Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Palabras Aire...



Τη εβδομάδα που πέρασε, στις 4 Αυγούστου, εκτός από την επέτειο της δικτατορίας του Μεταξά, ήταν και τα 50κοστά γενέθλια του Ομπάμα.
Ο Guardian μας έδωσε γι’ αυτό, την εξαιρετική εφαρμογή Barack Obama at 50 - interactive guide. Δείτε την, αξίζει τον κόπο.

Έφυγαν για μπάνια και οι Αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης, θα επιστρέψουν για τη ΔΕΘ. 

Πολιτικές και όχι ποινικές οι ευθύνες για τα υποβρύχια λέει το ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Φέρτε μου γρήγορα μία δραμαμίνη, με ανακατεύει το κούνημα του υποβρυχίου...

Είναι γεγονός η παραπομπή του Άκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά γεγονός είναι και η παραγραφή του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας. Μπορεί τα λεφτά του Άκη μπορεί να είναι βρόμικα, αλλά ο ίδιος, στο τέλος θα τη βγάλει καθαρή.

Κοίτα τώρα πως έχουν τα πράγματα. Αν πας και δηλώσεις το αυθαίρετο θα έρθει το ΙΚΑ και θα διεκδικήσει εισφορές. Οπότε δεν το μετατρέπεις καλύτερα σε τροχόσπιτο;

Διάβασα πως το σχέδιο για το φράχτη στον Έβρο θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση ως τις 20 Αυγούστου. Οπότε όποιος έχει άποψη για το desing καθώς και διακοσμητικές ανησυχίες μπορεί να καταθέσει την πρότασή του.

Τι έγινε; Ακρίβυνε η βενζίνη; Μπήκε τελικά πλαφόν; Τι μαθαίνετε; Αν και δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Το δικό μου αυτοκίνητο, ευτυχώς, καίει μόνο Chivas. 

Αχ, κρίμα δεν πρόλαβα προχθές… Είχαν τις τραπεζικές μετοχές σε τιμή ευκαιρίας. Ήθελα να πάρω μερικές. Κάνουν ωραία ταπετσαρία.

Υποβάθμισε τις ΗΠΑ η Standard & Poor's από ΑΑΑ σε ΑΑ+.
Είναι λογικό μία αμερικανική εταιρία αξιολόγησης να υποβαθμίζει τις ΗΠΑ και να τρέμει η παγκόσμια οικονομία; Γίνεται, αλλά δεν ακούγεται και τόσο λογικό... Μήπως να κοιτάξουμε κάτι στο σύστημα;

Η στήλη Palabras Aire φημίζεται παγκοσμίως για την σοβαρότητά της. Όμως δεν μπόρεσα να αντισταθώ, όσο και να το προσπάθησα. Μόλις το είδα, θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Ιδού!

22 σχόλια:

  1. O λαος δεν ξεχνα,το "αρμεγμα" της τσεπης του απο τα καρτελ δεν ξεχνα οτι ειναι εδω και μηνες απροστατευτος δεν ξεχνα την ακριβεια κι αν αυξησoυν και την τιμη του πετρελαιου θερμανσης απο Οκτωβρη τοτε καλου –κακου ν αναψουν τις μηχανες απο κανενα ελικοπτερακι!!!! Απο σημερα μπορεις να με λες και Ρόζα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαπα, ούτε κι εγώ τις πρόλαβα τις μετοχές :-) πολύ καλή εβδομάδα εύχομαι :-) φιλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά αυτό με τη βενζίνη…Βγαίνει στα κανάλια ο υφυπουργός των Οικονομικών και λέει τσού.
    Βγαίνει μετά από μισή ώρα, ο υπουργός Μιχάλης και λέει ναι.
    Μωρέ άμα υπάρχει ... συντονισμός !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ από Standard γίνονται Poor. Ίσως τώρα να αλλάξει το βιολί απέναντι στους "οίκους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραία παιχνίδια
    θα τα πάρω όλα
    ειδικά εκείνο με την στάνταρντς και πούρς.

    τη βαρέθηκα τη μονόπολη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -θελω το συνεργειο που εκανε την μετατροπη του κινητηρα του οχηματος σου!

    Τα υπολοιπα που αναφερεις παραειναι σοβαρα για το επιπεδο μου και δε τα σχολιαζω....

    Ποσες μειναν ακομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Proton Bank να πάρετε. Σίγουρη τοποθέτησις. Αφήστε που θα έχετε και άνθρωπο στο Λονδίνο να σας φιλοξενήσει, άμα περάσετε καμιά βόλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσπερνώ τα λοιπά ασήμαντα και επουσιώδη για να σταθώ στην κόμη της Φαίης.

    Παντρεύεται τον Γιώργο, γίνεται ευτυχισμένη μανούλα του Γιαννάκη (με συμμετοχή του συγκλονιστικού dna Λιάγκα) και τώρα τολμά να επανέλθει, και μάλιστα off season, στο ξανθό?

    Ηρωίδα! Άπαρτο βουνό! Κάστρο του Ολύμπου!

    Ποια υποβρύχια μου λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Μαρίνα Ζέας
    Τι είπες τώρα βρε alter ego της Λούξεμπουργκ;


    @Leviathan
    Είδες τι χάνουμε για να μην ενημερωνόμαστε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @paezano
    Ναι αγαπητέ. Ο συντονισμός είναι το παν!


    @zouzou
    Πολύ καλό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @δόΧτωρ απαράδεΧτος
    Άμα θες μου βρίσκεται και ένα Moody’s. Ποοοολύ ωραίο παιχνίδι κι αυτό!


    @Evil Chef
    Είναι κάτι φίλοι που έχουν ένα συνεργείο μετατροπών. Από αυτά που τους πας ένα 500 κυβ. και στο φτιάχνουν τούρμπο. Βελτιώσεις το λένε αυτοί. Κάνουν και καλές τιμές.
    Πόσες μείνανε; 8 και σήμερα. Ατελείωτες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Κωνσταντίνος Καντακουζηνός
    Να υποθέσω ότι εννοείται τον φίλτατο Λαυρεντιάδη; Μην μπερδευτώ, διότι ζει και ο τέως εκεί…


    @Hitori Tana
    Αγάπη μου τα υποβρύχια και όλα τα υπόλοιπα τα βάζω για στάχτη στα μάτια. Για να λένε: Πω πω με τι σοβαρά θέματα ασχολείται πάλι η Αθηνά! Το ζητούμενο ήταν από την αρχή η Σκορδά αλλά ας όψεται που δεν θέλω να βγάλω το όνομα της κουτσομπόλας… Ξέρεις οι κακές οι γλώσσες άμα αρχίσουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διακρίνω μια δόση χαιρεκακίας, όμως το πράγμα είναι πολύ πιο σύνθετο. Το '29, όταν οι εθνικές οικονομίες δεν είχαν ακόμη τη διασύνδεση που έχουν σήμερα, το αμερικάνικο κραχ είχε τραγικές επιπτώσεις παγκόσμια. Ποιος ξεχνάει τις Γερμανίδες νοικοκυρές που έβγαιναν με ένα καλάθι μάρκα, για να ψωνίσουν από το σούπερ μάρκετ όλο κι' όλο ένα μπουκάλι γάλα. Η τιμή του οποίου όταν έβγαιναν από το μαγαζί είχε αυξηθεί σε σχέση με τη τιμή που το είχαν αγοράσει. Αν στις μέρες μας φτάσουμε σε κατάρρευση πχ του δολαρίου, τούτη πιθανότατα θα συμπαρασύρει οτιδήποτε άλλο, από το Ευρώ μέχρι το Ελβετικό φράγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέρα από πλάκες ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό. Όταν στηρίζεις την ανάπτυξη σου σε δανεικά κάποτε αυτό συμβαίνει. Και μιλάω για την παγκόσμια οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμείς δεν κάναμε τίποτα, αν έγινε κάτι το έκαναν οι άλλοι. Συγχαρητήρια στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και μετά αναρωτιούνται γιατί τους μουτζώνουν οι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aνδρέας Π. Φάληρο09 Αυγούστου, 2011 13:19

    Ώστε μόνο για την περίοδο της ΝΔ υπάρχουν ευθύνες; Οποία έκπληξις! Κατά τα άλλα περιμένουν να τους πάρουμε στα σοβαρά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλημέρα!
    στο ιδού! δε βγαίνει τίποτε. γιατί άραγε;
    τραπεζικές μετοχές; άμα τις κρατήσεις πολλά πολλά χρόνια μπορεί το δισέγγονό σου να τις πουλήσει για αντίκες! όλα έχουν μια αξία κάποια στιγμή στο χρόνο.
    για φράχτες ρωτήστε το http://nassispage.blogspot.com/ δε θα σας απαντήσει άμεσα γιατί είναι διακοπές αλλά είναι το μοναδικό άτομο που ξέρω που ερωτεύτηκε ένα φράχτη στο πράκτικερ και πήγαινε συνέχεια να τον κοιτάζει...-αυτά άμα δεν έχεις κήπο!-
    δηλαδή να κάνουμε τα αυθαίρετα κινούμενα κάστρα;-βλέπε ταινία «Κινούμενο Κάστρο» (Hauru no Ugoku Shiro). Πω πω πάλι τρυκ και μαγείες φιουξ! Βέβαια οι Ελληνάρες παρ' όλο που μαστίζονται από "αναπηρίες" και ζουν με μια συνταξούλα μόνο(μπόνους), μυαλό δεν τους λείπει όλο και κάτι θα κατεβάσει η κούτρα.
    Για γενέθλια δεν ξέρω τίποτα. Τούρτα δεν έφαγα -μήπως κάποιος άλλος;
    Σούπερ ντούπερ φιλάκι
    ΥΓ καλό καλό όπως πάντα!! εμένα το δικό μου καίει José Cuervo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η διακοπή της αγανάκτησης,μου θυμίσε την ιστορία του ΑΣΤΕΡΙΞ στην οποία πηγε ο Καισαρας να καταλάβει την Αγγλία...
    Κάθε που πολεμούσαν Αγγλοι και Ρωμαίοι,μόλις πήγαινε 5 η ώρα,οι Άγγλοι σταματούσαν για τσάι.Οπότε ο Καίσαρας άρχιζε να πολεμάει στις 5 με αποτέλεσμα να κατακτήσει την Αγγλία...

    Το τελευταίο σου λινκ δεν ανοίγει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Γιώργος Βλαστός
    Άρα, φρονείτε ότι, το πρόβλημα θα γίνει περίπου τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @dmpoumpa
    Λες να ήρθε ο καιρός να σταματήσει αυτή η κακή συνήθεια των δανεικών;


    @ξένος
    Με εξαίρεση τον θείο μου.


    @Aνδρέας Π. Φάληρο
    Αλήθεια, υπάρχει ακόμα κόσμος που τους παίρνει στα σοβαρά; Εκτός από τον θείο μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Summertime Blues
    Βέεεεβαια, γενέθλια… Το πάρτι του προέδρου έγινε στη γενέτειρά του, στο Σικάγο και οι προσκεκλημένοι πλήρωναν το αντίτιμο της εισόδου τους αξίας από 50 έως 35.800 δολάρια το άτομο. Για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του το Νοέμβριο του 2012. Να υποθέσω cuervo κίτρινη, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Πιπεράτος
    Ώου! Τι μου θυμίσατε, θα έλεγα, με τον Αστερίξ στους Βρετανούς! "Και τώρα ευχαρίστως θα έπινα ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με φρυγανιές"!
    Το λινκ σε μένα εμφανίζεται. Καλά δεν είναι τίποτα σοβαρό, μη φανταστείς αλλά για την περίπτωση που έχεις την περιέργεια στο παραθέτω:

    http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_lp1s9cVYcr1qi7eweo1_1280.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJ6IHWSU3BX3X7X3Q&Expires=1312989265&Signature=fvIVigzgb5aR%2FE5ppXw%2Bx6jwJ78%3D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.