Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Palabras Aire...


Άραγε η λέξη "τζιτζιφιόγκος" που χρησιμοποίησε ο Δ. Ρέππας πως μεταφράστηκε στην τρόικα;

Το Spiegel γράφει πως η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ. Η πληροφορία διαψεύστηκε από όλους με οργή και γελάκια.
Noμίζω πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και τι σημαίνει το δημοσίευμα του Spiegel.
Και επειδή το Spiegel δεν είναι έντυπο της πλάκας, ας βρούμε ποιος υψηλόβαθμος παράγοντας τους έδωσε την πληροφορία. Διότι κάτι τέτοιο το γράφεις μόνο από πηγές που εμπιστεύεσαι.

ΓΑΠ: "Προβοκάτσια και σεναριολογία στα όρια της εγκληματικότητας". Για το δημοσίευμα του Spiegel φυσικά.

Σενάρια για το Σένγκεν, σενάρια για τη δραχμή, θεωρητικά σε δύο χρόνια για να πας Ιταλία μπορεί να θέλεις βίζα και συνάλλαγμα

Να δείτε που στο τέλος θα πάει η Γερμανία στη δραχμή και θα αφήσει όλους τους άλλους στο ευρώ.

Ανταλλάσσω χρυσό (κόσμημα, δόντια), ασήμι και ευρώ με δραχμές στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Τελικά τι συζητήθηκε στη σύσκεψη του Λουξεμβούργου, στην οποία συμμετείχε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου; Εκτός και αν μαζεύτηκαν για να δουν τον Παναθηναϊκό.
Παπακωνσταντίνου: "Δεν ετέθη και δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ, στο Λουξεμβούργο συζητήθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας".

Κατά τον Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο συζητήθηκε ο δανεισμός της Ελλάδας το 2012-13, κοινώς η μεγαλύτερη τράκα που έγινε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ποτέ τόσο λίγοι δεν χρωστούσαν τόσα πολλά σε τόσους πολλούς.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ήθελε να δοθεί το όνομά του σε ένα μεγάλο στάδιο της Ιταλίας, ας πούμε στο Σαν Σίρο. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσε να μετονομαστεί το Κολοσσαίο αλλά φοβάται μην τον πούνε ματαιόδοξο.
Του έχω μια καλύτερη πρόταση. Για να τον τιμήσει, όχι μόνο η Ιταλία, αλλά και όλος ο κόσμος, ας πάρει το όνομά του το επόμενο θαυματουργό φάρμακο τύπου βιάγκρα.
Φαντάζομαι ήδη τις διαφημίσεις: "Τα πάντα σηκώνει, το χάπι Μπερλουσκόνι".

Σύμβουλος της Μέρκελ θεωρεί "χρήσιμη" την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ναι, οι Γερμανοί παραμένουν φίλοι μας.

Δόξα στην τρόικα που δέχθηκε να χρηματοδοτηθούν το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ λόγω έκρηξης της ανεργίας. Βέβαια ο όρος είναι να μην υπάρχουν εργαζόμενοι ως το 2015.

Αν ο ΓΑΠ δοκιμάσει να επαναλάβει την Τετάρτη τις δηλώσεις του για τη ΔΕΗ, μπορεί και να μην το καταφέρει. Αρχίζει η απεργία της ΓΕΝΟΠ...

Βγήκε ο Γιακουμάτος και είπε ότι μόλις βλέπει τον Κωστάκη τον κουρασμένο αλλάζει δρόμο για να μην τον συναντήσει.
Βέβαια, από τα λεγόμενα του, είχε καταλάβει από την εποχή που κυβερνούσε ο Κωστάκης ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν επικίνδυνη.
Αλλά πώς να παρατήσεις την υπουργική καρέκλα ή την βουλευτική καρέκλα; Και αν οι καρέκλες αυτές που είχαν συνηθίσει να κάθεται ο Γιακουμάτος πάνω τους πάθαιναν καμιά ψυχολογική στέρηση; Για τέτοια ήμασταν; Να τρέχουμε σε ψυχιάτρους τις καρέκλες;

Αν τελικά κλείσει το Χαμόγελο του Παιδιού θα είμαστε όλοι για κλάματα...

22 σχόλια:

  1. Άντε άργησες σήμερα και βιάζομαι. Κοίτα τι βρήκα η κουλή και σου γράφω αντί άλλου σχολίου για το Spiegel, τη χρεοκοπία και το γερμανικό Υπ. Οικονομικών. Σου παραθέτω την αναφορά που ακολουθεί και ανήκει στον Ιωάννη Πετράκη, υπαστυνόμο του Κιλκίς, ο οποίος στις 7 Απριλίου 1923 αναφέρει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα εγγράφως:
    "Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς.Κράζων δε σταθήτε, ρε πούστηδες, και απαντησάντων κλάστε μας τ΄αρχίδια, απέδρασαν"
    Ιωάννης Πετράκης
    Το κατάλαβες αγάπη μου;
    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρίνα Ζέας
    Ναι κάτι έπιασα, του τύπου: Ω ρε Μήτσο. Είναι πολλά τα λαμόγια τελικά!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. An skeutoume to ti mas edose to euro,kai auta pou pernaei o kosmos simera den tha einai kai asxima. Mpikame sto euro me psemata,me tin draxmoula oloi trogame kai eixame na kapsoume kai sta mbouzou kia.Prepi na katalaboume oti to xreos mas den plirone te me to na koboume mistous kai sintakseis.Auto to ka noume yia ta matia ton daniston mas na mporoume na pernoume tis alles doseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άχου, χίλια συγγνώμη, αλλά είμαι καινούργια στο διαδύκτιο και δεν ξεύρω να διαβάζω τη γλώσσα που γράφετε και ως εκ τούτου δεν δύναμαι να σας απαντήσω. Κρίμα γιατί είμαι σίγουρη ότι θίγετε ενδιαφέροντα ζητήματα... Ίσως, όμως, κάποιος άλλος σχολιαστής που ξέρει από αυτά να το κάνει αντί εμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό ηταν το δημοσίευμα αγαπητή μου, μπας και καταλάβουμε το διακύβευμα. Το πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα, απο τη σημερινή-βαριά- πραγματικότητα δεν το έχουμε καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως δεν έχουμε καταλάβει, πως χειρότερη από μια κυβέρνηση που συζητά μυστικά όλα τα ενδεχόμενα- λες και θα έπρεπε να τα δημοσιοποιεί- είναι μια κυβέρνηση που συζητά μυστικά τα ανταλλάγματα για ένα... ροζ dvd. Πόσο γρήγορα ξεχνάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει βρε παιδιά όλα αυτά, αλλά ανακοίνωση του Υπ.Οικονομικών λίγο πριν τα μεσάνυχτα; Τελικά αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι το εξπρές του μεσονυχτίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην ανησυχείτε οι μυστικές συναντήσεις γίνονται πάντοτε για το καλό μας. Όταν εμείς οι άσχετοι κοιμόμαστε αυτοί δουλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον.
    Το δικό τους μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μας παίζουν στα δάχτυλα οι δανειστές μας. Άξιοι της τύχης μας είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανδρέας Π. Φάληρο09 Μαΐου, 2011 01:14

    Ο κ Στρος Καν με τα όσα δήλωνε στο Canal Β, δεν είχε επίγνωση ότι υπονόμευε ευθέως τον πρωθυπουργό? Οτι αποσταθεροποιείται η ίδια η κυβέρνηση που ανέλαβε την ευθύνη, αλλά και το πολιτικό κόστος, να υλοποιήσει τη "συνταγή" τη δική του? Ακόμα να δεχθούμε ότι είναι τελείως ηλίθιος,δεν θα ήταν και πάλι αυτονόητο να αποφύγει να πεί τα όσα είπε σε εκείνη τη περιβόητη συνέντευξη? Είναι και πάλι αυτό το απόσπασμα που παιχτηκε στην εκπομπη του Λαζόπουλου Και το επίσης μεγάλο ερώτημα είναι γιατι αυτό να παιχτεί ΤΩΡΑ! Τι άλλο να πώ. Όλη αυτή η ιστορία είναι ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Γερμανοί έχουν καταλάβει οτι από 'δω και πέρα θα μας παρέχουν συνεχή πακέτα στήριξης και δεν θέλουν να πληρώσουν. Δεν τους ενδιαφέρει ποιες θα είναι οι συνέπειες μιας αναδιάρθρωσης για τους Έλληνες και την Ελλάδα αφού θεωρούν οτι θα πάθουμε αυτό που μας αξίζει. Απλώς δεν θέλουν να πληρώσουν τη σωτηρία μας...
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φώντα, καλώς ήλθατε. Δεν νομίζω να τα έχουμε ξαναπεί...

    Παιδιά εγώ πρέπει να σας αφήσω τώρα γιατί έχω εκπομπή το πρωί. Θα τα πούμε το απόγευμα. Εσείς πείτε τα, πείτε τα...
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. M΄αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις τις ειδήσεις.
    Πάντως η πιό σοβαρή και ανησυχητική πιστεύω πως ήταν αυτή που αφορούσε το χαμόγελο του παιδιού. Δεν το είχα ακούσει ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Κρίμα.
    Οι υπόλοιπες, έτσι κι αλλιώς με αυτούς τους καραγκιόζηδες ..για γέλια είναι.
    Ελπίζω να καταφέρω να συνδεθώ το πρωί και να σ΄ακούσω και ζωντανά.
    Φιλιά και καλή ξεκούραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το πως φροντίζει η καθε χώρα το παιδί είναι ένδειξη του δείκτη πολιτισμού της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο αυτό το ξέρουν κι οι πέτρες. Ο Γιωργάκης εξακολουθεί και νομίζει ότι κυβερνά κάποιο πριγκιπάτο σουηδικού κράτους. Όσον αφορά στον Γιακουμάτο, το Ζώο αυτό είναι τουλάχιστον καραγκιόζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προφανώς κάτι σοβαρό συμβαίνει. Οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είναι Nοήμονες, Πατριώτες, ικανοί πολιτικοί και θα επιτύχουν το καλύτερο για τον τόπο.Οι Ευρωπαίοι τους εκτιμούν πάρα πολύ. Ισως μία παράταση εξόφλησης του βραχυπρόθεσμου χρέους (έντοκος) και ρυθμίσεις δόσεων σε χρόνο πού δεν υπάρχουν άλλες δόσεις ομολόγων είναι η καλύτερη λύση. Ο Παπαδήμος θα βοηθήσει σε αυτό. Είμαι αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί το καλύτερο για την χώρα. Αλλωστε η Ευρώπη και η Αμερική μας συμπαρίστανται με τον καλύτερο τρόπο. Μετά ας βάλουμε και εμείς μυαλό.

    Παναγιώτης Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Είναι απολύτως προφανές ότι...", μας λέει το υπουργείο οικονομικών. Αλλά, στην ουσία, τίποτα πλέον δεν είναι προφανές. Ακούμε για μυστικές συναντήσεις με του κ. πρωθυπουργού με τον Στρος Κανούλη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δούλεψε με τον κ. Παπανδρέου υπογείως. Μόνος το είπε. Τώρα μαθαίνουμε για μια συνάντηση κορυφαίων Ευρωπαίων επιτελών με τον Έλληνες, η οποία κρατήθηκε μυστική. Τα ξένα ΜΜΕ το διαρρέουν, όχι η ΝΔ για να ψιλιαστούμε ότι υπάρχει προφανής πολιτική σκοπιμότητα. Στη συνάντηση αυτή μπορεί να μην συζητήθηκε τίποτα ύποπτο. Αλλά γιατί κρατήθηκε μυστική. Γιατί δεν εξέδωσε ανακοίνωση το ΥΠΟΙ από πριν και γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή; Τα ερωτήματα είναι απλά και περιμένουν απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παναγιώτης Λ.

    Νοήμονες και Πατριώτες; Νά'σαι καλά, με έκανες και γέλασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. the elf at bay
    Nομίζω ότι μπορώ να λέω την άποψη μου. Τώρα αν κάποιοι γελάνε όλα καλά. Αλλά πάντα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Και κάποιοι έχουν άλλες θέσεις απέναντι στα πράγματα.

    Παναγιώτης Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. nefelokokkugia
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Με αφορμή το σχόλιό σου (ευτυχώς που το έκανες) θυμήθηκα και έβαλα λινκ για το θέμα χαμόγελο του παιδιού.

    mitsopd
    Τι υπαινίσσεσαι δηλαδή; Ότι το κράτος δεν μεριμνά τόσο για τα παιδιά του, όσο και για το λαμπρό μέλλον τους; Αχάριστο σε βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. the elf at bay
    Και να πεις ότι αγαπημένος μου σκηνοθέτης είναι ο Μπέργκμαν;
    Δεν θα το έλεγα...

    Ανώνυμε, Παναγιώτη Λ.
    Θα μου επιτρέψετε με όλο το σεβασμό να σας πω αυτό που λέει και η Μαφάλντα: Τα συγχαρητήριά μου στους αισιόδοξους. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο διότι είμαι και ευγενής . Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αστέρη Αντώνογλου
    Προφανής πολιτική σκοπιμότητα; Τσ, τσ, τσ, θα σας μαλώσω…

    the elf at bay
    Δεν έχεις παράπονο. Το θέμα κοιλιακοί από τα γέλια καλά κρατεί σ’ αυτό το βλογ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.