Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Palabras Aire...



Το 1949 στην ταινία του Νίκολας Ρέι "Knock On Any Wood" ο Τζον Ντέρεκ λέει τη φράση "Ζήσε γρήγορα, πέθανε νέος και άφησε πίσω σου ένα ευπαρουσίαστο πτώμα". Έκτοτε μεγάλη μερίδα του star system και κυρίως εκείνη που αφορά τη ροκ μουσική, έκανε τα πάντα για να ακολουθήσει κατά γράμμα τη συμβουλή του Ντέρεκ, αφήνοντας πίσω της μια σειρά καλοδιατηρημένων πτωμάτων.
Το απόγευμα του Σαββάτου η Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της.
Το Rehab θα μπορούσε να είναι το soundtrack της ζωής της.
Κρίμα...

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ λίγες ώρες πριν την επίθεση ανέβασε στο Facebook Μανιφέστο προετοιμασίας "χριστιανικού" πολέμου, για την "προστασία της Ευρώπης απέναντι στην μουσουλμανική απειλή".

Στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (49,2%) και 5.484.000 γυναίκες  (50,8%).
Δηλαδή με το νέο δάνειο παίρνουμε περίπου από 10.000 το κεφάλι. Όχι;
Τώρα που "λεφτά υπάρχουν", δεν διοργανώνουμε μία Ολυμπιάδα και ένα Μουντιάλ να έρθουμε στα ίσα μας;

Ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου δεσμεύτηκε για την τήρηση των μέτρων του Μεσοπροθέσμου από μεριάς της Ελλάδας. Οι κκ. Μπαρόζο και Ρομπάι που στέκονταν δίπλα του, έδειξαν αυτοσυγκράτηση και δεν χαμογέλασαν.

Αυτό που λένε πως τα λεφτά αλλάζουν τον άνθρωπο, τελικά δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο είπε: "Έπιασαν τόπο οι θυσίες του λαού", "Δίνουμε μάχη καθημερινώς", "Διεκδικήσαμε το δικαίωμα στην ελπίδα". Δηλαδή ακριβώς τα ίδια που μας έλεγε και πριν. Copy-paste!

Η Μέρκελ πήρε αποστάσεις από τις προτάσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Είναι αυτό που λέμε "μακριά κι αγαπημένοι".

"Αγάπη μου πήγα με τρεις γυναίκες" ομολόγησε στη γυναίκα του ο Στρος Καν. Κάτι μου λέει πως η Αν Σενκλέρ θα προτιμούσε να είχε ακούσει από τον σύζυγό της το: «Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά».

Μαθαίνω ότι άκαρπη ήταν η συνάντηση ταξιτζήδων – Ραγκούση. Δηλαδή τι πάει να πει άκαρπη; Ότι η μία πλευρά εκτόξευε εναντίον της άλλης τα πάντα εκτός από καρπούς;
Γιατί εγώ τώρα, έχω την αίσθηση ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν θα βρει ποτέ στη ζωή του ταξί;

Ερώτηση κρίσεως: Τι πιστεύετε ότι θα ήταν σήμερα η Χίλαρι Κλίντον αν δεν υπήρχε ο αμαρτωλός λεκές στον καναπέ του οβάλ γραφείου, όταν ήταν ο άντρας της πλανητάρχης;

26 σχόλια:

  1. Δατς γουατ-χαπενς γουεν γιου ντονγκο του-ριχαμπ...ε'ι΄μι-μπε'ι'μπι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @litsa
    Γες ντίαρ Λίτσα, γιου αρ ράιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα για την Winehouse. Αλλά προς τα εκεί πήγαινε ... Για το μόνο που με πειράζει ήταν ότι ήταν 27 χρονών και ότι ήταν διάσημη και επηρέαζε νέους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @niki
    Για τους επηρεασμούς, τις διασημότητες κ.λπ. πήγαινε να διαβάσεις και αυτό:
    http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2011/07/amy-winehouse-vs-william-shakespeare.html
    Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουμε και λέμε.
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταιει για όλα...
    2. Η Χίλαρι θα ασχολιόνταν με το νοικοκυριό.
    3. Δε μου λες μαρή εισαι μέσα τωρα; Σε πρόλαβα; Για τόκλεισες και πήγες για υπνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα για την Amy. Ήταν μεγάλο ταλέντο. Πένθιμη μέρα το Σάββατο. Νεκροί και 92 αθώοι άνθρωποι στη Νορβηγία. Μαζί και τα δικά μας τα χάλια, κι όσα έχουμε χάσει πια για τα καλά, δεν ξέρεις για ποιό πράγμα να πρωτοπενθήσεις...

    @Μαρίνα Ζέας
    Μάλλον δεν τη πρόλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδες τελικά; Λεφτά υπάρχουν !!! Χαχαχαχα, απλά δεν είναι δικά μας, είναι δανεικά! LoL, Αθάνατη Ελλάδα, μετατόπισες το πρόβλημα για την επόμενη γενιά. Οι πατεράδες μας, μας παραδώσαν χρέος 350 δις, εμείς θα παραδώσουμε στα παιδιά μας 700 δις. Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πω..πέρα από τις μαλακίες...
    Πολύ πένθος αυτό το σ/κ.
    Δε το χωράει ο νους μου αυτό που έγινε στη Νορβηγία. Ο τύπος ξεκλήρισε μια ολόκληρη γενιά μελλοντικών ηγετών. Και αυτό ακριβώς ήθελε να κάνει.
    Τραγικό.
    Ας ελπίσουμε ότι δε θα βρει μιμητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σκεψου το εξης σκηνικο: εισαι ηδη διακοπες σε μερος, οπου περνας ολη σου την ωρα στην παραλια, μετα για φαγητο, μετα για μπανιο απογευματινο, μετα για αραγμα για καφε, μετα βραδυνο μπανακι, και εξω βολτουλα... δεν εχεις δει ειδησεις δεν εχεις διαβασει εφημεριδες για μερες. Και σου λενε ολα αυτα τα νεα που εγραψες... θα ασχολιοσουν παραπανω απο 5 λεπτα?

    αυτο το ερωτημα με ταλανιζει εμενα... και πραγματικα θα ηθελα να ειμαι στην παραπανω φαση οπου οι μερες της εβδομαδος ειχαν πια χαθει και ηξερες μονο οτι ειναι μερα, μεσημερι, απογευμα, βραδυ, πεινας ή θες παγωτο...γιατι ολα τα υπολοιπα μπορουσαν να περιμενουν απο Σεπτεμβρη.

    Lonely

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυπητερά νέα αυτό το σουκου :(
    Και μην ξεχνάμε και τι γίνεται αυτή τη στιγμή σε Σομαλία και ανατολική Αφρική, με χιλιάδες να πεθαίνουν πεινασμένοι.

    Τι να πω..σκατοπλανήτης.... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτο το σκ ειχαμε για αλλη μια φορα δυσαρεστες ειδησεις... ποσο κριμα για ολους αυτους τους ανθρωπους..

    δυστυχως η Αmy ηξερε που βαδιζε.. και ειναι τοσο κριμα που δεν εκανε τιποτα για να το αποφυγει.

    οπως και αν χει στεναχωρεθηκαμε πολλοι και με αυτη την ειδηση.

    σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου.

    οσο για τη Χιλαρι, ετσι οπως τη κοβω μαλλον θα εκανε φιλανθρωπιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στη Νορβηγία οι ακροδεξιοί δολοφονούν τους σοσιαλιστές. Στην Ελλάδα... στηρίζουν την κυβέρνηση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «Εις εμοί μύριοι, εάν άριστος ήι», είπε ο μεγάλος Εφέσιος και ο παράφρων το παρέφρασε σε, «ένα άτομο με πίστη είναι ίσο σε δύναμη με 100.000 που έχουν μόνο ενδιαφέροντα».Τα θηρία σκοτώνουν για να φάνε, τα ανθρωπόμορφα κτήνη για τα «πιστεύω» τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακροδεξιός ο δράστης. Τι μου λες; Κάνουνε τέτοια οι φασίστες; 1995 στην Οκλαχόμα ένα ακροδεξιό ανθρωποειδές εκτέλεσε 150 αμάχους. Τώρα αυτό το κτήνος που δεν του άρεσαν οι μετανάστες εκτέλεσε 92 ανθρώπους ηλικίας 14 - 25. Ποτέ πια φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Γιώργο Βλαστέ, βασικά είναι παράφραση ρήσεως του Τζον Στιούαρτ Μιλλ (στο περίπου δηλαδή): http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?9267-What-did-John-Stuart-Mill-say-again

    Η Χίλαρυ θα ήταν αυτό που είναι και σήμερα: μια κακιασμένη θεία από το Αμέρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολα ειναι τοσο υπεροχα! Τι αλλο θα μπορουσε να ζητησει κανεις απο αυτη τη ζωη παρα μια επαναληψη των ευτυχισμενων καθημερινων φαινομενων!
    Ειμαι απολυτα ικανοποιημενη και πληρης που κατοικω στον αξιολατρευτο πλανητη Γη!

    Μια γουλια νερο να δροσιστω,γιατι κανει...ζεστη!!!!

    Φενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Μαρίνα Ζέας
    Δεν με πρόλαβες και ούτε σήμερα θα με προλάβεις. Μην κάνεις καν τον κόπο μα μπεις. Θα κάνω μπέιμπυ σίτινγκ στα μωρά των ανηψιών μου γιατί έχουν κάπου να πάνε.


    @zouzou
    Τι να σου πω… Έχω κι εγώ το προσωπικό μου πένθος…


    @paezano
    Ένα lol μας έμεινε αλλά οσονούπω θα μας το κόψουν κι αυτό.


    @nefelokokkugia
    Έχω φρίξει Νεφέλω μου. Ειδικά το μεσημέρι που άκουγα στις ειδήσεις το προφίλ του τύπου.


    @Lonely
    Για να είμαι ειλικρινής, αν ήμουν στην φάση που περιγράφεις, μόνο το θέμα της Νορβηγίας θα με απασχολούσε και αυτό (και δεν με τιμάει καθόλου που το λέω) από περιέργεια για το ποιόν του δράστη.


    @Hitori Tana
    Σκατοπλανήτης. Συμφωνώ. Γι’ αυτό κοίτα να παντρευτείς για να έχουμε και κάτι ευχάριστο να λέμε…


    @ΕΚΦΡΑΣΟΥ
    Έχεις δίκιο για την Έιμι. Το τραγικό ήταν στην Ουτόγια.


    @olga pieridi
    Ενδιαφέρουσα παρατήρηση, με πολλά υπονοούμενα…


    @Γιώργος Βλαστός
    Ο Ηράκλειτος ήταν αυτός, Βλαστέ μου;


    @io
    Τέτοια κάνουν. Και το χαίρονται. Και επαίρονται για το ότι είναι τα μοναδικά χειρότερα τέρατα μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.


    @Κωνσταντίνος Καντακουζηνός
    Μια κακιασμένη θείτσα από το Αμέρικα που όμως θα καθόταν σπίτι της και θα έφτιανε μηλόπιτες αντί να παριστάνει την υπουργό.


    @Φενια
    Τουλάχιστον, Φένια μου, εκεί που ζεις το νερό της βρύσης είναι πόσιμο; Γιατί στο Άργος μου έχει φύγει η μέση να κουβαλάω μπουκάλια και μπετόνια. Τώρα βέβαια, πάλι καλά να λέω που υπάρχουν και μερικά χωριά εδώ γύρω που έχουν καλό νερό και παίρνουμε γιατί σε άλλα σημεία του πλανήτη ούτε αυτή την πολυτέλεια έχουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Κωνσταντίνε Καντακουζηνέ,
    Φυσικό είναι, που να τον γνώριζε τον Ηράκλειτο; Σας ευχαριστώ για την επισήμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και άλλο δάνειο, 109 δις, επιτοκίου 5% και διάρκειας 30 ετών. Αισιόδοξα το χρέος θα ακουμπήσει 200% του ΑΕΠ. Βουλιάξτε μας και άλλο στο βούρκο του χρέους! Μπορείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και εκεί που κρεμιόμασταν από ένα λεπτό σκοινί, έτοιμο να κοπεί, πάνω απο τον γκρεμό, να σου και μας πέταξαν ένα πιο χοντρό. Ετσι λοιπον σωθήκαμε. Βέβαια,το σκοινί δεν είναι τσάμπα, έτσι; Το πληρώνουμε. Και θα το πληρώνουμε για όσο καιρό το κρατάμε. Τώρα λοιπόν πανηγυρίζουμε... Καλά κάνουμε. Αρκεί μην το παρατραβήξουμε στην διασκέδαση και κροταλίσουμε τα δάχτυλα και των δυο χεριών μας αναφωνώντας ωπα αφήνοντας το σκοινί. Εν τω μεταξύ μετά τα μπάνια του καθησυχασμένου πλέον και ευχαριστημένου λαού, έρχεται ο Σεπτέμβρης. Και τι μας φέρνει; Τα γνωστά και χιλιοειπωμένα love letters της εφορίας ...ή νόμιζες ότι θα την γλιτώναμε έτσι με την τρελή χαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αθηνα μου δεν ειναι κακο αυτο που γραφεις...ειναι η απολυτη αληθεια. Αυτη η ξεγνοιασια που μας φευγει καποια στιγμη λιγο αποτομα ειναι φαρμακι και μαχαιρι μαζι. μεγαλη πληγη προσωπικα τη βρισκω, και ισως φετος περισσοτερο απο καθε χρονια την αποζητω αυτη τη φαση... που δε σε νοιαζει τιποτα παραπανω απο το ποσα παγωτα θα πεις οτι εφαγες στο σχολειο το Σεπτεμβρη και ποσα μπανια εκανες....

    Lonely

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @dmpoumpa
    Ότι μπορούνε, μπορούνε. Μην τους προκαλείς και συ ρε Μπούμπα.


    @ξένος
    love letters; Αχ καλέ τι ωραία που τα λέτε!


    @Lonely
    Προτίθεμαι να το κάνω αυτό (ιδιαίτερα με τα παγωτά) από τις 17-8 έως τις 4-9.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όλα καλά κι όλα ωραία, ταξί πουθενά -για την ώρα.
    μόλις γύρισα από σινεμαδάκι "αφεντικά για σκότωμα", αρκετό γέλιο.
    Αύριο της αγίας Παρασκευής, σήμερα ολονυκτία μπας κι ανοίξουν τα ματάκια μας. Πιο καλά στην Τσαγκαράδα στο Πήλιο, πιο εξοχικά, αλλά και αλλού στην Ελλάδα.
    Στέλνω χαιρετισμούς, και γλυκό μάκια.
    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Χίλαρι πάντως εδώ θα ήταν πάλι τρώγοντας μας τα πετρέλαια...Στεναχώριες για λεκέδες σε παντελόνια είναι για φυσιολογικούς ανθρώπους και όχι για βαμπίρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Πιπεράτος
    Ναι, έχεις δίκιο. Σιγά μη την γλυτώναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.