Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Palabras Aire...


-Μπαμπά γιατί η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα;
-Γιατί, παιδί μου, μακροπρόθεσμα κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι θα επιζήσουμε.

Πάλι εθνική συστράτευση ζήτησε ο ΓΑΠ. Και που το περίεργο; Δηλαδή τι να ζητούσε; Εθνικό χαβαλέ;

Συναίνεση ζήτησε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως τις προηγούμενες ημέρες η Ντόρα κι ο Κυριάκος. Πως χαίρομαι όταν βλέπω οικογένειες μονοιασμένες!
Μετά την έκκληση του επίτιμου για συστράτευση, τι ελπίδα έχουμε να γλιτώσουμε τις πρόωρες εκλογές και τη χρεωκοπία;

Με όλη αυτή την συναινεσιολογία των τελευταίων ημερών, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά οι μόνοι των οποίων δεν ζητείται η συναίνεση είναι οι πολίτες.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ανοιχτός σε προτάσεις για τη σωτηρία του τόπου. Αν έχετε καμιά καλή ιδέα...

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών που είναι και φαβορί για το ΔΝΤ είπε ότι ο χρόνος της Ελλάδας τελείωσε. Η υπομονή να δεις...
Επειδή, ως γνωστόν, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, απορώ γιατί δεν προτείνουμε ο επόμενος επικεφαλής του ΔΝΤ να είναι Έλληνας. Νομίζω ότι αυτή την εποχή είναι διαθέσιμος ο… Αλογοσκούφης!

Ο Ραγκούσης διευκρινίζει ότι η τρόικα ουδέποτε ζήτησε απολύσεις από το δημόσιο. Σωστό. Ζήτησε απλώς να περιοριστεί το κόστος, κοινώς μπορούμε να τους κρατήσουμε απλήρωτους.
Στην κυβέρνηση, πάντως, έχουν "ξεκάθαρη" θέση στο ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο. Θα τους απολύει ο Παπακωνσταντίνου και θα τους επαναπροσλαμβάνει ο Ραγκούσης.

Μίκης: "Άκυρο και αντισυνταγματικό το μνημόνιο". Και πως θα πληρωθούν μισθοί; Με συναυλίες;

Στο 14% η μείωση των μισθών στον ΟΠΑΠ. Τό' βλεπες, τό' παιξες;

Aυτές οι συναντήσεις του Γιώργου με τους πολιτικούς αρχηγούς μπορούν άνετα να γίνουν και με τα βίντεο των προηγουμένων. Τα ίδια θα πουν, τα ίδια θα δηλώσουν φεύγοντας.

Να πουλήσουμε τώρα τις ΔΕΚΟ που είναι φθηνές, λένε οι φωστήρες της κυβέρνησης. Με τέτοια πτώση στις μετοχές είναι πράγματι ευκαιρία. Για να αγοράσεις.

Απέτυχε και το μέτρο με τις αποδείξεις. Σώωωπα… Τέτοιο ευφυές μέτρο και να αποτύχει;
Αφού μόνο με τις αποδείξεις από το σούπερ μάρκετ (που έτσι κι αλλιώς χτυπάει απόδειξη) έκανες την δουλειά σου πως θα χτυπιόταν η φοροδιαφυγή;

Αν υπάρξουν νέα μέτρα δεν θα είναι πλέον σκληρά, θα είναι οι ακραίες φαντασιώσεις του Ντομινίκ.

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Προσοχή μην κόψουμε κανένα δάχτυλο, εντάξει;

26 σχόλια:

  1. Κακό πράγμα η μνήμη... Θυμάμαι κάτι κατηγορηματικές εξαγγελίες (όχι πολύ παλιά, το 2009) του τύπου "Κανένας νέος φόρος δεν θα επιβληθεί...", έλα όμως που ξεχνάω ποιος ακριβώς από τους υποψηφίους τις έκανε. Μήπως έχω πρόβλημα;
    Πείτε μου, αγαπημένη, μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να προτεινω ανθρωποθυσιες ιδιωτικων υπαλληλων προκειμενου να εξασφαλιστουν ΠΛΗΡΩΣ οι θεσεις εργασιας στο Ιερο Δημοσιο. Μου ηρθε ομως κι αλλη ιδεα! Συνταγματικη απαγορευση της ατομικης ιδιοκτησιας (με μονη εξαιρεση τους δυο-τρεις-τεσσερις χιλιαδες υπαλληλους της βουλης, τον Φωτοπουλο και τον Βοσκοπουλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανδρέας Π. Φάληρο23 Μαΐου, 2011 09:27

    Αν η φοροεπιδρομή οδηγούσε στην ανάπτυξη το καταλαβαίνω, αλλά το να παίρνουν λεφτά από Έλληνες για τις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων???? Και οι τεμαχιστές των εθνών καραδοκούν με την 5η φάλαγγα έτοιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Αθηνά.
    Έγραψες πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην το παιδεύουμε, ας πάει η ΓΕΝΟΠ και οι άλλες ΔΕΚΟ να διαπραγματευτούν με την τρόικα ή όποιους άλλους επιθυμούν να μας δανείσουν. Αντε για να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ό,τι νά'ναι!

    Η Γαλλίδα υπουργός φαντάζομαι ότι θα ξεσκίζεται με τεκνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη ρε Παπακωνσταντίνου, αλλά γι' αυτά τα μέτρα που παίρνεις χρειάζεται να έχεις βγάλει και πανεπιστήμιο σχετικό με τα οικονομικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσείς που δεν καταλαβαίνετε ότι έρχεται η τιμωρία σας, βάλτε κι άλλους φόρους. Κοιτάξτε στην Ισπανία την πτώση σας. Κοιτάξτε κηφήνες τα άδεια ταμεία του κράτους που εσείς αδειάσατε ! Το τέλος σας ήρθε. Τραβάτε να δουλέψετε ! Ανάξιοι καταχραστές των κόπων έντιμων ανθρώπων ! Φορολογία στη βλακεία και στην αναξιότητά σας έπρεπε να θεσπίσετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Γιώργος Βλαστός

    Είπαμε, αγαπητέ, η μνήμη στην Ελλάδα καρατάει όσο τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ξένος

    Καλέ, για όνομα! Μην τους βάζεις ιδέες...

    @Ανδρέας Π. Φάληρο

    Πλήρωσε τώρα τους φόρους που σου αναλογούν και μη γκρινιάζεις γιατί μάλλον κωφεύουν όλοι αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @nefelokokkugia

    Ευχαριστώ. Κάτω οι κάργιες!

    @zouzou

    Πες το ψέμματα... Τι μας ταλαιπωρούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @the elf at bay

    Εννοείται διότι όπως λέει και ο σοφός λαός: "Το τεκνον μετά του ωφελίμου".


    @Μαρίνα Ζέας

    Ναι παιδί μου, όλοι αυτοί γιατί νομίζεις ότι έβγαλαν την Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπως λέγαμε το Οικονομικό στα χρόνια μου;
    Για να σου παίρνουνε τώρα τα μέτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @dmpoumpa

    Πες κι άλλα, πες κι άλλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @the elf at bay

    Χμ, μάλλον άκυρο αυτό με την Λαγκάρντ και τα τεκνά. Από ότι είδα σε μια πιό προσεκτική ματιά που τις έριξα σε δελτίο ειδήσεων μου φαίνεται ότι κι αυτή καμαριέρες κυνηγάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. o Mίκης συνεχίζει να είναι πηγή έμπνευσης :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πραγματικα οσο καλοπιστος και να θελω να ειμαι,οταν βλεπω σε μια ηδη αποτυχημενη πολιτικη να απαντα ο Παπανδρεου παλι με την ιδια αποτυχημενη συνταγη και τα μετρα που διελυσαν την κοινωνια τοτε συγχωρηστε με αλλα ο ρολος του ειναι παρα πολυ υποπτος...Δεν υπαρχει καμια λογικη σε αυτα που κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @mahler76

    Μπράβο χρυσέ μου! Πες τα εσύ γιατι εγω δεν θέλω να τα σκαλίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @paezano

    Που να καταλάβεις και συ ο αδαής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγώ το έχω πεί πολλές φορές. Από τότε που έγινε υπουργός του Μητσοτάκουλα, έκαψε εγκέφαλο και αυτό φαίνεται σε αυτά που λέει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι, γι' αυτό τώρα πετάει "σπίθες"...
    Μη γράφεις το όνομα του επίτιμου. Θα ξαναπέσει ο βλόγερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ λέω να μη γίνει τίποτα, ούτε συναινέσεις ούτε τίποτα, να μείνουμε όπως είμαστε, μία ωραία ατμόσφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ναι γλυκειά μου, τι τις θέλουμε τις συναινέσεις; Εμείς έτσι κι αλλιώς έτσι όπως έχουμε καταντήσει ούτε οι ενέσεις δεν μας σώζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με τον ΓΑΠ έχω ανοίξει από χρόνια αλληλογραφία, αλλά one way! Εγώ του γράφω κι αυτός ΜΕ γράφει. Και τι δεν τού'χω γράψει από τότε που ήταν αντιπολίτευση (τον έβλεπα να έρχεται ο ...μπιπ!), μιά φορά δεν πήρα ούτε ένα "ευχαριστώ για τη γραφή", έτσι για να ξέρω ότι το διάβασε. Προφανώς κάποιοι παρακοιμώμενοι τα διαβάζουν και μετά "delete" (για να μην υποθέσω ότι το "delete" προηγείται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Heliotypon

    Έλα τώρα, εδώ έχουν κάνει delete στη χώρα στις επιστολές σου δεν θα κάνανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάποτε διάβασα ένα βιβλίο με τίτλο: "The Peter Prescription" (το έχω ακόμη). Εκεί περιγ΄ραφεται ένα φαινόμενο που λέγεται "The level of incompetence". Το ζουμί είναι ότι μπορεί κάποιος να είναι ικανότατος για διάφορες δουλειές, ΜΕΧΡΙ ένα επίπεδο ιεραρχίας (ή υπευθυνότητας). Αν τον προβιβάσεις σε μιά ψηλότερη θέση μπορεί να αποτύχει οικτρά! Ο ΓΑΠ θα μπορούσε, ίσως, να είναι ένας πολύ καλός τμηματάρχης τράπεζας ή υπουργείου. Με τα λαπτόπια του, τις ξένες γλώσσες του (μόνο τη δική μας δεν έμαθε), τη οργάνωσή του. Αλλά πρωθυπουργός, μωρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Heliotypon

    Δεν φταίει παιδί μου ο ΓΑΠ, η μαμά του φταίει. Αυτή είχε λυσσάξει να δει το καμάρι της πρωθυπουργό. Και η τάση της οικογενειοκρατίας, φταίει, που διατηρούμε ως πολίτες και ως άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.