρα να σε φτιαξω εσένα. Ακουσες τι είπε ο ΓΑΠ εψές; στο αντιγραφω απ την ελευθεροτυπία. Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες: «Θέλει επώδυνες αλλαγές ο Ελληνικός λαός» Άντε τώρα στη Καυτερή Πιπεριά να του τα χώσεις όπως μονο εσυ ξερεις. Εγώ μπορει πολλα να μη ξέρω αλλα σε διαβάζω και σου λεω μπράβο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς την Αθηνά. Εγώ σε λατρευω από τη νύχτα που σε γνωρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς τον the elf at bay ΜΟΥ. Τι μου θυμισες τωρα πουχα ένα τεκνό θεοκαλιαρντος ήτανε βέβαια και δούλευε λαναρατζής μα δε με πείραζε γιατί ήταν καλιαρντοκαψούρης και γυρομπούκης κι είχε μια μπαρα ναααα μετα συχωρήσεως κι όλο ήθελε να του λεω "τι μπάρα ειν αυτή που χεις αγόρι μου". Μα ένα λιόγερμα παει να περάσει την Αχαρνων απέναντι και τον πατησε το ηλεκτροποπιλόμπουσο. Αααααχ τι νόμισες. Χαροκαμένη είμαι. Λέω να φέρω κάνα σουκρικομαντό για το βράδυ. Να το τσακίσουμε υπο το φως των κεριώνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς SpIrToKoYto. Ο δάσκαλος μου με εμαθε κατι ακόμη. Να εκτιμάω ανθρώπους σαν και σένα. Που δε σταματάνε μπροστα στις λέξεις αλλα ξερουν να βλέπουν και πίσω απ αυτές. Σ ευχαριστώ που ήρθες για μένα εδώ σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προς τον ΑΝΤΡΕΑ ΤΣΙΑΚΟ και πάλι. Κάποιο πουλάκι κουρούνα ήτανε μου σφύριξε στ αυτί ότι έπεσε μια αφιερωση για πάρτη μου απ τους Δεσμώτες το μεσημερι. Δεν τ ακουσα το άσμα γιατί εκεινη την ωρα άπλωνα. Αυτά που μπουγάδιασα ψες ξέρεις εσύ. Ευχαριστώ για την αφιέρωση. Ομορφιά μου εσύ! Ποιητάρα μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανδρέας Π. Φάληρο15 Οκτωβρίου, 2011 00:45

    Ε λοιπόν! Το δεύτερο είναι καλύτερο από το πρώτο και όσο πάει θα γίνεται ακόμα πιο. Τον έχεις επάξια τον τίτλο της Θεάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σοφός δάσκαλος σου έτυχε Μαρίνα ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ!

    Γουστάρω τρελά όσους τα καταφέρνουν όλα.. και μπουγάδα και εξαιρετικό .. γελαστικό.. κείμενο με νόημα κρυμμένο στην "τρέλα" σου!

    ΜΗ ΞΕΧΆΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μαργαρίτα Γκωτιέ15 Οκτωβρίου, 2011 13:30

    Μαρινάκιιιιιι!!!! Θέλω τόσα να σου πω και δε βρίσκω τα λόγια. Πολλά συγχαρητήρια! Μόνο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Και γέλασα και σκέφτηκα και συγκινήθηκα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς ένα μεσημέρι του Σαββάτου; Μπράβο σας κυρία Ζέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. αθηνά, για πέρνα από τις σκέψεις που σου έχω το κάτιτίς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προς τον Ανδρέα Π. Φάληρο. Είσαι πολύ υποχρεωτικός. Ευχαριστώ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προς την Γιαγιά Αντιγόνη. Τι να κάνω Αντιγονάκη μου ότι μπορώ κάνω. Αλλά όχι και αξεπέραστη εγώ. Να πεις ότι αξεπέραστη είσαι εσύ μάλιστα. Ευχαριστώ που ήρθες κι αυτή τη φορα. Σ αγαπάω γιαγιά Αντιγόνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Προς την Μαργαρίτα Γκωτιέ. Μαρή να σου πω για δε βρίσκεις λόγια τα πήρα εγω κι εκανα τεκνοσκριβού. Α μαρή χαζή........ Ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Προς τη niki. Καλέ λεγε με Μαρίνα. Ακου κυρια Ζέας!!!! Αν δε σ αρέσει το Μαρίνα λεγε με τ άλλο μου όνομα. Θεά!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. eustoxo kai ousiastiko to keimeno sou! kali kiriaki euxomai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Λες και δε ξερουν πως ολοι διαφορετικοι ειμαστε και ολοι τοσο ιδιοι!

    Κομπλεξισμοι παιδί μου!

    Απλα εφευρισκουμε λεξεις οι φιλόλογοι του κωλου για να κρύψουν τη μαλακία-αγαμία τους.

    Εσύ να μην ακους από δαύτα. Σε θελω ηρεμη δύναμη!

    φιλια πολλά αστέρω μου!

    Ο Κούλης του τεταρτου πρεπει να μου μοιαζει...

    φιλιαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Προς τον Leviathan. Τωρα πια πάει κι η Κυριακή καλή εβδομαδα θα σου πω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Προς την Coula.Εγώ δεν ακούω τιποτα εχω του κώλου μου το χαβά. Δε νομίζω να μοιαζεις με τον Κούλη στον τέταρτο γιατί αυτός έχει μουστάκι. Ευχαριστίες και φιλιά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. το αγάπησα το κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Προς Ο/Η Ανώνυμος. Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. κατά κάποιον τρόπο μετάφραση από το diversité. ποικιλομορφία.
    τρέχα γυρευόπουλε με τα Ελληνικά μας.
    καλά τα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Προς Summertime Blues. Φχαριστώ πολύ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.