Σάββατο 21 Μαΐου 2011

"Θα πρέπει...


...να κηρυχτεί το κέντρο της Αθήνας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θα πρέπει να απομακρυνθούν όλοι οι μετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και να πάνε σε αραιοκατοικημένα νησιά 
του Αιγαίου να καλλιεργήσουν τη γη"

Εδώ θα διαβάσετε την δήλωση του Διονύση Σαββόπουλου στις 18/5/2011
 και μετά
θα διαβάσετε εδώ την απολογία του Διονύση Σαββόπουλου στις 20/5/2011
και ύστερα
αν θέλετε αφήστε τα σχόλιά σας.

Ευχαριστώ.

28 σχόλια:

  1. Που ήσουν νιότη πούδειχνες, πως θα γινόμουν άλλος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του αξίζει ένα τιπ του “Νιόνιου” για την ατελεύτητη ικανότητά του να μας ανατριχάζει διαχρονικά με σκέψεις τύπου
    “να πογκρομοποιηθούν άνθρωποι, ώστε να γίνει λαμπίκο το κέντρον των Αθηνών- μαιευτήριον και σύμβολον του ευρωπαϊκού Θεάτρου”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου θυμίζει την Ιμβρο που οι Τούρκοι για να διώξουν τους κατοίκους έκαναν ανοιχτές φυλακές.
    Φαντάσου σε χωριά που μένουν λίγοι άνθρωποι να πλακώσουν με το ζόρι μετανάστες! Τα παιδιά τους θα πάρουν τους γέροντες στην Αθήνα και δεν θα πηγαίνουν ούτε για διακοπές το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες να μην έχει τόσο άδικο ο Νιόνιος;

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=239670

    Πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα από το σημερινό χάλι… Χώρια που η αστυνόμευση σε μικρούς τόπους είναι ευκολότερη.
    Ας δώσουν μια προσωρινή άδεια παραμονής σε όλους (ώστε να καταγραφούν και να μάθουμε επιτέλους πόσοι/ποιοι είναι) και ας απελάσουν όσους, όταν λήξει η άδεια αυτή, δεν μπορούν να αποδείξουν ότι εργάζονται.
    Βέβαια, με το μπάχαλο που επικρατεί αυτή τη στιγμή και τον ρατσισμό που χαρακτηρίζει τους περισσότερους έλληνες αυτά φαντάζουν κάπως διαστημικά, αλλά, πάλι, πόσο διαφορετική από μας είναι η Νότια Ιταλία;
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @dmpoumpa
    “…πόσο διαφορετική από μας είναι η Νότια Ιταλία;”
    Πολύ, με δεδομένο ότι αυτή διαθέτει και... Βόρεια Ιταλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα.
    Αυτά τα μεμονωμένα επιτυχημένα πειράματα δεν φθάνουν για να καλύψουν το τεράστιο εφιαλτικό πρόβλημα της μετανάστευσης…
    και είναι μεμονωμένα από πολλές απόψεις… Στην Ιταλία, σε αρκετά μέρη οι κάτοικοι έχουν πάρει αποφασιστικά το νόμο στα χέρια τους… και με τρομερά αποτελέσματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η Νότια Ιταλία “απέχει” από τη Βόρεια σχεδόν όσο η ορίτζιναλ Δανία από τη δικιά μας… Η ιστορία με τα σκουπίδια στη Nάπολη (κρατάει σίγουρα 2-3 χρόνια τώρα…) είναι πολύ χαρακτηριστική.
    Τουλάχιστον, έτσι θα μπορούσαμε να μάθουμε αν υπάρχει αυτή η κοινωνία των πολιτών και τι/πώς σκέφτεται ή αν το όλο πράγμα εξαντλείται σε χαβαλέ τύπου άγιος παντελεήμονας/αποδοκιμασίες πολιτικών κ.λπ. (και προσεχώς, όπως φαίνεται, συγκεντρώσεις τύπου Mαδρίτης…).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για όποιον θέλει να ρίξει μια ματιά πάνω στο ίδιο θέμα:

    http://www.athina984.gr/node/149025

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε δύναμαι -και δεν υπάρχει και λόγος-
    να ασχοληθώ ενδελεχώς με τον κύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαργαρίτα Γκωτιέ21 Μαΐου, 2011 13:11

    Διάβασα το ποστ και τα σχόλια του και έχω να πω τούτα:
    Αν έβγαλε έναν μεγάλο rocker η Ελλάδα, για μένα είναι αναμφισβήτητα ο Νιονιος. Έχει συνδεθεί τόσο πολύ με δυο γενιές της μεταπολίτευσης(ακόμα κι η κόρη μου τον λάτρεψε μέχρις την εφηβεία), που δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αυτές οι γενιές χωρίς Σαββοπουλο.
    Η κριτική που του γίνεται κάθε φορά ξεκινάει από την αλλάζοντα του κριτή ότι η δική του άποψη και τα πολιτικά του στερεότυπα είναι τα σωστά καθώς κι από μια Ελληνική νοοτροπία ότι το πολιτικό ”αμετακίνητο” και η θρησκευτική προσήλωση σε ιδέες, αντιλήψεις και οράματα είναι ντε και καλά αρετή και στους στρατευμένους καλλιτέχνες προϋπόθεση και πρόσταγμα ενώ ακριβώς το αντίθετο είναι το ζητούμενο(για τον καλλιτέχνη-δημιουργό)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tο προβλημα του κεντρου θα λυθει σταδιακα με την απορροφηση ή την αποχωρηση των μεταναστων εαν δεν μπαινουν αλλοι.
    Δεν υπαρχει προβλημα κεντρου που θα το αντιμετωπισουν με παρκακια αλλα προβλημα φυλαξης συνορων.
    Και το προβλημα αυτο λυνεται μονο με φραχτη ισραηλινου τυπου – και οχι Παπουτση – σε ολο το μηκος των συνορων και διαταγη στο λιμενικο να απωθει τις βαρκες προς την Τουρκια παση θυσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαράδεκτος παιδί μου ο Σαββόπουλος, απαράδεκτος….
    Τι θέλει δηλαδή ο κύριος; Να παραχωρήσω εγώ εκείνα εκεί τα χέρσα και το γκρεμίδι που μου άφησε ο προπάππος μου στο νησί, για να πάει να βολευτεί ο ξεβράκωτος; Ο μετανάστης;
    Που βρήκαμε την υγειά μας από τότε που μας ήρθαν στο κέντρο;
    Κατ’ αρχάς περπατώ το δωδεκάποντο μου χωρίς να φοβάμαι τις ακαθαρσίες των αδέσποτων. Διότι ο πεινασμένος δεν έχει γκουρμέ απαιτήσεις. Πάνω στην πείνα του και την απελπισία, θα το φάει και το αδέσποτο του. Έπειτα, ο Τάκης μου έπαψε να με παρενοχλεί τα βράδια. Σεχουαλικώς εννοώ. Διότι τι τις έχουμε τις ανήλικες μαυρούλες και τις ψηλοκάβαλες δεκατετράχρονες Ουκρανές έξω από την πόρτα μας; Για τσιγάρα να βγει που λέει ο λόγος, ξαλαφρωμένος γυρνάει .
    Και έχω γλυτώσει και το πήγαινε- έλα στο βιντεοκλάμπ. Το έχω εγώ το θρίλερ μου κάθε βράδυ στις ειδήσεις… Τι σασπένς και αυτό… Σαν τις παλιές προβολές στο Ελιζέ… Και περιπέτεια φτηνή και τσόντα: Θα ανατιναχτεί κανένας μετανάστης από επαναστατική βόμβα ψάχνοντας τους κάδους σήμερα; Πόσους θα δείρουν, θα σκοτώσουν οι Χρυσαυγίτες στο κέντρο; Θα πάρουν τα λάβαρα (και τα μαχαίρια) οι αγανακτισμένοι πολίτες: Πόσοι θα σφαχτούν, θα δαρθούν, θα πεθάνουν κι απόψε; Πόσα κοριτσάκια θύματα του τράφικινγ θα ζήσουν βιασμούς ξυλοδαρμούς και κακοποίηση από τους χορτάτους σκεπτόμενους ευαίσθητους συμπολίτες μου; Πόσα πτώματα θα ξεβραστούνε απόψε στης ακτές μας; Και πόσα δεν θα βρεθούν ποτέ, χαμένα στα βουνά και τα λαγκάδια της μεθορίου; Και αν γίνει και ο τοίχος, που λένε, καλύτερο γλέντι και από το κυνήγι της αλεπούς μιλαίδη μου….
    Γι’ αυτά και γι’ αυτά συγχύζομαι με τον Σαββόπουλο παιδί μου που το παίζει και αριστερός. Αριστερή είμαι Εγώ. Και Ευρωπαία. Της προόδου. Ακούω ξερονήσι και παθαίνω ντουβρουτζά. Παθαίνω κόμπλεξ Με γυρνάει στις εποχές τις μίζερες, μιας ελλαδίτσας που έστελνε τα παιδιά της στα ξένα και άλλα τα έστελνε στα ξερονήσια για να συνετιστούν.
    Και τι θα πει «το έκαναν το πείραμα οι Ιταλοί με επιτυχία»; Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που προτείνουμε εμείς τα έκαναν οι Γερμανοί με μεγαλύτερη επιτυχία. Υπερδύναμη έγιναν.
    Μακριά από μας , με κάγκελα και μπάτσους. Αυτή είναι η λύση. Και θαλάμους αερίων ή δυνατόν άμα μας παρασκοτίσουν…. Αμάν πια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η προταση του Νιονιου αλλα και ο ιδιος δεν μπορει να ειναι θεμα χλευασμου.
    Ενδεχομενως με καποια επεξεργασια και παραλληλα με την υλοποιηση των μετρων που αποφασισαν στην Κυβερνηση πριν λιγες μερες να ειναι προς την σωστη κατευθυνση της θεραπειας της γκετοποιησης του κεντρου. Ειναι κριμα καποιος μονο επειδη θα ειναι παρανομος, να κλειστει σ αυτα τα κεντρα κρατησης που ανακοινωσαν, χωρις να ανακοινωσουν και τις προδιαγραφες τους.
    Απο το να μενουν παρανομοι μεταναστες, χωρις δουλεια και προοπτικη δουλειας στο κεντρο, στιβαγμενοι σε ανθυγειινες συνθηκες και να ωθουνται στην παραβατικοτητα, θα ηταν ισως μια συνειδητη επιλογη που να τους προσφερεται, οπως για παραδειγμα αυτο της Ιταλιας που παραπεμπει το λινκ του dmpoumpa παραπανω, με τον οποιο θα συμφωνησω.
    Ετοιμοι ειμαστε ν αρπαξουμε καποιον, αν μας παραξενεψει ο λογος του. Λιγο σεβασμο παιδια σε καλλιτεχνες διαμετρηματος Νιονιου.
    Σιγουρα δεν τα λεει για λογους εκκεντρικους και ιδιοτελεις.Εχει κι αυτος αγωνια, οπως ολοι μας κι ειναι καλυτερα να αντιπαρατεθουμε με αποψεις-προτασεις(βαζοντας δημιουργικα το λιθαρακι μας) και οχι με χαρακτηρισμους Συγκρατηθειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί, άσχημη ιδέα είναι η παραχώρηση άδειας παραμονής και ενδεχομένως γης σε, κυρίως, οικογενειάρχες μετανάστες ώστε να πάνε στα εκατοντάδες εγκαταλειμμένα ορεινά χωριά;
    Καλύτερη είναι η σουλατσάδα στη πλατεία Θεάτρου ή στη Πάτρα και Ηγουμενίτσα;
    Θα μου πεις ότι δεν θαλασσοπνίγηκε ο άλλος για να φύγει από το χωριό του και να πάει στην ερημιά. Ίσως όμως να υπάρχουν μερικοί που να έχουν ήδη καταλάβει ότι δεν θα βρουν τη Πάμελα Άντερσον στη Δύση, όπως ο Μπόρατ, αλλά φτώχια, πείνα και δυστυχία.
    Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες στον αγροτικό τομέα που οι φραπέλληνες δεν καταδέχονται. Δεν προτείνω μία νέα Μανωλάδα με γκέτο και καραμπίνες, αλλά μόνο ορεινά χωριά που έτσι μπορεί να ξανανιώσουν στους χαλεπούς καιρούς που έτσι ή αλλιώς έρχονται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mην πυροβολειτε τον Nιονιο απανταχου φιλεσπλαχνοι προοδευτικοι, δεν ειπε να τους στειλουμε στα θυμαρακια σε νησι ειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν χορτάσει η κοιλίτσα..ξεχνάμε και τα συντροφικά και όλα.
    Αλλά μάλλον στα νησιά που προτείνει μετανάστευση, δεν έχει οικόπεδα και βίλλες ο ίδιος. Μη του χαλάνε τη θέα του απέραντου γαλάζιου οι μαυριδεροί.
    Δε μας χ@@εις ρε Σαββόπουλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο Αφγανιστάν πυρπόλησαν το ρύζι πυρπόλησαν το ρύζι. και στο Ιράκ δεν μπόραγες να ζήσεις, δε σου 'φτανε ο αέρας για να ζήσεις. Γιέ γιέ-γιέ γιέ....
    Αχμετ, τι θα 'κανες αλήθεια τι θα 'κανες αλήθεια, τα παιδιά αν δεν τρώγανε σκουπίδια, τα αεροπλάνα αν δεν καίγανε καλύβια; Α! το κορίτσι σου θα 'παιρνες για βόλτα χέρι-χέρι, στο δάσος για βολτίτσα χέρι-χέρι.
    Γιέ γιέ-γιέ γιέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο πανικός του να επανατοποθετηθεί
    (στο προσκήνιο της επικαιρότητας επιδιώκοντας να αναδομήσει το προφίλ του μεταμοντέρνου νεοσυντηρητικού)
    εκτοξεύοντας “λελογισμένες” και “σώφρονες” αντιδραστικούρες,
    που προβοκάρουν, υποτίθεται, εμάς τους ιθαγενείς της πολιτικής αρτηριοσκλήρωσης,
    θα παραμείνει ως έχει, διότι η μπογιά του early 90′s ανανήψαντος αριστερού lifestyle έχει περάσει προ πολλού.
    Οι εποχές αλλάζουν
    -αυτό πια ο εν λόγω εκσυγχρονιστής διανοούμενος το ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα-
    και μαζί αχρηστεύονται και τα προσωπεία και οι περσόνες,
    που υιοθετούνται από τους συμμετέχοντες στο δημόσιο λόγο.
    Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που το νεοσυντηρητικό ευαγγέλιο έχει χάσει σε αίγλη,
    το σαββοπούλειο περίγραμμα κάνει ένα κάποιο επικοινωνιακό γκελ.
    Δηλ., ανεξάρτητα από την απήχηση των απόψεων,
    το όνομα από μόνο του έχει μια επικοινωνιακή υπόσταση,
    μπορεί, λόγου χάρη, να θεμελιώσει έναν κύκλο συζητήσεων
    περί “των απόψεων”, περί “της παρέμβασης του Νιόνιου μας” (καρα-sic) κλπ
    ή να δώσει αφορμή για παράπλευρη προς το πραγματικό θέμα (μεταναστευτικό) γενική σπέκουλα,
    ώστε να επιτευχθεί μια επικοινωνιακή αποσυμπίεση.
    Τίποτα δε συμβαίνει χωρίς λόγο στον κόσμο (των ΜΜΕ),
    που ‘λεγε κι ο Αριστοτέλης.
    Ευχαριστώ. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα λεγόμενα του κ. Σαββόπουλου, είναι σωστά. Δεν γίνεται να συνεχίσει αυτή η κατάσταση για την Ελλάδα μας, πρέπει να αποκατασταθεί η ασφάλεια μας, να ξαναγίνει η Ελλάδα της ασφάλειας όπως ήταν παλιά. Εως ότου αναθεωρηθει το Δουβλίνο 2, και ελεγχθούν τα σύνορά μας σχεδόν πλήρως, πρέπει να μαζευτούν όλοι και με καλές συνθήκες που θα τους δοθούν να παραμείνουν σε κάποιο έρημο νησί σε ανθρώπινες συνθήκες και βέβαια να τους δοθεί η ευκαιρία της επιστροφής τους στα μέρη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Nαι, ναι και μετά θα έρθουν κι άλλοι για τα νησιά και σε λίγο θα μας ζητάνε να τους τα εκχωρήσουμε. Οι λαθραίοι να σταλούν εκεί από όπου ήρθαν κε Σαββόπουλε. Το πρόβλημα δεν είναι θέμα χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργος (ο Καναδός)22 Μαΐου, 2011 13:24

    Καί εγώ υπήρξα μετανάστης, πρώτα στήν Γερμανία καί μετά στόν Καναδά. Ούτε κάν ποτές διανοήθηκα νά δικαιολογήσω μιά τέτοια επαίσχυντη συμπεριφορά, όπως τών σημερινών λαθρομεταναστών στήν Ελλάδα. Άν οι Έλληνες στήν Γερμανία ή Καναδά ή οπουδήποτε αλού φέρονταν έτσι, τότες θά μάς άξιζε νά μάς λυτζάρουν μαζικά οι ξένοι. Μά κάτι τέτοιο ποτές δέν έγινε.
    Ίσως οι σημερινοί απολογητές τών λαθρομεταναστών έχουν τήν ίδια ληστρική καί εγκληματική ιδεολογία μέ αυτούς. Κρίνοντας τό πώς οι ίδιοι αριστεροί σύντροφοι έκαψαν ζωντανή μιά έγκυο γυναίκα στήν Μάρφιν, τότες ιδεολογικά είναι συνοδοιπόροι τών λαθρομεταναστών κακούργων.
    Θυμηθήτε. Ο Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Ντουγκασβίλι (αλιώς Κόμπα, αλιώς Στάλιν) ήταν ληστής τραπεζών καί κοινός φονιάς προτού γίνει τό ίνδαλμα καί ο Θεός τών παπούδων τών σημερινών αριστερών ιδεολόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. θεωρώ μεταφορικές τις δηλώσεις νιονιου......πάντα ηταν άνθρωπος με ανθρωπινά αισθηματα και βλέψεις....πρέπει μάλλον να το ερμηνεύσουμε.....α ρε νιόνιο με τα σχετικά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εν μερει ο κυριος σαββοπουλος εχει δικιο αλλα το σχεδιο που προτεινει δεν ειναι εφικτο.
    Το προβλημα ξεκινησε απο το ανοιγμα των συνορων με την Αλβανια και συνεχειστεικε με την εισροη των λαθρομεταναστων
    Μην συγκρινετε τους Ελληνες που πηγαν στην Γερμανια ή στην Αμερικη. Αυτοι πηγαν με χαρτια και μετα απο ιατρικες εξεταεις και φυσικα οργανωμενοι για να δουλεψουν εκει σε εργοστασια αυτοβιομηχανιες και λοιπα.
    Εδω ο καθε Λαθραιος ηρθε με τα ποδια χωρις χαρτια και κυριως χωρις ιατρικες εξετασεις.
    ΚΑι για τους υπερμαχους των Λαθρομεταναστων προτεινω να τους περνουν στο σπιτι τους 10 10 και να ειναι αυτοι υπευθυνοι για αυτους.
    Προσωπικα καταβαινω πλεων σπανια κεντρο και αν καταιβω φτανω μεχρι το συνταγμα. Αν θελω να δω εικονες " ΚΑΪΡΟΥ" προτιμω να παω στο Κάιρο παρα στο κεντρο.
    Α και κατι τελευταιο σε καμια 20-30 χρονια θα εχουμε και μουσουλμανο δημαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια χαρά τον έβριζε ο Ραφαηλίδης παλιότερα!

    http://www.youtube.com/watch?v=ZITp7QO4n5Y

    Αξίζει να το δεις! Ένα από τα πολλά. Μια ζωή μαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τουλάχιστον ο Σαββόπουλος λέει κάτι πρακτικό. Το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε δεν έχει τόση σημασία. Το ζήτημα είναι οτι πέρα από τις θεωρητικούρες, πρέπει επιτέλους να προτείνουμε πρακτικά και άμεσα μέτρα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθει η παγκόσμια ειρήνη για να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας. Αν δεν γίνει κάτι τώρα, σε λίγο καιρό θα κυνηγάνε οι Αθηναίοι τους μετανάστες (και όλους τους συμπαραστάτες τους) με τις καραμπίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μαζί με τον Μίκη να τους κλείσουμε σε ένα σανατόριο να μην γίνονται ρόμπες οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μα καλα περιμενετε ακομη απο τυπους σαν κι αυτον που ζουνε στον δικο τους κοσμο να μας βρουνε λυση για τα προβληματα μας?
    Τα προβληματα πρεπει να λυνονται και οχι να μεταφερονται σε νησια η σε στρατοπεδα.Πρεπει να φυγουν ολοι οι παρανομοι χωρις καμια κουβεντα.Καθε τι αλλο ειναι παρηγορια στον αρωστο πιστευω.

    Αυτο που βγαινει απο την συνεντευξη ειναι οτι,ο Σαβοπουλος δεν τους ανεχεται στην Αθηνα αλλο μιας και του μαχαιρωσαν τον βοηθο...
    Θα μπορουν ανετα να μαχαιρωνουν τον απομωνομενο νησιωτη μα οχι τον βοηθο του Σαβοπουλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά, οι καλλιτέχνες δικαιούνται να λένε τις μαλακίες τους πότε-πότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας,
τα σχολιανά σας
ή ακόμα και να ξεκατινιαζόσαστε άφοβα…

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.